Театралізована рольова міні-подорож "Фестиваль Європейських країн"

Про матеріал

Мета. Розвивати громадянську позицію, причетність до європейських цінностей та європейського громадянства, формування усвідомлення власної ролі й значення в житті суспільства, розширювати знання про європейські країни, традиції, звичаї.

Учасники. Учні та вчителі загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Обладнання. Політична карта Європи, прапори європейських держав, герби країн, мультимедійна підтримка «Заочна подорож країнами Європи», національні страви, національні костюми, національні іграшки.

Міжпредметні зв'язки: історія, географія, українська література, зарубіжна література, правознавство.

Форма проведення: театралізована рольова міні-подорож.

План проведення фестивалю-конкурсу:

1.Вступна частина.

2.Подорож зупинками (виступи навчальних закладів).

3.Заключна частина

Перегляд файлу

Назва заходу. Фестиваль європейських країн

Мета. Розвивати громадянську позицію, причетність до європейських цінностей та європейського   громадянства, формування усвідомлення власної ролі й значення в житті суспільства, розширювати знання про європейські країни, традиції, звичаї.

Учасники. Учні та вчителі загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Обладнання. Політична карта Європи, прапори європейських держав, герби країн, мультимедійна підтримка «Заочна подорож країнами Європи», національні страви, національні костюми, національні іграшки.

Міжпредметні зв’язки: історія, географія, українська література, зарубіжна література, правознавство.

Форма проведення: театралізована рольова міні-подорож.

План проведення фестивалю-конкурсу:

  1. Вступна частина.
  2. Подорож зупинками (виступи навчальних закладів).
  3. Заключна частина

 

Хід заходу

Ведучий :    Доброго дня!

Згідно Указу Президента з 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи.   В цей день жителі України відмічають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Сьогодні наша зустріч дасть змогу ще раз переконатися в тому, що українське та європейське суспільство тісно пов’язане між собою не лише географічно, а й в історичному та духовному сенсі.

Ми будемо подорожувати країнами Європи. Ближче познайомимося з їх культурою, традиціями, обрядами…

В цьому навчальному році проходив конкурс «Віртуальна Європа», де всі навчальні заклади виготовляли буклети та підготували презентації  про країни, які увійшли до Євросоюзу.

Хочу нагадати про результати конкурсу.

 

За оформлення буклетів отримали

НВК «Родина» та СШ №12 – ІІІ м.

ІІ місце посіли учні  НВК «Перспектива»

Найкращою роботою визнаний буклет   СШ №10

 

Кращими визнані презентації

гуманітарної  гімназіяї  - ІІІ м.

СШ№3  - ІІ м.

І місце вибороли учні  НВК «Дивосвіт» та ліцею природничо – наукового навчання.

 

 

Краю милішого, ріднішого як Україна — в світі нема.

Слова солодшого, зручнішого, як Україна,— в світі нема.

Тому мешканці «Дивосвіту» гостинно вітають всіх учасників фестивалю на нашій українській землі.

(Танок «Ми українці», виконують учні 7-А класу)

 

Слово надається Степанян Олені Григорівні

 

Ведучий :   Ну що,  пропоную розпочати нашу подорож.

Учні сш№8 нас запрошують полинути в долину мрій – країну, що подарувала світові стільки прекрасних творів мистецтва, моду й шампанське, коньяк і парфуми. Батьківщина Наполеона й Едіт Піаф, мушкетерів і трубадурів, великих ідей і вишуканої кухні. Тут почути можна такі слова: «мерсі» (дякую), «селяві» (таке життя), «шерше ля фам» (шукайте жінку). Символом сучасної країни є Е́йфелева ве́жа.

Отже, перша наша зупинка – це держава ….... Франція.

(Виступ СШ№8)

 

Ведучий :   Відправляємося в  найближчу західну сусідку  України. Народна одежина різноманітна і яскрава. Жінки мають широкі, прикрашені мереживом спідниці, сорочки та безрукавки. Чоловіки – короткі сорочки з льону і суконні білі штани. Національний костюм прикрашений вишиванкою, аплікацією. Особливо полюбляють одягатися у свято дожинків – свято врожаю, а ще святкують Маслянку, варять за старовинними рецептами каші, печуть калачі та короваї.

Колектив гімназії  вітає вас у Польщі.

(Виступ гімназії )

 

Ведучий :   Вирушаємо туди, де в захваті від азартних ігор і фанатіють від футболу, навіть жінки. Це гаряча країна моди, смачної піци, пасти, оливок, вина, чоловіків та пристрасті, і сонячного настрою. 

Кожне місто неповторне. Величний у своїх стародавніх руїнах Рим, священний Ватикан, поховане під попелом античне місто Помпеї, галасливий портовий Неаполь, одухотворена Флоренція, діловий і модний Мілан...

Так, це Італія, у яку нас запрошує колектив НВК «Родина».

(Виступ НВК «Родина» )

 

 

Ведучий :   Наступна країна розташована в центрі Європи, вона подарувала світу великих композиторів, акторів, вчених та інженерів. Ця держава — улюблений курортний відпочинок для багатьох туристів. Особливо цікаво проходять свято проводів зими та зустріч весни, яке називається «фашинг». Проводяться карнавали, готують багато страв. Всім відомо, що в кафе Відня  готують каву по-віденськи, там дарують всім рецепти та пригощають цією кавою. А ще, майже всі, хто відвідує цю країну, повинен хоча б раз станцювати вальс. Адже Віденський вальс зародився саме тут.

Отже, четверта наша зупинка – це ….... Австрія.  (сш № 12)

(Виступ СШ № 12 )

 

Ведучий :   Сідайте зручніше, будь ласка, попереду — нова держава. Ця країна є дуже привабливою для туристів. Чоловіки одягнені в  шкіряні штани, а жінки в дірндль. Такий карикатурний образ поширився у світі завдяки фестивалю Октоберфесту. Щороку мільйони людей приїздять до Мюнхена, аби долучитися до цього свята.

Дивосвітівські школярі проводжають вас до Німеччини запальним танком, а колектив ліцею розкриє таємниці цієї країни .

(Німецький танець у виконанні учнів 5-Б класу)

(Виступ ліцею)

 

Ведучий :   Невелика країна, але з винятково багатою природою. Тепле, чисте і спокійне море, гори, безліч мінеральних джерел з цілющими водами, пам'ятники культури і архітектури, живий, колоритний фольклор — все це привертає сюди туристів. Сотні готелів, ресторанів і розважальних закладів створюють умови для повноцінного відпочинку.

Символом країни є троянда, на її честь влаштовується пишне свято. Це приголомшливо красиве видовище! А аромат троянди вважається одним з найбільш цілющих в світі.

Колектив СШ №10 ласкаво запрошує вас до Болгарії.

(Виступ СШ №10)

 

 

 

Ведучий :   Сьогодні ця країна є однією з найпопулярніших серед туристів у Європі. Ця тепла та завжди сонячна сторона може похвастатися пляжами не тільки влітку. Їх тут найбільша кількість – аж двісті. Мабуть, тому її так люблять туристи.

Ще один цікавий факт – коррида – гра від якої захоплює дух, вона  ж вважається мистецтвом, частиною історії.

Душа держави, відомий іспанський музичний жанр – фламенко. Навіть якщо ви не розумієте слів, емоції виконавця вам все розкажуть. Адже радість, відчай, ненависть, любов здатна відчути кожна людина.

Палка, гаряча та прекрасна. Ось така вона цікава Іспанія!  Подорожуємо разом із учнями НВК «Перспектива».

(Виступ НВК «Перспектива»)

 

Ведучий :   Дана країна дуже цікава, мальовнича, з великою історією. Це – країна богів, батьківщина філософії, театру та Олімпійських ігор. Справжня колиска мистецтва, науки, архітектури, світової літератури і міфології.

Жителі – неперевершені фахівці в області розваг. Вони дуже люблять, а головне уміють розважатися. Ні в якій європейській країні немає такої кількості фестивалів, свят і вихідних днів. Вони дуже гостинні, відкриті й люблять добре проводити час, передаючи свій добрий настрій всім навколишнім.

Про що це ми? Звичайно, про Грецію, про цю дивовижну землю та її народ, досягнення якого лягли в основу європейської культури.

(Виступ НВК ««Дивосвіт»)

 

Ведучий :   Ця країна міцно асоціюється з королівською родиною, яка стала невід’ємною частиною її іміджу та історії. Вона зачарує вас своїми ритуалами, які не змінювалися протягом багатьох століть. Усе так само, як і сотні років тому, біля воріт Букінгемського палацу відбувається урочиста зміна вдягненої в червоні однострої гвардійської варти. Все так само сидить на мішку вовни спікер палати лордів, а зачарованим туристам гіди показують круків, які вподобали похмурі вежі Тауера.

Вирушаємо до Великої Британія разом з гідами СШ №3

(Виступ СШ № 3)

 

 

Ведучий :   Одна з наймальовничіших держав Західної Європи з незвичайною природою, тюльпановими полями, вітряними млинами і стародавніми містами.

Основний транспорт для мешканців цієї країни — велосипед.

Цікаво, що більше всього на світі місцеві жителі люблять вживати в їжу такий продукт, як оселедець. Його їдять із зеленню, він також є складовою будь-якого сендвіча.

Жителі невеликої країни, розташованої нижче рівня моря є знамениті кораблебудівники, творці вишуканих сирів, селекціонери неймовірної кількості квітів, будівельники вітряних млинів, великі мореплавці і мандрівники.

Відправляємося у Нідерланди разом з СШ № 5

(Виступ СШ № 5)

 

Ведучий :   На цьому завершується наша подорож. Кожна країна світу красива по своєму! Кожне місто особливе і чимось славиться! В будь якому місті є хороші люди. Подорожуйте! Як тільки з"являється можливість побачити щось нове, тримайте її, не втрачайте. В подорожах ми не лише відкриваємо нові міста для себе, в подорожах ми бачимо і себе по новому. 

 

(Пісня на 3 - х мовах  «Сонячне коло»,

 у виконанні учнів НВК «Дивосвіт»)

 

doc
Додано
21 грудня 2018
Переглядів
480
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку