14 липня о 18:00Вебінар: Школа без дискримінації: таємниці гендерного виховання

Технологічна картка для Практичної роботи. "Страви з яєць" 6 клас

Про матеріал
Матеріал підходить для використання на уроках "Кулінарії" в класі та у вигляді практичної домашньої роботи для опрацювання вдома.
Перегляд файлу

Практична робота:

Приготувати страву з використанням яєць для всієї родини

Яйця - це смачно і поживно. Ще й красиво!В будь-яку пору року, на сніданок, обід чи вечерю, для всіх і кожного - їх люблять, їх їдять, поєднуючи з самими різноманітними продуктами.

Послідовність виконання практичної роботи:

  1. Завчасно спланувати (записати для себе) свої дії.
  • дізнатися які страви з яєць полюбляють у вашій родині;
  • продумати, які продукти можна взяти для страви;
  • яку саме страву ви  будете робити.
  1. Ознайомитися з правилами безпеки готування на кухні.

    Спрощена інструкція з техніки безпеки:

1. Звільнити робоче місце від сторонніх предметів.

2. Перевірити справність електроприладів.

3.  Вимити руки з милом.

4.  Інструменти розташовувати на столі так, щоб запобігти їх падіння.

5. З ножем працювати обережно і на дощечці.

*** При роботі тримати ніж лезом від себе;   

*** при нарізанні пальці тримати на відстані від леза ножа;

***консервні банки відкривати спеціальним ключем;

6.  Вимоги безпеки під час роботи з гарячою рідиною та гарячим посудом :

***при  закипанні рідини зменшити вогонь;

*** відкривати кришку, піднімаючи від себе;  

*** гарячий посуд брати прихватками.

7. Вимкнути електроприлади.

8.  Вимити та прибрати робочі інструменти у відведене для них місце.

9.  Привести в порядок робоче місце.

  1. Сервірувати стіл :  тарілки, виделки, ложки, індивідуальні кухонні серветки.
  2. Зробити страву (на вибір).

Рекомендую вибрати свіжі продукти, які вже є вдома. Наприклад: курячі яйця (перепелині, якщо в родині віддають перевагу), батон, хліб, сир, ковбаса вищого гатунку, солоний огірок, кріп, вершкове масло, бринза, солоний сир, тощо.

 Ми сьогодні пограємо зі смаками, які всім нам відомі!

Пропоную вам 2 способів приготування яєць!

1 Яєчня-глазунья

Розбили яйце в змащену маслом розігріту пательню(сковорідку), трохи зачекали, краї білка стали тонкими і хрусткими, а жовток залишився рідким, притрусили спеціями - готово!

Гадаєте все так просто? І з цим шедевром впорається кожен? Насправді- НІ!!!

Ми врахуємо всі нюанси, щоб було гарно і смачно! отже, про все по порядку.

 

 

Пательня (сковорода). Для приготування  яєчні-глазуньї ідеально підійде чугунна пательня з товстим дном. Просто готувати глазунью на сковороді з антипригарним покриттям. І важливо її гарно прогріти, перед тим як подружити її з яйцями. Якщо ви будете нагрівати сковорідку з яйцями поступово, отримаєте резинові білки, що не дуже смачно.

Консистенція і обжарка. Класична яєчня-глазунья має рідкий жовток, який контрастує з нижньою хрусткою скоринкою білка.

Частіше за все глазунью готують з одного боку. Щоб жовток приготувався, залишився тягучим, і білок не став гумовим чи, того гірше, згорів, треба, по-перше, пропарити яєчню під кришкою 1-2хв., а по-друге, слідкувати за тим, щоб вогонь був помірний. Можна смажити яєчню з двох боків, головне - зберегти жовток рідким, він служить соусом для страви.

Масло. Глазунья смачніша, коли смажиться на вершковому маслі.

Але і рослинна олія не зіпсує вашу страву. Головне, щоб яєчня не плавала на пательні.

Спеції. Дрібка солі та свіжо меленого перцю - цього достатньо для яєчні-глазуньї.

2. Швидкий омлет в горнятку (чашці)

А зараз хай попрацює ваша мікрохвильовка - будемо робити омлет в чашці.  Це, готування їжі в чашках і кружках, нині кулінарний тренд.  І ми його підтримаємо!

Інгредієнти : ті що є в холодильнику і яйце. Шматочок шинки, ковбаси, сосиска, броколі, твердий сир, овочі, приправи… Все  змішуйте в чашці - і відправляйте в мікрохвильовку на 1-2 хвилини ( в залежності від потужності). Тільки накрийте чашку блюдцем, щоб не довелося відшкрібати омлет від стінок мікрохвильовки.

  1. Сфотографувати готову страву.

Смачного!

 

docx
Додано
22 травня
Переглядів
67
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку