Практична робота:
Приготувати страву з використанням яєць для всієї родини
Яйця - це смачно і поживно. Ще й красиво!В будь-яку пору року, на сніданок, обід чи вечерю, для всіх і кожного - їх люблять, їх їдять, поєднуючи з самими різноманітними продуктами.
Послідовність виконання практичної роботи:
Спрощена інструкція з техніки безпеки:
1. Звільнити робоче місце від сторонніх предметів.
2. Перевірити справність електроприладів.
3. Вимити руки з милом.
4. Інструменти розташовувати на столі так, щоб запобігти їх падіння.
5. З ножем працювати обережно і на дощечці.
*** При роботі тримати ніж лезом від себе;
*** при нарізанні пальці тримати на відстані від леза ножа;
***консервні банки відкривати спеціальним ключем;
6. Вимоги безпеки під час роботи з гарячою рідиною та гарячим посудом :
***при закипанні рідини зменшити вогонь;
*** відкривати кришку, піднімаючи від себе;
*** гарячий посуд брати прихватками.
7. Вимкнути електроприлади.
8. Вимити та прибрати робочі інструменти у відведене для них місце.
9. Привести в порядок робоче місце.
Рекомендую вибрати свіжі продукти, які вже є вдома. Наприклад: курячі яйця (перепелині, якщо в родині віддають перевагу), батон, хліб, сир, ковбаса вищого гатунку, солоний огірок, кріп, вершкове масло, бринза, солоний сир, тощо.
Ми сьогодні пограємо зі смаками, які всім нам відомі!
Пропоную вам 2 способів приготування яєць!
1 Яєчня-глазунья
Розбили яйце в змащену маслом розігріту пательню(сковорідку), трохи зачекали, краї білка стали тонкими і хрусткими, а жовток залишився рідким, притрусили спеціями - готово!
Гадаєте все так просто? І з цим шедевром впорається кожен? Насправді- НІ!!!
Ми врахуємо всі нюанси, щоб було гарно і смачно! отже, про все по порядку.
Пательня (сковорода). Для приготування яєчні-глазуньї ідеально підійде чугунна пательня з товстим дном. Просто готувати глазунью на сковороді з антипригарним покриттям. І важливо її гарно прогріти, перед тим як подружити її з яйцями. Якщо ви будете нагрівати сковорідку з яйцями поступово, отримаєте резинові білки, що не дуже смачно.
Консистенція і обжарка. Класична яєчня-глазунья має рідкий жовток, який контрастує з нижньою хрусткою скоринкою білка.
Частіше за все глазунью готують з одного боку. Щоб жовток приготувався, залишився тягучим, і білок не став гумовим чи, того гірше, згорів, треба, по-перше, пропарити яєчню під кришкою 1-2хв., а по-друге, слідкувати за тим, щоб вогонь був помірний. Можна смажити яєчню з двох боків, головне - зберегти жовток рідким, він служить соусом для страви.
Масло. Глазунья смачніша, коли смажиться на вершковому маслі.
Але і рослинна олія не зіпсує вашу страву. Головне, щоб яєчня не плавала на пательні.
Спеції. Дрібка солі та свіжо меленого перцю - цього достатньо для яєчні-глазуньї.
2. Швидкий омлет в горнятку (чашці)
А зараз хай попрацює ваша мікрохвильовка - будемо робити омлет в чашці. Це, готування їжі в чашках і кружках, нині кулінарний тренд. І ми його підтримаємо!
Інгредієнти : ті що є в холодильнику і яйце. Шматочок шинки, ковбаси, сосиска, броколі, твердий сир, овочі, приправи… Все змішуйте в чашці - і відправляйте в мікрохвильовку на 1-2 хвилини ( в залежності від потужності). Тільки накрийте чашку блюдцем, щоб не довелося відшкрібати омлет від стінок мікрохвильовки.
Смачного!