Технологія пофарбування старих вікон

Про матеріал
Дана презентація дає повне уявлення про технологію підготовки, обробки та пофарбування старих вікон. Також в презентації представлені інструменти та матеріали, необхідні для виконання цих робіт. Презентація містить правила охорони праці, яких необхідно дотримуватись при виконанні даного виду робіт.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологія пофарбування старих вікон. Виконала викладач вищої категорії Г. В. Рівненко

Номер слайду 2

Підготовка вікон до фарбування

Номер слайду 3

Віконні стулки потрібно демонтувати і викрутити всю фурнітуру. Потім очищають конструкцію від пилюки та бруду. Якщо пошкоджений кут або ділянка рами, деревину фрезують у місці пошкодження до появи здорового міцного шару деревини і до вирівнювання з пазом для скла. Щоб не пошкодити раму, знімають за один прохід шар товщиною не більше 1–2 мм. Тепер відміряють необхідний для ремонту дерев'яний фрагмент. Можна використати два бруски трохи більшого розміру, які підганяють після висихання клею. Вставляють нові дерев'яні деталі у віконну раму

Номер слайду 4

Технологія і способи видалення лакофарбових матеріалів. Механічний спосіб видалення старого лакофарбового покриття

Номер слайду 5

Механічний спосіб застосовують на невеликих ділянках відшарування фарби ( фарбу видаляємо скребком або шпателем) та на великих горизонтальних поверхнях ( фарбу видаляємо шліфувальним пристроєм). Під час роботи шпателем чи скребком рухи здійснюємо уздовж волокон. Не потрібно давити на шпатель чи скребок надто сильно, щоб не пошкодити деревину. Під час роботи шліфувальною машинкою потрібно щільно притискати її до дерева.

Номер слайду 6

Термічний спосіб видалення старого лакофарбового покриття  

Номер слайду 7

Хімічний спосіб видалення фарби

Номер слайду 8

Інструменти

Номер слайду 9

матеріали

Номер слайду 10

Охорона праці

Номер слайду 11

До роботи під час ручної обробки деревини допускаються студенти, що пройшли медичний огляд, відповідне навчання, вступний та первинний інструктажі на робочому місці про безпечні методи роботи та з охорони праці. Проведення інструктажу з охорони праці фіксується у «Журнал реєстрації інструктажів з охорони праці». 1.2. Небезпечність у роботі: - пошкодження рук та інших ділянок тіла під час роботи несправним інструментом; - пошкодження рук та інших ділянок тіла при падінні інструменту. 1.3. Студент повинен виконувати лише ту роботу, з якої пройшов інструктаж і на яку видано завдання. Не дозволяється передоручати свою роботу іншим студентам. 1.4. Необхідно дотримуватись правил внутрішнього трудового розпорядку. Не допускається знаходження на робочому місці сторонніх осіб.. про безпечні методи роботи та з охорони праці. Проведення інструктажу з охорони праці фіксується у «Журнал реєстрації інструктажів з охорони праці». 1.2. Небезпечність у роботі: - пошкодження рук та інших ділянок тіла під час роботи несправним інструментом; - пошкодження рук та інших ділянок тіла при падінні інструменту. 1.3. Студент повинен виконувати лише ту роботу, з якої пройшов інструктаж і на яку видано завдання. Не дозволяється передоручати свою роботу іншим студентам. 1.4. Необхідно дотримуватись правил внутрішнього трудового розпорядку. Не допускається знаходження на робочому місці сторонніх осіб.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
16 жовтня
Переглядів
12
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку