Технологія улаштування тепло, звукоізоляції при безкаркасному обличкуванні стін

Про матеріал

Презентація з предмета "Технологія монтажу гіпсокартонних конструкцій" для учнів, що навчаються за професією "Монтажник ГКК"

Перегляд файлу

Тема 3: «Підготовка поверхонь, матеріалів до використання Обличкування стін гіпсокартоном безкаркасним способом (суха

штукатурка)»

Тема уроку 3.5: «Технологія улаштування тепло, звукоізоляції при безкаркасному обличкуванні стін»

image

                                                                                                                               •    Розробив: викладач Надія ВИСОЧИНЕНКО

Для поліпшення звукоізоляції стін і перегородок, опоряджених сухою штукатуркою, необхідно передбачати використання волокнистих ізоляційних матеріалів із незамкненими порами в порожнинах між внутрішніми поверхнями зовнішніх стін і ГКП.

image

Конструкцію стіни, облицьованої сухою штукатуркою по шару ізоляційного матеріалу

image

Слід мати на увазі, що відносно жорсткості пінопласти, які є ефективними теплоізоляційними матеріалами, як звукоізоляцію застосовувати не можна, оскільки вони не мають потрібних звукоізоляційних властивостей. Їх можна використовувати для поліпшення теплоізоляції сухої штукатурки. Лише в обґрунтованому цільовому поєднанні волокнисті звукоізоляційні (мінеральна вата) і теплоізоляційні (пінополістирол) матеріали здатні забезпечити бажану тепло- і звукоізоляцію сухої штукатурки


image

У гіпсокартонних облицюваннях для тепло- і звукоізоляції широко використовують волокнисті ізоляційні матеріали та пінопласти, які мають незамкнені пори.Ці матеріали мають відповідні сертифікати якості, що відповідають вимогам будівельних норм і правил.

Вони також можуть складатися з рослинних волокон, наприклад, з кокосових, дерев’яних, торф’яних.

Мінеральні і рослинні волокна з’єднують у плити, мати або рулони за допомогою в’яжучих, сплавленнями або прошиваннями.

image

Волокнисті ізоляційні матеріали, які виготовляються як теплоізоляційні, проте завдяки своїм структурним особливостям (незамкнені пори, мала жорсткість) з успіхом використовуються для звукоізоляції та поліпшення акустики приміщень.

 

Вони можуть складатися з мінеральних волокон, утворених розплавленням силікатів (скла), гірських порід (базальту) або шлаку, внаслідок чого отримують скловату, базальтове волокно та шлаковату.

image

 

Волокнисті ізоляційні матеріали можна виготовляти з покриттям або оболонкою з паперу, картону, пластмаси, металевої фольги або дротяної сітки.

image

image


Волокнисті матеріали по вогнестійкості поділяють на групи, які позначаються відповідними індексами:

W — теплоізоляційні матеріали, здатні сприймати стискальні навантаження (тепло- і звукоізоляція стін і вентиляційних дахів); WZ — теплоізоляційні матеріали, здатні сприймати невеликі стискальні навантаження (тепло- і звукоізоляційні матеріали для заповнення порожнин у стінах і перекриттях);

WD — теплоізоляційні матеріали, призначені для сприйняття стискальних зусиль (тепло- і звукоізоляція, яка укладається безпосередньо під покриття підлоги або під покрівельну ковдру суміщених дахів);

WV — теплоізоляційні матеріали, здатні сприймати розтягальні та зрізувальні зусилля (багатошарова тепло- і звукоізоляція цегляних і бетонних стін із сухою штукатуркою). Ці матеріали отримують ще додатковий індекс S (WVs), а фірма-виробник надає величину їхньої динамічної жорсткості.

image


 

Тепло- і звукоізоляційні матеріали, виготовлені з мінеральних волокон, зазвичай належать до негорючих матеріалів. Проте, залежно від виду покриття або оболонки, вони можуть бути віднесені до горючих будівельних матеріалів.

Для позначення ступеня горючості ізоляційних матеріалів до їхнього маркування додають додаткові індекси. Наприклад: WZ-W-А1 - позначає негорючий теплоізоляційний матеріал, який може сприймати невеликі стискувальні навантаження і використовуватися для заповнення порожнин у конструкціях перегородок або стін з металевим каркасом та гіпсокартонною обшивкою

WV-S-В1 — важкозапалювальний теплоізоляційний матеріал, призначений для використання як багатошарової теплоізоляції стін, облицьованих ГКП.

На відміну від цих волокнистих матеріалів ізоляційні матеріали з пінопластів є тільки теплоізоляційними матеріалами.

imageДо них належать:

                   пінопластпінополістирол (РS),

                   пінополіуретан (РUR), •     пінополівінілхлорид (РVС).

Їхня структура характеризується замкненими порами. Це відносно жорсткі матеріали, тому вони зазвичай використовуються як теплоізоляція. Разом з ГКП пінопласти складають багатошарову обшивку і використовуються в них у разі, якщо до звукоізоляції не ставлять підвищених вимог.

image


image

image» С631)

Між ГКП та шаром пінополістиролу за необхідності розташовується шар пароізоляції.

На сьогодні поширена суха штукатурка з використанням комбінованих гіпсокартонних панелей PS, які мають ізоляційні шари з полістиролу завтовшки 20; 30; 40; 50; 60; 80 мм.

Такі гіпсові комбіновані панелі служать для облицювання й утеплення зовнішніх стін будівлі в результаті їх приклеювання до внутрішньої поверхні стіни при реконструкції будівлі, а також у тих випадках, коли зміна його фасаду не допускається.

image

image» С631)

Облицювання базових стін гіпсовими комбінованими панелями комплектної системи «Кнауф» С631

image

Висота обличкування визначається висотою комбінованої панелі

image» С631)

У разі застосування ГКППС без пароізоляційного шару зарівняння швів зазвичай здійснюють без застосування герметиків.

 

У внутрішніх кутах стик панелей рекомендується виконувати з використанням армувальної паперової стрічки з подальшим шпаклюванням

image

image


 

Дякую за увагу!

 

pdf
Пов’язані теми
Презентації
Додано
10 жовтня 2023
Переглядів
185
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку