Текст і його ознаки. Поділ на абзаци та мікротеми

Про матеріал
Презентацію розроблено до вступного уроку по темі "Текст і його ознаки" для учнів 9 класу, містить цікаві дидактичні завдання
Перегляд файлу

ТРИДЦЯТЕСІЧНЯ

КЛАСНАРОБОТА

Текст і його ознаки

image

 

 

ЧИ Є ДАНИЙ ЗАПИС ТЕКСТОМ?

ДОБЕРІТЬ ДО

ВІРША ЗАГОЛОВОК, ЗАПИШІТЬ.

СКІЛЬКИ ТУТ РЕЧЕНЬ?

ДО ЯКИХ ТИПІВ ВОНИ

НАЛЕЖАТЬ?

image

image


image

image


image

image

image

image

image


ЗАПИШІТЬ ДАНІ РЕЧЕННЯ В ТАКІЙ ПОСЛІДОВНОСТІ, ЩОБ ВИЙШОВ ТЕКСТ. ДОБЕРІТЬ ДО НЬОГО ЗАГОЛОВОК. ВИЗНАЧТЕ ГОЛОВНУ ДУМКУ

Але навіть серед тих ієрогліфів, які можна зустріти і в сучасних китайських словниках, деякі просто вражають своєю складністю.

imageКитайська мова по праву вважається однією з найскладніших у світі. Варто зазначити, що деякі з наведених нижче ієрогліфів — це так званий «різнопис», тобто це лише одні з варіантів написання тих чи інших слів, і зазвичай вонине використовуються у повсякденній писемності. Одні складніші, інші простіші. І для багатьох людей, які займаються китайською, головною проблемою при її вивченні стає саме писемність.

Деякі з них зустрічаються частіше, інші рідше. Кількість ієрогліфів у китайській мові обчислюється десятками тисяч, однак у сучасній писемності використовують близько 3-4 тисяч. Як критерії «складності» ми обрали кількість рисок в ієрогліфі та різноманітність його елементів.

Товариство науковців обрало 5 найскладніших ієрогліфів, які можна знайти у сучасних китайських словниках та які використовуються у сучасних комп'ютерних кодуваннях символів.

image

pdf
Додано
25 лютого 2023
Переглядів
130
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку