Тема 23. Сервірований стіл

Про матеріал
У графічному натюрморті пластика форми предметів, їхня фактура, розташування в просторі, освітлення передаються за допомогою ліній, світлотіні. Світлотінь — закономірні градації
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема 23. Сервірований стіл Натюрморти із зображенням посуду на столі приваблюють своєю невимушеною красою, спокоєм домашнього затишку. Часто поруч із посудом — чайними сервізами, тарелями, глечиками тощо, зображені ягоди та фрукти, хліб і печиво, квіти.

Номер слайду 2

Необхідною умовою гармонійної композиції натюрморту, що складається з багатьох предметів, є цілісність: виділення головного та підпорядкування йому другорядного, взаємозв`язок усіх складових частин твору. Якщо композиція довершена — ні додавати, ні вилучати з неї нічого не треба. Наталія Герасимова. Кольоровий натюрморт

Номер слайду 3

Форма предметів натюрморту, їх розміщення на столі передаються за допомогою лінійної та повітряної перспективи. Композиція натюрморту має бути врівноваженою. Тональна рівновага досягається гармонійним розташуванням світлих і темних плям різного розміру й тону. Роздивіться тональну рівновагу в композиції натюрморту на картині та схемі.

Номер слайду 4

Вікторія Кір’янова. За столом імпресіоніста

Номер слайду 5

Практичне завдання Намалюйте натюрморт із посудом (графітний олівець). Поради Окресліть на аркуші загальні обриси предметів натюрморту, виділіть головне в композиції. Будуйте натюрморт з урахуванням перспективи. Поступово деталізуйте рисунок і виконуйте зображення в тоні. Передайте особливості форми посуду та його об’єм світлотінню. Предмети на передньому плані промалюйте детально і контрастно. Самостійно оцініть свій натюрморт. • Пригадайте градації світлотіні на круглих предметах. Погляньте, як вони зображені в перспективі. Зверніть увагу, що штрихи виконуються відповідно до форми предмета.

Номер слайду 6

Послідовність побудови форми горщика Розташування світлотіні відповідно до форми предметів

Номер слайду 7

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Яровенко Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
12 лютого 2020
Переглядів
4205
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку