Тема Анімація об’єктів на слайді(1) 6 клас інформатика

Про матеріал
Презентація з уроку інформатика у 6 класі. Тема: Анімація об’єктів на слайді(1)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

вчитель: Лаптєва Кристина Сергіївна Тема: Анімація об’єктів на слайді

Номер слайду 2

Макет слайда — це умовна схема слайда, що визначає спосіб розташування об’єктів на слайді. Щоб створити новий слайд певного макета, потрібно:1) розгорнути список Створити слайд на вкладці ОСНОВНЕ у групі Слайди;2) клацнути вибраний макет (рис. 1). Щоб скопіювати існуючий слайд презентації, потрібно на вкладці Слайди вибрати слайд, копію якого ви бажаєте отримати, та у списку кнопки Створити слайд вибрати команду Дублювати вибрані слайди. Щоб змінити макет слайдів, потрібно:1) виділити один або декілька слайдів;2) розкрити на вкладці Основне в групі Слайди список Макет;3) клацнути один зі зразків макету.

Номер слайду 3

Додавання об’єктів Контейнери різних типів призначені для розміщення в них тих чи інших об’єктів слайда: заголовка, тексту, графічних та інших об’єктів для можливості автоматичного їхнього форматування під час зміни макета та/або оформлення слайда. Об’єкти, розміщені по за контейнерами, не форматуватимуться під час автоматичного оформлення слайдів засобами Power. Point. Контейнер для заголовка вилучати небажано, оскільки пізніше, при налаштуванні гіперпосилань (про це — далі), заголовок слайда буде присутній у списку слайдів, що значно полегшує роботу.

Номер слайду 4

Комбінований контейнер дозволяє розміщувати дані різних типів. Для введення тексту достатньо клацнути на вільному місці контейнера і розпочати набирати текст. текст можна ввести в текстові поля з клавіатури або вставити з буфера обміну. Піктограми вибору типу об’єкта розташовані в центрі контейнера, клацання по них дозволяє додати об’єкти різних типів

Номер слайду 5

ТаблиціЩоб уставити таблицю, потрібно вибрати відповідну кнопку в покажчику місця заповнення та ввести кількість рядків і стовпців. Після створення таблиці її опрацювання відбувається подібно до роботи з таблицями в текстовому процесорі. Дії з вибору зображення з файлу або з колекції кліпів Microsoft також виконуються аналогічно до дій у текстовому процесорі.Інший спосіб додати об’єкти на слайди комп’ютерної презентації — вставити їх, використовуючи елементи керування вкладки Вставлення .

Номер слайду 6

Додавання на слайд графічних примітивів. Графічний примітив – це найпростіший геометричний об'єкт, такий наприклад як: точка, відрізок прямої, дуга окружності, прямокутник тощо, який будується на екрані комп'ютера за допомоги математичних формул. Для вставлення графічного примітива слід:1. Виконати Вставлення → Зображення → Фігури.2. Вибрати у списку кнопки потрібний інструмент.3. Виділити на слайді область для розміщення примітива.

Номер слайду 7

Після вставлення на слайд графічного примітива або після вибору раніше вставленого на Стрічці з’являється тимчасовий розділ Засоби креслення з вкладкою Формат. Для форматування примітива використовуються елементи керування групи Стилі фігур.

Номер слайду 8

Давайте пограємо!

Номер слайду 9

Домашнє завдання : Підручник: стр. 22-30 до прочитання. Стр.30 відповідін на питання (письмово0 - 1,2,3. Прикріпити.

pptx
Додано
18 вересня 2023
Переглядів
329
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку