ТЕМА: ГЕОГРАФІЯ ЯК СИСТЕМА НАУК

Про матеріал
Географія, або заст. землепис (від дав.-гр. γεωγραφία — опис Землі; де γεια — Земля і γραφειν — писати, описувати) — система наук, що вивчає географічну оболонку Землі (епігеосферу), її просторову природну і соціально-економічну різноманітність, господарство і населення планети, окремих її регіонів та країн, а також зв'язки між природним середовищем і діяльністю людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА: ГЕОГРАФІЯ ЯК СИСТЕМА НАУК

Номер слайду 2

Географія, або заст. землепис (від дав.-гр. γεωγραφία — опис Землі; де γεια — Земля і γραφειν — писати, описувати) — система наук, що вивчає географічну оболонку Землі (епігеосферу), її просторову природну і соціально-економічну різноманітність, господарство і населення планети, окремих її регіонів та країн, а також зв'язки між природним середовищем і діяльністю людини.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Усі три групи географічних наук тісно пов’язані між собою. Їхнім спільним об’єктом дослідження вважають закономірності розміщення та взаємодії компонентів географічного простору на різних рівнях: глобальному, регіональному, локальному. Географічний простір – під ним розуміють складний земний простір, розташований на конкретній території, який розвивається в часі й охоплює всі сфери географічної оболонки: літосферу, гідросферу, атмосферу, біосферу і соціосферу. 

Номер слайду 6

Геосистема (географічна система) – географічне утворення (тобто земний простір) різного рівня, що складається з цілісної множини взаємопов’язаних,взаємодіючих компонентів.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Глобальною (планетарною) геосистемою є географічна оболонка, що являєсобою систему взаємопов’язаних зовнішніх оболонок Землі: літосфери, атмосфери, гідросфери, біосфери, антропосфери.

Номер слайду 9

РІВНІ ГЕОСИСТЕМПЛАНЕТАРНИЙРЕГІОНАЛЬНИЙЛОКАЛЬНИЙ

pptx
Додано
9 січня 2023
Переглядів
374
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку