ТЕМА: “Християнська церква у ХІ-XVст. Єретики і боротьба з ними”

Про матеріал
Презентація на тему: “Християнська церква у ХІ-XVст. Єретики і боротьба з ними” Презентація на тему: “Християнська церква у ХІ-XVст. Єретики і боротьба з ними” Презентація на тему: “Християнська церква у ХІ-XVст. Єретики і боротьба з ними” Презентація на тему: “Християнська церква у ХІ-XVст. Єретики і боротьба з ними” Презентація на тему: “Християнська церква у ХІ-XVст. Єретики і боротьба з ними” Презентація на тему: “Християнська церква у ХІ-XVст. Єретики і боротьба з ними”
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА: “Християнська церква у ХІ-XVст. Єретики і боротьба з ними”

Номер слайду 2

“Велика схизма” (1054) – розкол християнської церкви

Номер слайду 3

Православна (Офіційна назва Правосла́вна Католи́чна та Апо́стольська Це́рква)Керівник: Вселенський патріарх Константинополя. Мова: грецька, національні мови. Центр: Константинополь (Стамбул)Католицька церква. Керівник: Папа Римський. Мова: латинська. Центр: Рим

Номер слайду 4

Кано́н (грец. κανών — брусок; прут; лінійка; правило, норма; лат. canon) — «церковне правило, догма; пісня на честь святого; усталена норма», що установлений апостолами, Вселенськими та помісними соборами й Отцями Церкви, церковною Святою Традицією, що стосується внутрішнього устрою християнської церкви і правил її стосунків ззовні з іншими; основні релігійні приписи. Слід відрізняти від догматичних постанов (оросів). 

Номер слайду 5

Ієрархія (грец. священа влада) - поділ на вищі й нижчі посади, чини; суворий порядок підлеглості нижчих щодо посади або чину осіб вищим. 

Номер слайду 6

Єресь - переконання або вчення, сильно відмінні від загальноприйнятих або традиційних поглядів.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Альбігойські війни (1209-1229)Жовтий хрест, яким помічали одяг колишніх катарів. Вигнання катарів

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Аутодафе – оголошення вироку, а також його виконання, зазвичай спалення на вогнищі.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Катування підозрюваних

Номер слайду 13

Церковні ордени

Номер слайду 14

Кармелі́ти — члени католицького монашого чину   (Орден братів Пресвятої Діви Марії з гори Кармель) (1156р.) Заснований лицарем Бертольдом в Палестині.“Босі кармеліти” – дотримувалися особистої убогості

Номер слайду 15

Франциска́нці — члени О́рдену браті́в ме́нших (1209). Заснований Франциском Ассізьким (Св. Франциск) Антоній Падуанський у францисканському габіті

Номер слайду 16

Домініка́ни — члени католицького чернечого О́рдену пропові́дників (1214р.). Заснований Домініком де Гусманом (Св. Домінік)«пси Господні» (лат. Domini canes). Основні сфери діяльності домініканців — проповідь Євангелія, вивчення наук, освіта, боротьба з єресями, місіонерська діяльність.

Номер слайду 17

Август́инці, Августинський орден (лат. Augustiniani) — неофіційне найменування членів кількох чернечих орденів і згромаджень католицької церкви, які керуються «Статутом святого Августина», що був написаний через багато століть після смерті Св. Августина (430) і використовувався духовенством, які бажали жити за нормами, близьким до чернечих.(1256р.)

Номер слайду 18

Тома (Фома) Аквінський (1225-1274)Теологія (Богослов’я) – наука про Бога. Найвідоміша праця - “Сума теології” (1265-1274) - входить до числа класичних філософських і богословських праць, будучи одним зі зразків середньовічної європейської думки.

Номер слайду 19

Домашнє завдання: Параграф №22

pptx
Додано
17 лютого 2022
Переглядів
932
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку