ТЕМА: Калькуляток Паскаля

Про матеріал
Калькуляток Паскаля Механічний калькулятор створений у 1642 році французьким мате-матиком, фізиком, літератором та філософом Блезом Паскалем.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Калькуляток Паскаля. Виконала Студентка 103 групи. Херсонського державного університету. Педагогічного факультету. Кравченко Богдана

Номер слайду 2

Калькулятор Паскаля. Механічний калькулятор створений у 1642 році французьким мате-матиком, фізиком, літератором та філософом Блезом Паскалем.

Номер слайду 3

Будова. Машина Паскаля являла собою механічний пристрій у вигляді шухлядки з численними, пов'язаними один з одним зубчасто передачою, шестернями. Числа вводилися в машину за допомогою відповідного повороту набірних коліщат. На кожне з цих коліщат, що відповідали одному десятковому розряду числа, були нанесені поділки від 0 до 9. При введенні числа, коліщатка прокручувалися до відповідної цифри. Зробивши повний оберт надлишок над цифрою 9 коліщатко переносило на сусідній розряд, зсуваючи сусіднє коліщатко на 1 позицію. Перші варіанти «Паскаліни» мали п'ять зубчастих коліс, пізніше їх кількість збільшилася до шести або навіть восьми, що дозволяло працювати з великими числами, аж до 9999999.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Цікавий факт. Блез Паскаль створив свій калькулятор у віці 19 років, спостерігаючи за роботою свого батька, який працював збірником податків і був змушений часто виконувати довгі і обтяжливі розрахунки.

pptx
Додано
6 травня 2020
Переглядів
865
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку