Тема: "Ми – українці, ми – не різні, ми – своєрідні, та єдині!"

Про матеріал
Тема: «Ми – українці, ми – не різні, ми – своєрідні, та єдині! Мета: ознайомити учнів з історією виникнення Дня Соборності України, формувати та закріплювати знання учнів про соборність країни, її символи, традиції, впроваджувати елементи естетичного виховання, культури спілкування; розвивати українське мовлення, спостережливість, пам'ять, логічне мислення, культуру поведінки; виховувати любов і повагу до своєї Батьківщини, її символів, традицій.
Перегляд файлу

Тема: «Ми – українці, ми – не різні, ми – своєрідні, та єдині!

 

Мета: ознайомити учнів з історією виникнення Дня Соборності України, формувати та закріплювати знання учнів про соборність країни, її символи, традиції, впроваджувати елементи естетичного виховання, культури спілкування; розвивати українське мовлення, спостережливість, пам'ять, логічне мислення, культуру поведінки; виховувати любов і повагу до своєї Батьківщини, її символів, традицій.

Обладнання: ноутбук, проектор, презентація, пазли (саморобні), синьо-жовта стрічка, листівки роздруковані, синьо-жовті серця (саморобні).

Добрий ранок, українці й україночки.  Я прийшла привітати вас  із великим святом - Днем Соборності України, яке ми святкуємо 22 січня. Щоби наша держава була завжди вільною, незалежною, а її громадяни - щасливими, потрібно наполегливо працювати кожному з нас, творити добро, захищати, любити свою Батьківщину. Ми з вами – майбутнє нашої держави, отже маємо знати історію, традиції та звичаї прекрасної української землі, щедрої, рідної, єдиної. Тому пропоную вам невеличку подорож інфосвітом України.

Слайд

Гаслом нашої подорожі будуть такі слова, які прошу вас прочитати голосно разом зі мною:

Ми – українці, ми – не різні

Ми – своєрідні, та єдині!

Слайд

Подорожувати ми будемо у супроводі сонечка, промінчики якого будуть з нами гратися, завдяки чому ми з вами дізнаємося багато цікавого про нашу державу. Кожен промінь дає нам завдання чи пропонує гру.

А ось і перше завдання:     

-Хто знає, що таке акровірш? ( Це вірш, в якому перші літери кожного рядка, прочитані згори вниз, утворюють слово або речення). Тож прослухайте акровірш і відгадайте слово, яке утворилося.

 

У всіх людей одна святиня,

Куди не глянь, де не спитай,

Рідніша їм своя пустиня,

Аніж земний в чужині край.

Їм красить все їх рідний край.

Нема без кореня рослини,

А нас, людей, без Батьківщини.

                         М. Чернявський

(коли прочитаю вірш, почекаю відповідь, у будь якому варіанті (вгадають, чи ні) включаю слайд з віршем). Правильно, молодці, шукане слово – це назва нашої країни – Україна!

Слайд

Інтерактивна вправа «Асоціативний кущ».

Промінець хоче щоб кожен з вас сказав одне слово, яке спадає на думку, коли ви промовляєте слово Україна. Що для вас Україна? Яка наша Україна? (Діти говорять: єдина, рідна, смілива, чесна, співоча, непереможна, незламна, щира, найдорожча, квітуча, прекрасна, привітна, щедра, хлібосольна.). Запам’ятайте, будь ласка, ваше слово, аби в кінці нашої подорожі кожен з вас написав його на синьо-жовтому серці.

Ось дивіться, вже промінець знов хоче з нами погратись: Знайди відмінність

                     

 

Що це зображено? Правильно, карта України. А що тут відмінного? (діти

відповідають)

Так, на першому зображенні Україна розділена на дві половинки, а на другому – Україна єдина.

Слайд

Але, нажаль, вона не завжди була єдиною. Це так сумно, що навіть наше сонечко закрилося хмаринкою та заплакало інформаційним дощиком.

(розповідаю інформацію щодо Соборності України)

 

Подивіться, діти, сонячний промінчик хоче взнати, хто з вас найспритніший!

Давайте об’єднаймося в групи та складемо пазли, Хто це зробить швидше, отримає грамоту «Найспритніший» (об’єдную дітей у пари, роздаю пазли).

Складність пазлів – на 8 шт. ( пазли: на форматі А4 патріотичні картинки надрукувала, наклеїла на щільний картон та вирізала 8 частинок у вигляді пазлів).

22 січня - ДЕНЬ СОБОРНОСТІ (ЗЛУКИ) УКРАЇНИ. - ПАТРІОТИЧНІ ... | Sculpture  art, Ukraine, PeaceКупити Заколка "Патріотична" ✦ Ціна, опис та фото в інтернет магазині  kalyna.storeКоли День Незалежності України 2022 - дата та історія свята — УНІАНВ Україні відзначають День вишиванки: історія і традиції свята

Я люблю Украину - красивые картинки (50 фото) • Прикольные картинки и  позитивПатріотичні Аватарки та Шпалери - ПАТРІОТИЧНІ АВАТАРКИ, КАРТИНКИ, ФОТОПатріотична наклейка України «Молись за Україну": продаж, ціна у Київській  області. Навчальні плакати від "Интернет - магазин "Крамничка стендов" -  оформление учебных заведений" - 1611594436День вишиванки відзначають сьогодні в Україні • Новий ЧернігівДень Незалежності України 2022: дата, історія, традиції — Укрaїнa — tsn.uaЗ УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ" с. Вишневе | Покровська селищна рада

Які ви молодці, всі дуже гарно справились із завданням.

Кожен з переможної пари отримує грамоту «Найспритніший».

Знову з’явилось наше сонечко і простягнуло нам промінчик із черговим завданням: створити Ланцюжок єдності

Довідка для учнів - 21 січня 1990 р. патріоти, взявшись за руки, зробили  «живий ланцюг»  між Києвом, Львовом  та  Івано-Франківськом. Люди таким чином показали свою єдність, а «живий ланцюг» став символом духовної єдності східних і західних земель України. З того часу, кожен рік в цей день українці повторювали цей флешмоб. От і ми з вами давайте створимо свій, хоч і невеличкий, але не менш міцний Ланцюжок єдності, взявши до рук синьо-жовті стрічки єдності, покажемо, що підтримуємо один одного, покажемо, що ніяка сила нас не роз’єднає в нашій любові до України.

(роздам стрічки єдності, стану разом з дітьми в «живий ланцюг»).

 

Ми з вами дуже гарно поспілкувалися та погралися з промінчиками. І на останок, давайте напишемо на синьо-жовтих сердечках слова любові до України, а на листівках - щирі побажання для захисників, які боронять Батьківщину, відстоюють нашу свободу, єдність, наше щасливе майбутнє (роздам сердечка та листівки, де учні напишуть побажання)

https://naurok.com.ua/uploads/files/4211945/320770/350616_html/images/320770%202.jpeg. https://naurok.com.ua/uploads/files/4211945/320770/350616_html/images/320770%203.jpeghttps://naurok.com.ua/uploads/files/4211945/320770/350616_html/images/320770%201.jpeghttps://naurok.com.ua/uploads/files/4211945/320770/350616_html/images/320770%204.jpeghttps://naurok.com.ua/uploads/files/4211945/320770/350616_html/images/320770%205.jpeg

https://naurok.com.ua/uploads/files/4211945/320770/350616_html/images/320770%207.jpeghttps://naurok.com.ua/uploads/files/4211945/320770/350616_html/images/320770%2011.jpeghttps://naurok.com.ua/uploads/files/4211945/320770/350616_html/images/320770%206.jpeg

(приклади листівок, які я роздрукувала для учнів)

        Директор нашої школи обов’язково передасть ваші щирі і теплі слова, які зігріють та підтримають тих, хто зараз відстоює єдність, незалежність, Соборність України. Дякую вам за увагу, підтримку та співпрацю!

,

docx
Додано
2 лютого 2023
Переглядів
371
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку