Тема: "Поширення Реформації. Контрреформація в Європі"

Про матеріал
Презентація на тему: "Поширення Реформації. Контрреформація в Європі" Презентація на тему: "Поширення Реформації. Контрреформація в Європі" Презентація на тему: "Поширення Реформації. Контрреформація в Європі" Презентація на тему: "Поширення Реформації. Контрреформація в Європі" Презентація на тему: "Поширення Реформації. Контрреформація в Європі" Презентація на тему: "Поширення Реформації. Контрреформація в Європі" Презентація на тему: "Поширення Реформації. Контрреформація в Європі"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: “Поширення Реформації. Контрреформація в Європі”

Номер слайду 2

Жан Кальвін (1509-1564) Кальвінізм - один із напрямів протестантизму, що виник в Женеві (Швейцарії) в XVI ст. Основіні риси: визнання лише Святого Письма, «Бог дав нам дві книги, два откровення про Себе: книгу природи та Біблію»; велике значення доктрини передвизначення (що йде від Божої волі — передвизначення життя людини, її спасіння та осудження); успіх у професійній діяльності служить підтвержденням вибраності; відкидання необхідності допомоги духовенства в спасінні людей;спрощення церковної обрядності.

Номер слайду 3

Жан Кальвін “Настанови у християнсткі вірі” (1536р.)

Номер слайду 4

“Женевський папа” – неофіційна диктатура Ж. Кальвіна в Женеві

Номер слайду 5

Папа Римський Павло ІІІ (1534-1549)У системі заходів Контрреформації важливу роль займали:Інквізиція – церковний суд. Книжкова цензура. Нові релігійні ордени. Діяльність і постанови Тридентського собору.

Номер слайду 6

1542р. – створено Верховний інквізиційний трибунал. Жертвами інквізиції стали видатні вчені – Джордано Бруно, Томмазо Кампанелла, Гілілео Галілей та ін.

Номер слайду 7

Ігнасіо Лойола (1491-1556рр.) Девіз — «Ad maiorem Dei Gloriam» (Усе на славу Божу)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Місіонерська діяльність ордену

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Тридентський собор (1545-1563)Рішення: підтвердив всі католицькі догмати та таїнства; прийняті рішення на покращення освітнього рівня священиків, дисципліни і підтвердження їх духовності;піддавалося анафемі вчення протестантів;засуджувався продаж індульгенції;посилення влади єпископів та інквізиції

Номер слайду 12

Реформація та Контрреформація

Номер слайду 13

Домашнє завдання: Параграф№10 читати. Конспект уроку в зошит.

pptx
Додано
9 листопада 2021
Переглядів
2139
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку