Тема. Що таке щастя? Сім кольорів щастя? Повітряна перспектива.

Про матеріал

Тема. Що таке щастя? Сім кольорів щастя? Повітряна перспектива.

Епіграф: «Творчість не приходить за якимось натхненням… Творчості треба навчати». (В. Сухомлинський)

Мета.

  • Навчальна: формувати в учнів знання процесу захисту творчих проектів; допомогти розширювати уявлення про те, що кожна людина — творець свого щастя. у захопливій формі узагальнювати й систематизувати теоретичні та практичні знання учнів; сприяти актуалізації життєвого досвіду учнів.
  • Розвивальна: удосконавлювати вміння перемагати себе, щоб бути щасливим,
  • формувати пізнавальний інтерес до предмета, розвивати навички публічного виступу, комунікативних якостей учнів; формувати вміння логічно висловлювати свої думки, переконливо доводити переваги свого творчого проекту.
  • Виховна: виховувати в учнів естетичні почуття, розуміння значення мистецтва в житті кожної людини, наполегливість, працьовитість, толерантність, повагу до думки іншого.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтегрований урок з комп'ютерною підтримкою з образотворчого мистецтва та виховної години на тему: «Що таке щастя? Сім кольорів щастя? Повітряна перспектива.» Підготувала вчитель методист ОТМ Зеленодольської ЗШ I-III ст. №1 Дніпропетровської обл. Тетервова Людмила Миколаївна

Номер слайду 2

Сьогодні на вас чекає подорож у світ творчості, краси, фантазії. Кожен з нас сприймає світ по-своєму: Хто в кольорових, хто у чорно-білих снах. Ми різні всі, дороги різні маємо, Та матінка земля у нас одна. Створимо ж сьогодні те, що маємо, Щоб в кожнім серці ожила краса.

Номер слайду 3

Указати співвідношення між назвами в другому стовпчику і визначеннями у четвертому. У третьому стовпчику написати літери, які стоять в дужках в кінці правильної відповіді. 1. Інструменти для малювання Фарби, гуаш, клей, жовток яйця, пастель, олівці, папір, рідке мило. (Е) 2. Матеріали для малювання Білий, сірий, чорний. (А) 3. Хроматичні кольори Пензлі, щітка, палички, гумка, трубочки, палітра.(П) 4. Композиція Червоний, оранжевий, жовтий,зелений, блакитний, синій, фіолетовий. (Й) 5. Ахроматичні кольори Відтінок будь-якого кольору, що характеризується певним ступенем яскравості, насиченості. (Ж) 6. Тон Це об‘єднання елементів у одне художнє ціле, що має єдину форму і зміст. (З)

Номер слайду 4

Що таке пейзаж? Пейзаж – (від. Фр. – країна, місцевість) - жанр образотворчого мистецтва, в якому основним предметом зображення є природа. Виник цей жанр у далекому Китаї.

Номер слайду 5

Тема уроку: «Що таке щастя? Сім кольорів щастя ? Повітряна перспектива.”

Номер слайду 6

Мета:  розширювати уявлення про те, що кожна людина — творець свого щастя. Розвивати вміння перемагати себе, щоб бути щасливим. Виховувати старанність, наполегливість.

Номер слайду 7

Чого ви очікуєте від сьогоднішнього уроку? Працювати дружно, не підводити однокласників, сприяти хорошому настрою. Учитися презентувати проекти. Учитися оцінювати роботи інших. Працювати дружно, сприяти хорошому настрою

Номер слайду 8

Сім кольорів веселка має, І кожен з нас їх добре знає. Червоний, - наче мак, Оранжевий – морквинка, І жовтий – наче сонце. Зелений – як травинка. І голубий - як небо, І синій – як волошки в житі, А фіолетовий – немов фіалки – квіти.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Як ви розумієте щастя?

Номер слайду 11

ЩАСТЯ Щастя – це вічна дорога земна, Щастя – це літо, зима і весна, Щастя – це сонце, злива і сніг, Щастя – це пісню ділити на всіх, Щастя – це віра в добро і любов, Щастя – це музика вільних дібров, Щастя – це друзі і рідний твій дім. Щастя – це світ, подарований всім.

Номер слайду 12

Що робить людину щасливою?

Номер слайду 13

Що робить людину щасливою? 1. Здоров’я 2. Мир на Землі 3. Дружна сім’я 4. Вірні друзі 5. Любов 6. Улюблена справа 7. Мрії  

Номер слайду 14

Велике щастя – дарувати радість іншим

Номер слайду 15

Кожен уявляє своє щастя по-різному: Для одних – це почесті, хвала, А для інших щастя – у багатстві, Бідність для таких людей – біда. Хворим щастя бачиться в здоров’ї. Кожен, хто згубив його, жалкує. Мати за одужанням дитини Власного життя не пошкодує. В’язень мріє про жадану волю. Одинокого гнітить біль самоти. Важко, мабуть, на усій планеті Повністю щасливого знайти. Під загальний заголовок «щастя» Безліч можна віднести речей. І, можливо, стільки його видів, Скільки на Землі живе людей.

Номер слайду 16

Перший колір щастя - це життя,яке подарувала нам мама

Номер слайду 17

Другий колір щастя – це знання, які для нас є скарбом

Номер слайду 18

Третій колір щастя – Краса,світло,добро

Номер слайду 19

Четвертий колір щастя - це Природа, бачити велич нашої природи, милуватися нею

Номер слайду 20

П’ятий колір щастя- це люблячі, вірні друзі

Номер слайду 21

Шостий колір щастя - це жити в Україні

Номер слайду 22

Сьомий колір щастя- це наші мрії

Номер слайду 23

Краса речей, які нас оточують, у певній мірі залежить від нас самих, нашого вміння творити красу в повсякденному житті. Створюючи речі власноруч, можна виявити в роботі свою індивідуальність, розкрити себе як творця прекрасного.

Номер слайду 24

Повітряна перспектива – (від.лат. – «ясно бачу») – це зорове сприйняття предметів, що змінюють свої форми і світлотіньові відношення із віддаленням від спостерігача. Для передання глибини простору на картині найближчі предмети зображують в їхніх власних кольорах, а віддалені набувають синюватого відтінку. На дальньому плані контур стає менш чітким, він розмивається, стає м'яким.

Номер слайду 25

Для наближення переднього плану ближні предмети треба малювати більш чітко, контрастно, об'ємно. З усіма подробицями.

Номер слайду 26

Пейзажний живопис передає єдність людини з природою, згідно з якою між ними немає перешкод. Своїми творами майстри намагалися викликати у глядачів бажання бути ближчими до гір, водойм, лісів, зливатися з ними, передати природі свої почуття і відчути природу у відповідь.

Номер слайду 27

В Україні здавна існувала прикмета: хто дожене веселку або пройде під нею – буде щасливий. Звичайно ж, наші прадідусі й прабабусі теж розуміли, що це яскраве диво як і сонце, не доженеш. Але прагнення наблизитися до такої краси сповнювало людей відчуттям радості й щастя.

Номер слайду 28

Щастя – це те, що ти подаруєш для життя людині???

Номер слайду 29

Будьте щасливі!!!

ppt
Додано
5 березня 2018
Переглядів
5468
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку