Інтегрований урок образотворчого мистецтва з елементами енергозбереження для 6-го класу

Про матеріал

Формувати навички отримувати інформацію наукового характеру; формувати уявлення про енергію, яка є джерелом для роботи всіх технічних пристроїв та механізмів та життєву необхідність енергозбереження; сприяти формуванню в учнів уявлення про енергозберігаючі технології, розуміння необхідності бережливого ставлення до використання енергоносіїв.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: вчитель-методист вищої категорії з образотворчого мистецтва Зеленодольської ЗШ I-IIIст. №1 Апостолівського району Дніпропетровської області Тетервова Людмила Миколаївна.

Номер слайду 2

Мета Навчальна: формувати навички отримувати інформацію наукового характеру; формувати уявлення про енергію, яка є джерелом для роботи всіх технічних пристроїв та механізмів та життєву необхідність енергозбереження; сприяти формуванню в учнів уявлення про енергозберігаючі технології, розуміння необхідності бережливого ставлення до використання енергоносіїв. Розвиваюча: розвивати навички роботи із різними джерелами інформації, уміння формулювати думку про способи економного використання електричної та теплової енергії. Виховна: виховувати бережне ставлення до навколишнього середовища, сприяти вихованню активної життєвої позиції, почуття власної причетності до загальної справи.

Номер слайду 3

Нумо, відгадаймо що це: По дроту ходить, Темряву розгонить.

Номер слайду 4

Жодна людина не може існувати без електрики. Але потрібно уміти правильно користуватися нею, щоб уникнути небезпеки. Саме про це ми і поговоримо на сьогоднішньому уроці. А допоможе мені Ватик, молодший брат електрики. Він кмітливий, уважний і розсудливий.

Номер слайду 5

Сьогодні Ватик приготував для вас багато корисної інформації та кілька випробувань. І якщо ви успішно подолаєте його завдання, то станете справжніми друзями Ватика. Згодні??? Тоді почнемо!

Номер слайду 6

Ви погляньте у віконце, Як яскраво світить сонце. Так навіщо, ви скажіть, Десять лампочок горить?

Номер слайду 7

Протягом тисячоліть люди спостерігали за сліпучими спалахами в небі під час грози. Це водночас приваблювало їх, а ще й дуже лякало. Бо ці зигзагоподібні спалахи були небезпечні тим, що після них гуркотів грім, іноді вони вбивали людей, палили все навколо. І лише понад 100 років тому люди зрозуміли, що це таке і приборкали електрику.

Номер слайду 8

Людина відкрила дію електрики вже давно. Древні греки знали, що коли шматочок бурштину натерти вовняною тканиною, він буде притягувати до себе пилинки. Те ж саме трапляється, коли ви зачісуєте волосся пластмасовим гребінцем. Бажаєте перевірити? Візьміть ручку, потріть себе по волоссю. А тепер доторкніться до шматочків паперу, що лежать у вас на столі.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Кожен електрон несе невеликий заряд енергії. Але коли електронів збирається багато, заряд робиться більшим і виникає електрична напруга.

Номер слайду 12

Ось чому електричний струм може переміщатися по дроті на великі відстані.

Номер слайду 13

працювати величезні верстати, машини, освітлювати вулиці

Номер слайду 14

Нашим супутником буде предмет схожий на сонечко. Вам цікаво, хто це? І не сонце, і не місяць, а світить ясно, як у день.

Номер слайду 15

Дає електрику країні Ця чарівниця – станція. І здогадатись ви повинні Що це - ……..

Номер слайду 16

На тепловій електростанції для народження електрики використовують газ, вугілля, нафту, торф.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Разом з нами буде мандрувати незвичайний хлопчик. Його звуть Ватик.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Під час вимірювання чого-небудь ми використовуємо одиниці вимірювання. вимірюємо масу у кілограмах температуру у градусах Одиниці вимірювання для підрахунку використаної електроенергії називаються кіловати. На ній є надпис «100 Ват», або «60 Ват». Це означає, скільки енергії лампочка споживає за 1 годину.

Номер слайду 32

Вони технологічно досконаліші й служитимуть вам удесятеро довше, а рахунок за електроенергію зменшиться на 20-25 %. . Ця лампа економить 30-50% електроенергії.

Номер слайду 33

1. Виключайте всі електроприлади, які не використовуються, та не залишайте їх у режимі очікування (оскільки навіть у режимі очікування вони споживають енергію). Це допоможе вам зберегти приблизно 80 гривень на рік.

Номер слайду 34

2. Протріть електричні лампи від пилу. Витерта лампа світить на 10-15% яскравіше, ніж запилена. 3. Закривайте штори наприкінці дня, аби тепло не залишало приміщення. 4. Не забувайте про природнє освітлення.

Номер слайду 35

5. Тримайте вікна чистими. Запилене скло може поглинати до 30% світла. 6. Кип'ятіть лише стільки води, скільки вам потрібно, та не забувайте чистити чайник від накипу.

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Я завжди на мотузку На столі чи у кутку, До розетки як припнусь, Мовби човен рушу в путь, Згладжу хвилі всі, будь ласка. Як я звусь? Тато наш привіз улітку Морозцю біленьку скриньку. І тепер ця біла скринька, Служить в літку нам і взимку. Береже продукти - м'ясо, рибу, Фрукти.

Номер слайду 38

Ось машина – в ній насос. Це – звичайний …. Мама голову помила, Потім …. посушила. Диво-скринька, в ній – вікно. У вікні – щодня кіно.

Номер слайду 39

Може він порахувати, Може він пісні співати, Малювати і писати, Помилки перевіряти. Може він листа прийняти, З другом швидко нас зв'язати, Він багато чого може І завжди нам допоможе! Всередині горить, а по боках Вода кипить.

Номер слайду 40

Творче завдання: придумайте та намалюйте знак героя, який буде нагадувати вам та членам вашої родини про те, що необхідно вимикати світло.

Номер слайду 41

Бабуся в гості завітала до свого онука Поцікавитись про бали, чи батьків він слуха. Ось заходить до кімнати й сплескує руками: Промовляє DVD чужими словами. За комп'ютером внучок старанно працює, Денне світло над столом невпинно вирує. Вентилятор на всі боки холод посилає, А бабусю ця картина за серце хапає.

Номер слайду 42

Любий внучку, відпочинь, - бабуся благає, - Виключи усі прибори. – Й тихо починає. – В Україні електричних станцій є багато. Головна у них мета – струм нам подавати. Світло щоб було в домівках, в дитсадках, у школі. Хліб щоб спікся запашненький і борщик смачненький. Кожна станція така – силу певну має І напругу необхідну людям посилає. І ось станція гуркоче від перенапруги, Іще трішки – й не витрима такої напруги.

Номер слайду 43

Струму більше вже не в змозі вона виробляти І від цього починає світло пригасати. Довго страва закіпає, лампочка тускніє, І трамвай іде повільно, хто ж про це подбає? Хто подбає про лікарню, для якої струм – це сила, І про квітку, що в теплиці, щоб вона розквітла. Прочитайте всі цей віршик, та й запам'ятайте, І про світло у домівках щогодини дбайте!!!

Номер слайду 44

розташуйте свої малюнки біля вимикачів, електроприладів тощо.

ppt
Додано
6 березня 2018
Переглядів
896
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку