Тема: Способи подання алгоритмів. Словесний спосіб подання алгоритмів. Мета уроку: - Навчальна: розповіcти про способи подання алгоритмів, навчити подавати алгоритми

Про матеріал
Клас: 3 клас Тема: Способи подання алгоритмів. Словесний спосіб подання алгоритмів. Мета уроку: - Навчальна: розповіcти про способи подання алгоритмів, навчити подавати алгоритми у словесному вигляді, вдосконалювати вміння користуватися алгоритмом; формувати вміння складати алгоритми та виконувати їх; поглибити знання учнів з теми, навчити закріплювати знання з правил поведінки та технікою безпеки в комп’ютерному класі; - Розвивальна: розвивати логічне мислення на основі спостережень, порівнянь, усвідомлення отриманого матеріалу; продовжувати розвивати навички роботи з інформаційними технологіями; - Виховна: стимулювати інтерес до предмету, пізнавальну активність, акуратність, терпимість та інформаційну культуру учнів. Мета уроку: - Навчальна: розповіcти про способи подання алгоритмів, навчити подавати алгоритми у словесному вигляді, вдосконалювати вміння користуватися алгоритмом; формувати вміння складати алгоритми та виконувати їх; поглибити знання учнів з теми, навчити закріплювати знання з правил поведінки та технікою безпеки в комп’ютерному класі; - Розвивальна: розвивати логічне мислення на основі спостережень, порівнянь, усвідомлення отриманого матеріалу; продовжувати розвивати навички роботи з інформаційними технологіями; - Виховна: стимулювати інтерес до предмету, пізнавальну активність, акуратність, терпимість та інформаційну культуру учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Способи подання алгоритмів. Словесний спосіб подання алгоритмів

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Відгадай ребуси

Номер слайду 4

Алгоритм

Номер слайду 5

Виконавець

Номер слайду 6

Команда ’’’

Номер слайду 7

Гра «Мікрофон»1. Що таке система команд виконавця?2. Що таке середовище виконання алгоритму?3. Коли виконавець не може виконати команду алгоритму?4. Наведи приклад виконавця і дії яку він виконує.

Номер слайду 8

Алгоритм – не алгоритм " ... Якщо я що-небудь розумію, то дірка – це нора, а нора – це Кролик, а Кролик – це добра компанія, а добра компанія – це така компанія, де мене чим-небудь пригостять і з задоволенням послухають. І все таке інше...".

Номер слайду 9

"Почистити ананас. Нарізати його тонкими кружечками. Покласти в посуд рядами, посипати цукром. Поставити в холодильник на одну годину. Форму посипати цукровою пудрою. Виложити дно форми кружечками ананаса. Поставити форму в холодильник на добу".

Номер слайду 10

Сьогодні на уроці ми : Дізнаємось про пособи подання алгоритмів; Розглянемо словесне подання алгоритмів;Навчимося подавати алгоритми у словесному вигляді.

Номер слайду 11

Команди можуть подаватися різними способами Міліціонер регулювальник – жестами. Світлофор подає команди водіям за допомогою сигналів різного кольору.

Номер слайду 12

Також команди можуть подаватися звуковими сигналами Дзвінок у школі – це команда розпочати або закінчити урок. Постріл стартового пістолета – сигнал для спорцменів розпочати забіг.

Номер слайду 13

Розгляньте малюнок. У який вони подані ?

Номер слайду 14

Фізкульт хвилинка

Номер слайду 15

Подамо цей алгоритм словесно

Номер слайду 16

Способ подання команд спонукальним реченням називають словесним

Номер слайду 17

Складіть алгоритм за картинками

Номер слайду 18

Графічний диктант

Номер слайду 19

Правильна відповіді

Номер слайду 20

Техніка безпеки

Номер слайду 21

Алгоритм роботи 1. Запусти програму Scratch.2. Поміняти фон сцени.3. Навчи кота говорити «Привіт!»4. Зміни розмір виконавця.5. Зміни колір виконавця.6. Навчи виконавця ходити.7. Навчи виконавця нявкати.8. Повтори алгоритм.9. Перейди в повно екранний режим. 10. Переглянь результат алгоритму.11. Вийди з режиму перегляду.12. Закрий вікно програми.

Номер слайду 22

Релаксація очей

Номер слайду 23

1. Які способи подання алгоритмів ти знаєш?2. Що таке словесне подання алгоритму?

Номер слайду 24

Прочитай скоромовку: «Летів горобець, сів на хлівець, а як вийшов стрілець, то утік горобець». Перетвори її на алгоритм у словесному вигляді для виконавця Горобець.

Номер слайду 25

Алгоритм — це послідовність команд. Виконавцем завжди виступає той, хто склав алгоритм. Виконавцем може бути комп’ютер. Один алгоритм можна виконати декілька разів. Виконавець може відмовитися виконувати команду.

Номер слайду 26

Молодці!

pptx
Додано
18 травня 2020
Переглядів
1631
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку