Тема уроку. Моя зачіска

Про матеріал
Матеріал стане в пригоді для 8 класів у яких є тема уроку : "Моя зачіска". Дуже цікава інформація в презентації зібрана по цій темі , раджу переконатись особисто!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

зачіски. Lena Pivnyuk

Номер слайду 2

В XVІІ столітті Франція стає законодавицею в області мод і зачісок. Остаточно складається стиль барокко, що найбільш повно виражає смаки аристократії цього часу. Зачіски епохи барокко були цілком підлеглі етикету двору й відрізнялися пишністю, манірністю, величезною кількістю прикрас і складною технікою виконання. На початку XVІІ століття зачіска в чоловіків складалася з довгого волосся, розпущеного по плечах. Дворяни відпускали маленьку борідку й невеликі вуса в краях губ. Пізніше ввійшли в моду перуки. Пишна зачіска складалася з маси довгого, завитого у локони волосся, причому модним кольором волосся вважався білявий. Ця перука нагадувала левину гриву. Жіноча зачіска протягом другої половини XVІІ століття мінялася незліченне число раз. З короткочасних модних зачісок можна виділити кілька типів. В 60-х роках зачіска ще зберігала деяку природність. Волосся розчісували на прямий проділ і пишно збивали над скронями, скріплюючи позаду на шиї, а завиті кінці волосся спускали у вигляді двох довгих локонів на плечі - "a la Mancіnі". З 70-х років жіноча зачіска стала нагадувати за формою чоловіча перука. Локони укладали рядами так високо, що зачіска часом піднімалася над чолом на 50-60 сантиметрів. Іноді дами цього часу носили гладку зачіску з вузлом, сколеним на потилиці, - так званий вузол смиренності. З 90-х років у моду ввійшла зачіска фонтан. Вона складалася з комбінації локонів, укладених на голові рядами й для закріплення змазаних білком, і вигнутого в різні фантастичні форми дротового каркаса, що прикрашався складеним у складки мереживом, квітами й стрічками. Іноді зачіска доповнювалася штучним волоссям.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

У першій половині XVІІІ століття з'являється стиль рококо, що як би завершує розвиток стилю барокко. Рококо - декоративний стиль, що носить риси крихкості, витонченості, деякої манірності й чуттєвості. Ці риси були присутні й у чоловічі й у жіночих зачісках. Чоловічі зачіски часів рококо були невеликими за об'ємом. Волосся завивали в локони, а іноді гладко зачісували назад. Позаду його зав'язували чорною стрічкою або ховали в чорний мішечок. Звичайно волосся пудрили. У моду ввійшли білі пудрені перуки. Жіноча зачіска також була невеликою і складалася з локонів, піднятих нагору, сколених на потилиці й прикрашених стрічками, пучками пір'я, квітами, нитками перлів. В 70-х роках XVІІІ століття зачіски стають особливо складними. На "виготовлення" модної зачіски - куафюри - ішло по кілька годин. Жінки намагалися зберегти її в недоторканності на кілька днів. Зачіски робили в такий спосіб: волосся розчісували, на верхівку ставили легкий каркас, на який піднімали й кріпили волосся; далі його завивали, пудрили й, нарешті, приступали до прикраси. Для цього використовували стрічки, квіти, мереживо. Іноді на голову ставився цілий кошик із плодами або навіть макет корабля зі снастями й вітрилами. Іноді на голові була маса коштовностей, які перевищували вагу самої голови.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Французька революція 1789 року ознаменувала настання нової епохи, що відбилося й на зачісках. Натхненні ідеями волі, рівності, братерства, ідеологи французької революції звернулися до образів античного світу, черпаючи в древності ідеї демократії, строгість моралі й естетичні ідеали. Друга половина XVІІІ століття - це період класицизму провідного стильового напрямку. У чоловіків волосся було коротко обстрижене, пудра вийшла із уживання. Жіночі зачіски мали різноманітні форми, але дуже спростилися, волосся завивали в локони. У 1559 р. Марія Стюарт стала королевою Шотландії. Жан Лекур зобразив на портреті дуже компактну зачіску королеви. Прямий проділ ділить зачіску на дві однакові частини. Дрібні завитки щільно прилягають до скронь. Над проділом приколото золотий обруч з перлами, за ним другим ярусом укладена коса золотавого кольору . Зачіска придворної дами на портреті невідомого художника (1591) нагадує крила кажана. Зачесане валикоподібно на каркас волосся створює два півкола. Головний убір повторює форму зачіски; зверху його доповнено строкатими кульками пір'я і червоним покривалом .

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Сучасні види зачісок

Номер слайду 9

Зачіска – це завершальний штрих в жіночому образі. Багато видів зачісок жіночих, фото з назвами яких є на сайті, коригують зовнішність. Деякі більш популярні і затребувані, ніж інші. Розібратися в цій безлічі варіантів не завжди просто. Якщо ви хочете підібрати собі ідеальну стрижку, доведеться визначитися з деякими параметрами. Зачіски та стрижки на коротке волосся. Мало яка зачіска відрізняється такий же практичністю, як коротка стрижка! Правильний догляд за волоссям і нескладні прийоми укладання дозволяють виглядати дуже стильно. Більш того, багато стрижки виглядають більш жіночно, ніж стандартні довге волосся. Фото з назвами видів жіночих зачісок безліч в будь-якому каталозі. Однак, є класичні варіації, що не втрачають своєї популярності.

Номер слайду 10

Боб. Універсальна стрижка, що дозволяє підкреслити достоїнства будь-якого типу особи. Підходить для будь-якого віку і типів волосся. Однак, для дуже кучерявого волосся її слід виконувати з обережністю.

Номер слайду 11

Каре. Якщо ви віддаєте перевагу класичному стилю, то це ваша стрижка. Догляд та укладання не відрізняються складністю. Більш того, довжина цієї зачіски може варіюватися від дуже короткої до середньої. Періодично входять в моду різні варіації – асиметричні, рвані. Не підходить для округлих і квадратних осіб.

Номер слайду 12

Пікс. Остромодная зачіска, універсальна і стильна. Якщо ви хочете економити дорогоцінний ранковий час на укладанні, Пікс – ваш вибір. Основна довжина волосся не нижче мочки вуха, однак, можливі варіації за погодженням з клієнтом. Головні труднощі – вибір чубчика, що підходить для форми особи. Якщо чубчик оформлена правильно, то стрижка виглядає і лежить чудово.

Номер слайду 13

Гарсон. Класична витончена зачіска, що підкреслює жіночу крихкість. Французький шик і елегантність добре відтіняють вузьке обличчя. Стрижка протипоказана жінкам із зайвою вагою або круглою формою обличчя. Не варто думати, що все різноманіття видів жіночих зачісок обмежується стрижками. На основі базової стрижки можна зробити укладку, повністю змінює її вигляд. Якщо ви укладете волосся локонами або зробите начісування, це будемо виглядати як самостійна зачіска.

Номер слайду 14

Види зачісок на середні волосся. Найчастіше зустрічається саме середня довжина. Більш того, зачісок на її основі безліч. Не дивно, адже вони можуть поєднувати в собі переваги короткої стрижки і красу довгого волосся. Прядки завдовжки трохи вище або нижче лінії плечей найбільш прості для догляду. Укладання теж не викликає великих труднощів. Основні базові зачіски для такої довжини: Подовжене каре. Елегантна і класична зачіска. Однак, така довжина вимагає ретельного виконання та укладання кожен день. При неправильному догляді може виглядати неохайно.

Номер слайду 15

Каскад. Добре підходить, якщо ваше волосся на 5-7 сантиметрів нижче плечей. Невеликі варіації допомагають обіграти гідності будь-якого типу особи. Змінюючи довжину різних рівнів, майстер може візуально звузити кругле обличчя або розширити вузьке.

Номер слайду 16

Сессон. Стрижка вже стала класичною. Вважається, що вона невимоглива до догляду та укладанні. Однак, її виконання вимагає великої майстерності. Якщо ви впевнені в своєму стиліста – спробуйте сесон. Грамотна градуювання, яка використовується при стрижці, додає об'єм найтоншим і м'яким волоссю.

Номер слайду 17

Зачіски для довгого волосся. Мало що так надає жіночності, як довге волосся. Однак, постійний брак часу змушує вибирати нескладні зачіски, які не потребують довгої укладання. Пасма довжиною нижче рівня плечей вже не можуть називатися стрижкою. Краса довгого волосся багато в чому залежить від краси зачіски, в яку вони укладені. Найпоширеніші укладання для такої довжини: Кінський хвіст. Величезна кількість варіантів робить цю зачіску найпопулярнішою. Крім класичного високого або низького хвоста є і сучасні варіації. Якщо ви динамічні, спробуйте зібрати волосся на маківці. Також дуже модний хвостик з джгутів. Він зажадає трохи часу для укладання, при цьому дуже ефектний.

Номер слайду 18

Пучок. Дуже модна різновид в недбалому стилі. Для повсякденного носіння годі й намагатися зібрати всі прядки. Ділова або урочиста різновид зажадає більш ретельного виконання.

Номер слайду 19

Коса. нев'януча класика. Від найпростішого варіанту з трьох пасом до вишуканого риб'ячого хвоста. Французьке плетіння також виглядає дуже виграшно.

Номер слайду 20

Ретро-хвиліНаслідування старим Голлівуду зараз в тренді. Холодні великі локони виглядають одночасно жіночно і елегантно. Укладають їх плойкою або бігуді. Зачіска підходить і для повсякденного носіння, і для урочистих виходів. Градуйовані стрижки добре виглядають і на довгому волоссі. Якщо вам потрібен додатковий обсяг, стрижка шарами допоможе створити його. У будь-якому випадку не варто забувати про ретельного догляду за волоссям. Блискуче волосся будь-якої довжини прикрасять ваш образ найкраще. Якщо ж до них буде додаватися хороша стрижка, образ буде завершено. При виборі зачіски покладайтеся на думку стиліста і на власні переваги. Часта зміна іміджу – окреме задоволення для багатьох дам. А безліч видів зачісок допомагає в цьому занятті!

Номер слайду 21

Мої зачіски

Номер слайду 22

Я маю довге волосся , тому я можу з нього робити різноманітні зачіски. Ось декілька із них

pptx
Додано
2 липня 2020
Переглядів
2896
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку