Матеріали до уроку "Творчі проекти.Об'єкти праці".

Про матеріал
Формування практичних умінь та навичок учнів 5—9 класів, передбачене програмою трудового навчання, відбувається в процесі вивчення різних технологічних операцій з обробки конструкційних матеріалів. Оволодіння трудовими прийомами їх виконання дасть учням змогу використовувати свої вміння і навички для виготовлення виробів, які мають практичне значення. Програма трудового навчання містить перелік об’єктів праці для кожного класу. Але вчитель може запропонувати й інші вироби, під час виконання яких учні матимуть можливість закріпити та вдосконалити ті вміння і навички, які передбачені державними вимогами до рівня загальноосвітньої підготовки учнів. Останнім часом учні особливо цікавляться виготовленням різно¬манітних побутових виробів з використанням традиційних видів декоративно-ужиткового мистецтва, а також сучасних тех¬нологій.
Перегляд файлу

Творчі проекти.Об'єкти праці

 Формування практичних умінь та навичок учнів 5—9 класів, пе­редбачене програмою трудового навчання, відбувається в процесі ви­вчення різних технологічних операцій з обробки конструкційних ма­теріалів. Оволодіння трудовими прийомами їх виконання дасть учням змогу використовувати свої вміння і навички для виготовлення виро­бів, які мають практичне значення. Програма трудового навчання містить перелік об’єктів праці для кожного класу. Але вчи­тель може запропонувати й інші вироби, під час виконання яких учні матимуть можливість закріпити та вдосконалити ті вміння і навички, які передбачені державними вимогами до рівня загальноосвітньої під­готовки учнів.

 Останнім часом учні особливо цікавляться виготовленням різно­манітних побутових виробів з використанням традиційних видів декоративно-ужиткового мистецтва, а також сучасних тех­нологій.

Творчий проект " Косметичка"

Виготовлення косметички

  Першими зразками косметичок можна вважати невеликі сумочки, які почали носити жінки ще в середині 18 століття. В ті часи розмір косметички був назад пропорціональний достатку її господині – чим менше косметичка, тим вище соціальний статус жінки.

 

Моделі-аналоги

Клаузура виробів

                                 Технічний опис

1

Косметичка

Косметичка прямокутної форми, великих розмірів, застібка – блискавка. Оздоблена квітами вишитими хрестиком.

2

Косметичка

Косметичка прямокутної форми, застібка на ґудзик і повітряну петлю. Оздоблення — аплікація.

3

Косметичка

Косметичка прямокутної форми. Прошиті кути надають їй об'ємності. Привабливого вигляду надає виробу використання оздоблювальної тканини.

   Косметичка того часу прикрашалася коштовними каменями і була справжнім витвором мистецтва. У 18 столітті городяни часто мали при собі декоративні сумочки для швацького приладдя і інших дрібниць. Деякий час в моді були сумочки на довгому шнурку. У 20 столітті у виробництві косметичок почали використовувати синтетичні матеріали.Невиликі сумочки були в колекціях багатьох відомих дизайнерів одягу і аксесуарів. Останнім часом з'явилося декілька нових напрямів у виробництві.

У результаті проведеного аналізу виробів розробляю ескіз виробу для проектування, враховуючи найкращі сторони розглянутих виробів, а саме, форма виробу № 3, оздоблення № 1.

Ескіз

Ескіз косметички

Схема оздоблення

Схема оздоблення косметички


 

Побудова креслення виробу

Будуємо квадрат із стороною 25 см. Ділимо його по ширині на дві рівні частини. Утворені прямокутники симетричні відносно лінії згину (лінії поділу). Відкладаємо з вершин квадрата по 3 см. Для утворення конструктивних бокових ліній виробу.

                             креслення виробу

 

 

 Технологічна карта виготовлення виробу

Зміст технологічної операції

Зображення

1

Вирізати деталі крою косметички

Виготовлення косметички

2

Виконати оздоблення верхньої частини косметички

Виготовлення косметички

3

Зшити бічні зрізи основної частини швом за голку, ширина шва 1см.

Виготовлення косметички

4

Зшити лівий бічний зріз підкладки швом за голку, ширина шва 1см.

Виготовлення косметички

5

Пришити застібку блискавку швом за голку, ширина шва 1см.

        Виготовлення косметички

6

Скласти деталі основи і підкладки зшиваючи їх біля блискавки між собою, швом за голку, ширина шва 1см. Вивернути косметичку на лицьовий бік через отвір у правій частині бічного шва підкладки.

       Виготовлення косметички

7

Зшити боковий зріз підкладки потайним швом.

          Виготовлення косметички

8

Прокласти оздоблювальну строчку швом за голку для запобігання попадання тканини у застібку-блискавку.

 

                

Творчий проект "Виготовлення святкової листівки"

святкова листівка

  Листівка давно стала звичним атрибутом будь-якого свята. Ми даруємо листівки на день народження, на Різдво та Новий Рік, вітаємо своїх близьких і рідних за допомогою листівок з річницями та пам’ятними подіями. Мистецтво виготовлення листівок, як і сам папір, зародилося ще в Стародавньому Китаї. У китайців був звичай, замість того, щоб ходити в баню на Новий рік обмінюватися невеликими картками, зробленими вручну. І довгі століття – це так і було місцевим китайським звичаєм. До Європи ця чудова традиція дісталася тільки в 1400 році, і до речі, відразу всім сподобалася. Аж до середини 19

століття люди обмінювалися на різні свята листівками власноручного виготовлення.

Але з розвитком науково-технічного прогресу до кінця 19 століття з’явилися спеціальні друковані пристрої для виготовлення у тому числі листівок. З того часу люди стали дарувати один одному в основному однотипні конвеєрні листівки. На таких листівках традиційно залишалося місце для привітання “від руки”. Але з часом і це перестали робити, почали друкувати листівки з готовим текстом, які потрібно було тільки підписати. Принадність подібних листівок в тому, що текст зазвичай був дуже оригінальний, він вдало поєднувався з малюнком на листівці. Такті листівки були в моді багато років, і були настільки популярні, що нерідко людина отримувала на День народження по 10 штук таких дотепних листівок.

 

 Техніки виготовлення листівок.

 Скрапбукінг – це найпопулярніша на даний час і сама рекламована магазинами для рукоділля. Техніка скрапбукінгу зародилася як особливий спосіб виготовлення оформленні сімейних або особистих фотоальбомів.

 Квіллінг – це виготовлення декоративних елементів шляхом скручування паперових смужок в спіраль. Ця техніка дає дуже великий простір для творчості і не вимагає особливих вкладень. Читайте історію квілінгу, а також дивіться майстер-клас в наших попередніх статтях.

 Витинанка або техніка вирізання з паперу – припускає вирізання різних візерунків і навіть картин з паперу та подальше їх використання для виготовлення листівок.

 Айріс фолдінг – яскрава барвиста техніка, яка припускає заповнення вирізаною по картинки всередині різнокольоровими смужками.

 Поп ап – техніка, яка підкаже, як зробити так, щоб з вашої листівки раптом вистрибнув торт. Щоб виготовити таку листівку можна скористатися готовими схемами, яких в інтернеті безліч.

 Вишивка на папері – припускає проколювання дірочок з потрібним візерунком, а потім вже вишивку нитками по цій власноручного заготівлі. Такі листівки виглядають завжди дуже мило і душевно.

 Орігамі – ця японська техніка також досить часто використовується для виготовлення листівок ручної роботи. В основному в листівку вклеюється готова паперова фігурка.

Перераховані техніки – це тільки початок. Насправді існує безліч варіантів. Ви можете комбінувати різні техніки або придумати щось своє зі своїм авторським індивідуальним шармом.

Декор на листівках ручної роботи

 Що стосується декору, то вибір у вас просто величезний – це і папір, вирізана в різних формах, мережива, стрічки, тканина, шнури і нитки. Також для виготовлення відкрито часто використовують різні натуральні і вельми оригінальні матеріали – починаючи з засушених листків і квітів, пір’я, а закінчуючи різноманітними зернами, крупами і спеціями. В якості прикраси для листівок ручної роботи також можна використовувати авторські малюнки.

 

Новогодние открытки. Изонить  - мастер класс фото          Картинки по запросу новогодние открытки изонить своими руками

 

 

 

 

 

   листівка на свято                               лист

 Послідовність виготовлення листівки

№з/п

Послідовність виконання роботи

Інструменти, обладнання, матеріали

Графічне зображення

1.

Розкреслити картон на три частини, розмірами 9,5см; 10см; 10см.

Олівець, лінійка; картон

лінійка

2.

Зігнути картон по наміченим допоміжним лініям.

Лінійка

картон

3.

Намітити та вирізати віконечко на другій частині листівки, розміром 8х9 см.

Олівець, лінійка,ножиці

ножиці

4.

Розмітити стрічку на 5 частин швом «уперед голку».

Швацька нитка, голка, ножиці; стрічка бежевого кольору

стрічка

5.

Стягнути стрічку так, щоб вийшла квітка.

Швацька нитка, голка, ножиці; стрічка бежевого кольору

квітка

6.

Відрізати стрічку, підшити краї стрічки та пришити бісерину в середину квітки.

Ножиці, голка, швацька нитка; бісер

нитка

7.

Пришити квіти на канву.

Голка, швацька нитка.

голка

8.

Зробити аналогічно 6 квіток, опираючись на пункти  4 – 7 .

Швацька нитка, голка, ножиці; стрічка бежевого кольору, бісер.

разом

9.

 

10.

11.

Вишити листочки салатового кольору біля квітів стрічками.

Вставити готову вишивку у рамочку листівки.

Склеїти першу та другу частини листівки.

Швацька нитка, голка,ножиці; стрічка салатового кольору.

Клей ПВА

над листівкою

 

12.

Обклеїти паєтками фіолетового кольору рамочку листівки.

Клей «Секунда»;

паєтки.

секунда

13.

Зробити привітальний надпис «Happy birthday» гелевими ручками.

Гелеві ручки голубого кольору.

ручки

14.

Викласти паєтками квіти на основі даного виробу. Приклеїти дану композицію.

Клей «Секунда»; паєтки.

секунд

15.

Намалювати завитки гелевими ручками фіолетового кольору.

Гелеві ручки фіолетового кольору.

ручки1

16.

Приклеїти на квіти бісер.

Клей «Секунда»; бісер коричневого кольору.

гелеві ручки

17.

Зробити зі стрічки бантик та приклеїти у верхній лівий кут листівки.

Ножиці, клей «Секунда»; бежева стрічка, паєтки фіолетового кольору.

ручки 6

 

                                                   

Оригінальні листівки з Великоднем .

1. Така яскрава саморобка з різнокольорових смужок паперу буде листівкою, що дуже запам’ятовується. Замість верхнього листа з вирізаним яйцем, використовуйте шаблони великодніх витинанок, тоді листівка буде більш витончена. Таку саморобку ви можете використовувати не тільки як листівку, а й як пасхальну картину, яку просто вставте в рамочку.

http://pac.com.ua/wp-content/uploads/2019/04/Velykodni-lystivky-svoimy-rukamy-01.jpg

 

http://pac.com.ua/wp-content/uploads/2019/04/Velykodni-lystivky-svoimy-rukamy-01.jpg

2. Листівки на Великдень з гудзичками – незвичайне рішення, але дуже оригінальне. Нехай дитина приклеює гудзики на шаблон яйця, комбінуючи кольори і розміри за власним бажанням. Така своєрідна гра з гудзиками має ще і розвиваючий ефект.

http://pac.com.ua/wp-content/uploads/2019/04/Velykodni-lystivky-svoimy-rukamy-02.jpg

Листівка виготовлена в техніці вирізування

C:\Users\Администратор\Desktop\листівка\000262th.jpg

 

Творчий проект "Підставка під гарячий посуд"

підставка під гарячий посуд

  За одними припущеннями стверджують, що підставка з’явилася разом із винайденням самовару. У 30-ті роки XVIII століття при Петру І розпочалися масові чаювання. У сім’ї було прийнято, що жінки пили чай з металевої або фарфорової посуди. Чоловіку, як голові сім’ї, треба було пити за етикетом чай із скляних стаканів, але поставали певні проблеми: стакан був гарячим, якщо чай пити відразу, а якщо зачекати, доки склянка стане холодною,чай буде не чай. У результаті люди винайшли підстаканник. Пізніше підстаканник удосконалили і створили підставку під гаряче, хоча підстаканник можна вважати підставкою під гарячий посуд. Археологи доводять, що першими тарілками були... шматочки коржів, на які людина клала м'ясо та іншу їжу. Потім з'явились дерев'яні дощечки з заглибленням посередині; ще пізніше — шматки розплесканої глини. За іншим припущенням одночасно з відкриттям кам'яного вугілля та нафти, винайденням паперу, пороху та грошей, в далекому Китаї, за високими стінами, які вдень і вночі охороняла сторожа, вперше почали виготовляти фарфоровий (порцеляновий) посуд. Уже в IV столітті китайці користувались тарілками. В Європі тарілки з'явилися пізніше для прикраси столів в королівських палацах. Вельможі дарували тарілки з порцеляни своїм підданим; ними нагороджували за особливі заслуги, прикрашали свої оселі. Лише в XVIII столітті, так і не дізнавшись секрету китайців, європейці винайшли свій фарфор. Це зміг зробити німецький вчений Іоганн Фридрих Бьотгер. Дуже швидко почати працювати заводи і порцелянова тарілка стала звичайним посудом. З давніх часів і до тепер при кожному чаюванні прийнято подавати порцелянову чашку з чаєм? яка стоїть на блюдці. Блюдце є підставкою під гарячий посуд, оскільки ніхто зараз не вживає чай наливаючи його в блюдце.

Кожна господиня під гарячий посуд використовує різноманітні підставки. У більшості випадків вони дерев'яні, тому що більш безпечні у використанні, ніж металеві.

Дерев'яні підставки - не лише корисні предмети, а й доповнення до інтер'єра кухні, прикраса столу. При виготовленні підставок не потрібно багато матеріалів, можна використовувати відходи деревини.

Підставка під гаряче своїми руками

№ 1

Подставка под горячее своими руками                                     Подставка под горячее своими руками
 

 Візьмемося за створення підставки, для цього нам знадобиться:
•Брусок кленовий, при розпилі необхідно схожість з квадратом
•Інструменти для розпилювання деталей, краще буде якщо у вас є циркулярка або лобзик.
•Наждачний папір різної зернистості
•Клей для дерева або ж хороший ПВА
•Термоусадка, в даному випадку чорного кольору, залежить від свого уподобання
•Дерев'яні з'єднання, так звані чопики.
  Всі деталі можна знайти у себе в дома, гаражі, тому витрат на поставку не буде ніяких, тільки витрати на приятнопроведенний час. 
Приступимо до складання підставки. Для початку нам необхідно розпиляти однакові частини брусків з одного цільного, товщина заготовок повинна бути однаковою, це можна зробити, знявши заміри з першої заготовки.

                                                   Подставка под горячее своими руками

Прикинувши за розмірами всієї наявної на кухні посуду, автор саморобки зупиняється на розмірі підставки 3 на 3, отже потрібно 9 однакових шматочків.
Конструкція підставки заснована на поєднанні цих маленьких квадратиків з допомогою чопиков "шкантов". 
Після того, як всі 9 частин готові до подальшої обробки їх необхідно просвердлити, щоб не помилитися у розмітці складаємо всі компоненти з розпиляного бруса, підписуємо по порядку і відзначаємо на їх верхніх торцях місце під отвір.

                                   Подставка под горячее своими руками

Надалі на цих місцях необхідно зробити отвори завглибшки суворо 1 см, так як довжина чопика 3 см, з урахуванням того, що по середині залишиться як раз 1 см, діаметр свердла потрібно підбирати з урахуванням діаметра чопиков, але на 1 мм товстіший наших з'єднувачів конструкції.
Подставка под горячее своими рукамиПодставка под горячее своими рукамиПодставка под горячее своими руками
Подальшим етапом буде шліфування деталей. Все робиться досить просто, спочатку в справу вступає велика наждачка , потім дрібніше та дрібніше, поки поверхня брусків не стане ідеально гладкою.
                                            Подставка под горячее своими руками
Для створення красивого вигляду та надання шарму підставці застосовуємо термоусадочну трубку. Щоб термоусадка не була зайвою, відрізаємо 12 шматочків по 1 см, одягаємо на чопики і нагріваємо для стягування і щільного прилягання термоусадочної трубки.
                                          Подставка под горячее своими руками
Всі деталі готові до наступного етапу, до процесу склеювання. 

Подставка под горячее своими руками                               Подставка под горячее своими руками

Для склеювання застосовуємо звичайний клей для дерева, також можна використовувати ПВА, клеїти краще поруч по три штуки разом, так конструктор з брусків збирається краще, рівніше, а головне ніяких проблем в нужді помічника. Потім всі три частини, що складаються з трьох брусків скріплюємо разом. Даємо клею підсохнути. 
Подставка под горячее своими руками                   Подставка под горячее своими руками
Після того, як клей висохне, можна використовувати підставку за призначенням, на цю підставку можна, наприклад, розмістити гарячий, тільки що знятий із вогню чайник або ж каструля.
Матеріали та інструменти: брусок 1080 х 20 х 15 мм, -заготовка у ви гладі сучка або тонкого стовбура серцевини деревини: ялівцю, вишні, тису та ін.; лінійка, кутник, рейсмус, ножівка, стамеска завширшки 8 мм, стухло, шліфувальна колодка, киянка, чотири струбцини.

№2

Послідовність виконання роботи

1. Розріж брусок на шість частин завдовжки 180 мм кожна.

2. З’єднай ці частини бруска так, щоб утворився вузол у вигляді решітки. З’єднання вузлів може буги найпростішим - впівдерева тощо (див. § 7).

3. Відпиляй у стуслі від заготовки сучка (або стовбура із серцевиною) дев’ять відрізків завтовшки 20 мм (на рис. орієнтовні радіуси). Стов бур неправильної форми краще розпилювати під прямим кутом, круглий -під кутом 70е... 80° до осі заготовки. Щоб відрізки були однакової товщини, можна виготовити шаблон із тонкої прямої гілочки правильної форми.

4. Забий у центри перетину брусків решітки маленькі цвяшки і відкуси кусачками їх голівки на висоті 2-3 мм,

5. Встанови відрізки на одержані вістря решітки, як показано на рис., і познач знизу місця дотику.

6. Позначені вістрям місця змасти клеєм і притисни відрізки до решітки за допомогою притискних плит і струбцин.

7. Після того як клей повністю висохне, відшліфуй поверхню підставки иът і фу вальною колодкою. Потім виріб треба один раз вкрити лаком -усю площину тонким шаром.

Поміркуй, як можна змінити конструкцію підставки.

                        https://narodna-osvita.com.ua/uploads/trud2k152/trud2k152-18.jpg

4. Виготовлення підставки для олівців і ручок

Цю підставку для олівців і ручок можна виготовити з відходів деревини (основу) і фанери (стінки).

Матеріали та інструменти: деревина, фанера, верстак, рубанок, кутник, олівець, лінійка, рейсмус, ножівка, стусло, рубанок, лобзик, випилювальний станок, наждачний папір, декоративні цвяхи, молоток.

Послідовність виконання роботи

1. Підготуй заготовку з деревини для основи з урахуванням припусків на обробку.

2. Розміть і випиляй основу виробу.

3. Підготуй заготовку з фанери для бічних стінок з урахуванням припусків на обробку.

4. Розміть заготовку за шаблонами і випиляй.

5. Випиляй отвори на бічних стінках.

6. Зачисть торці і крайки бічних стінок, відшліфуй пласті і крайки основи.

7. З’єднай деталі за допомогою клею.

8. Готовий виріб полакуй або розфарбуй.

9. Забий декоративні цвяхи.

 

 

№ 3 Виготовлення підставки з прищепок

Технологічний етап

На початку роботи необхідно розібрати бамбукові прищепки отримаємо конструкційний матеріал (фото 2). Прищепки якісно зроблені тільки з однієї сторони. Наступним кроком є підготовка поверхонь до склеювання. За допомогою наждачного паперу,надфілів вирівнюємо поверхню, підібрав кожній деталі пару(фото 3). Потім наносимо на деталі клей з’єднав їх і закріпив за допомогою прищепок (фото 4). Після повного висихання клею на рівній поверхні складаємо виріб старанно підібравши деталі пронумерував їх (фото 5). На наступному етапі склеїв заготовки між собою.Конструкція виробу підібрана так що другий ряд деталей розклинює перший і це дає можливість закріпити деталі у горизонтальній площині без додаткових пристосувань. З верху на підставку треба поставити щось важке щоб виріб при висиханні не деформувався. Після склеювання маємо готовий виріб (фото 6). Тепер залишилося попрацювати наждачним папером, і провести випробовування(фото7).

               

Фото 2                                                                Фото 3

                  

Фото 4                                                                Фото 5

                   

Фото 6                                                                Фото 7

 

 

 

№ 4 Виготовлення підставки з фетру «Собачка».

https://fc.vseosvita.ua/000l66-15d6/007.jpg

 

  1. Виготовити шаблон: тулуб, голова, передня частина голови, лапки, ніс

https://fc.vseosvita.ua/000l66-15d6/001.jpg

 

  1. Викроїти деталі крою: 2 шт. – тулуб; 2 шт. – голова;

1 шт. – передня частина голови; 4 шт. – лапки; 1 шт. - ніс

https://fc.vseosvita.ua/000l66-15d6/002.jpg

 

  1. Пришити лапки нитками муліне

https://fc.vseosvita.ua/000l66-15d6/003.jpg

  1. З’єднати дві деталі тулуба петельним швом. Хвіст склеїти клеєм.

 

https://fc.vseosvita.ua/000l66-15d6/004.jpg
 

  1. З’єднати дві частини голови собачки та передню частину петельними швами, приклеїти ніс та штучні очі. Попередньо наповнити голову синтепоном.

https://fc.vseosvita.ua/000l66-15d6/005.jpg  https://fc.vseosvita.ua/000l66-15d6/006.jpg  https://fc.vseosvita.ua/000l66-15d6/007.jpg

  1. Приклеїти або пришити голову до основної частини собачки.

 

Анологічні підставки:

                       

Картинки по запросу подставки под горячее из фетра животные Похожее изображениеКартинки по запросу подставки под горячее из фетра животные

 

 

Картинки по запросу подставки под горячее из фетра животные                  Кухня ручной работы. Подставка под горячее. Лавка. Ярмарка Мастеров. Подставки под чашки

 

 

№ 5 Підставка під чашку “Повітряна куля”
http://www.samotuzhky.com.ua/wp-content/uploads/2017/01/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D1%96%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%8F.jpg   http://www.samotuzhky.com.ua/wp-content/uploads/2017/01/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D1%96%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%8F-1.jpg

http://www.samotuzhky.com.ua/wp-content/uploads/2017/01/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D1%96%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%8F-2.jpg  http://www.samotuzhky.com.ua/wp-content/uploads/2017/01/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D1%96%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%8F-3.jpg

http://www.samotuzhky.com.ua/wp-content/uploads/2017/01/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D1%96%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%8F-4.jpg  http://www.samotuzhky.com.ua/wp-content/uploads/2017/01/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D1%96%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%8F-5.jpg

                            http://www.samotuzhky.com.ua/wp-content/uploads/2017/01/%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D1%96%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%8F-6.jpg

Проект «Пазли»

Картинки по запросу пазлы для детей 4 лет машинки

Пазл (Puzzle) у перекладі на російську з англійської означає — замішання, загадка, головоломка. 
Сьогодні слово пазл не вимагає перекладу, їм позначають картинку — головоломку, яка складається з безлічі деталей, які потрібно з'єднати між собою. Пазли виготовлені промисловим способом розрізають на фігурні деталі з певними виїмками і опуклими деталями за допомогою спеціальних технологій на сотні або тисячі частин.

  Не кожен може відразу впоратися з таким складним завданням — зібрати картинку. Пропоную потренуватися на простий зображенні, пазли з якої можна виготовити своїми руками.

Як зробити пазл на основі малюнка

Стороною вніз за допомогою лінійки расчертите сітку, яка повинна складатися з фігур різних розмірів. Канцелярським ножем або ножицями виріжте по лініях пазл.Ваша гра-головоломка готова. Змішайте деталі мозаїки і насолоджуйтеся їх складанням. Для виготовлення пазла на основі намальованою картинки вам знадобиться: - ножиці; - папір; - клей; - лінійка; - олівці; - щільний картон.Нарісуйте на аркуші паперу будь-яку картинку. Також не забудьте зробити ксерокопію - при складанні мозаїки ви зможете нею користуватися як подсказкой.Наклейте картинку на щільний картон, після чого залиште його до повного висихання. Потім переверніть зображення лицьовою

Як зробити пазл на основі фотографії

Існують і більш складні способи виготовлення саморобного пазла, який може послужити, наприклад, оригінальним подарунком на день народження друга. Для цього вам знадобиться: - кольоровий принтер, на якому можна роздрукувати якісне фото формату А4; - щільний картон, який буде підходити за розміром під вашу роздруковану фотографію; - клей ПВА; - ножиці; - карандаш.Еслі ви хочете зробити досить великий пазл, варто звернутися за роздруківкою фото в спеціальні студії, що займаються друком широкоформатних фотографій. Отже, наклейте роздруковану фотографію до картону і почекайте, поки ваше виріб висохне повністю. Потім обріжте зайвий картон таким чином, щоб краї фото в точності збігалися з краями картону і мали однакову форму.После цього на зворотному боці картону за допомогою звичайного олівця нанесіть розмітку, по якій вам потрібно буде вирізати деталі пазла. Якщо ви робите головоломку для дорослих, постарайтеся робити деталі мозаїки складніше, а не простими геометричними фігурами. Використовуйте не тільки прямі лінії, але і півкола і геометричні фігури під різними кутами. Таким чином ви максимально ускладніть процес складання саморобного пазла.В друкарнях існують спеціальні верстати, які дозволять розрізати вашу фотографію різними способами. Такий варіант вам може стати в нагоді на той випадок, якщо ви поспішаєте з подарунком або вам ліньки орудувати ножицями, але оригінальний подарунок все-таки хочеться подарувати. Коли деталі пазла будуть нарізані, спробуйте самостійно зібрати їх до первісної картинку. При цьому простежте, щоб вони досить добре прилягали один до одного.

Як зробити пазл для малюка

Щоб зробити м'який пазл своїми руками для маленької дитини, вам потрібно: - кілька аркушів різнобарвною пористої гуми; - ножиці; - господарські целюлозні серветки. Виріжте з листів гуми будь-які фігурки, які знайомі дитині, і наклейте їх на целлюлозную серветку. Після цього за допомогою ножиць розріжте отримані фігурки на 2-3 частини. Для малюків, які поки не повністю набули навичок складання пазлів, найкраще розрізати картинку на 2 рівні частини. Через деякий час, коли малюк без зусиль стане складати картинку, можна кожну деталь ігри-головоломки розрізати ще на 2 часті.Кроме того, для виготовлення пазла ви можете використовувати яскраву сторінку зі старого ілюстрованого журналу, наклеїти її на картон і розрізати на квадрати, трикутники або інші геометричні фігури. Навіть якщо під рукою немає картону - не біда! Скористайтеся найпростішим способом зробити пазл для дитини - візьміть стару і пружну листівку з кольоровими ілюстраціями і розріжте її на шматочки. Рекомендується  складати саморобні пазли в пакетик або конверт, щоб потім не шукав їх по всій кімнаті. Таким способом ви зможете створювати своїй дитині різноманітні пазли, дозволяючи йому розвивати дрібну моторику і мислення.

Моделі-аналоги

Похожее изображение                    Картинки по запросу пазлы для самых маленьких скачать бесплатно

Ескіз виробу

Картинки по запросу пазлы для маленьких           Картинки по запросу пазлы для маленьких                            

 

Вироби

Картинки по запросу виготовлення пазлів з картону  Картинки по запросу шаблоны пазлов

Що вам знадобиться:

  • красива кольорова картинка
  • хороші ножиці
  • клей-олівець
  • щільний картон або товсті гігроскопічні серветки.

1 крок

Для початку вибираємо картинку, яку ми будемо використовувати для створення пазлів. Картинка має бути яскрава, оригінальна, не просто фото, а який-небудь об'єкт або персонаж. Для дитячого саду можна підібрати картинки з казковими героями. Картинка повинна бути досить щільна, щоб не заминати деталі. Чудово, якщо картинка буде намальована на картоні.

2 крок

529_small

У мене картинка, красивий металевий чайник, на картоні, тому я відразу можу приступити до виготовлення пазлів. Якщо ваша картинка з журналу або барвистого настінного календаря, то варто перед виготовленням пазлів щільно і рівномірно по всій виворітній стороні наклеїти її на картон того ж розміру. Перш ніж продовжити роботу, дочекайтеся, поки клей повністю висохне.

3 крок

На вивороті картинки за допомогою лінійки і простого олівця нанесіть лінії розрізів. У цьому випадку пазли будуть складатися з геометричних фігур з прямими лініями. Можна нанести криві лінії, тоді деталі пазла будуть з ігонутимі сторонами.

 

 

 

 

4 крок

278_small

Далі розрізаємо заготовку по намічених лініях. Якщо ви готуєте пазли для малюка, то зробіть деталі більш великими. Можна навіть розрізати картинку на прості квадрати. Якщо дитина постарше, то й деталі можуть бути складніше.

5 крок

279_small

Тепер спробуйте зібрати картинку з деталей, які у вас вийшли. Зібрали? Нічого зайвого не залишилося? Тоді можна вважати, що тестування проведене. 
Можна використовувати ці пазли для занять, для конкурсів і для різноманітності дозвілля.

 

Похожее изображение        Картинки по запросу пазлы для маленьких

 

 

 

 

 

 

Проект  «Брелок».

Брело́к (від фр. breloque — «амулет») — аксесуар, прикраса, виконана у вигляді підвіски на ланцюжку, браслеті, кільці для ключів та ін. Брелоки (часто неправильно кажуть «брелки́») зазвичай використовуються з декоративною та рекламною метою. Брелок також може виконувати корисну функцію, наприклад, бути міні-ліхтариком, дистанційним пультом керування автомобіля, відкривачкоюдля пляшок тощо. Брелок — типовий сувенір чи подарунок

№1 Брелок «Котик» з шкіри

C:\Users\USER 1\Downloads\8b26c7191c7d051a541b723791b4f79e.png

Інструменти та матеріали для виготовлення брелока у вигляді Котика шкіри своїми руками:

  • шматочки шкіри від старої куртки або іншого шкіряного виробу;
  • синтепон;
  • ножиці;
  • шило;
  • голка;
  • люрексова нитка;
  • прозорий клей «Момент Кристал»;
  • гелева ручка;
  • плоскогубці;
  • металева фурнітура «під срібло» для створення біжутерії
  • 2 невеликих сріблястих паєтки;
  • 2 великі чорні бісеріни;

Викрійка Кота-брелока зі шкіри

Cat Leather Keychain Hand Made Free Pattern                                Викрійка брелока Кіт із шкіри

 

1. Скачайте і роздрукуйте викрійку брелока. Виріжте силует Кота по контуру.

Зверніть увагу! У місці стику хвостика і спинки, позначеному на викрійці пунктирною лінією, розріз робити не потрібно.

2. Гелевою ручкою перенесіть викрійку на виворітну сторону шкіряного клаптя і виріжте дві однакових симетричних деталі Кота з шкіри.

3. Користуючись тією ж схемою крою, виріжте силует Кота з шматочка синтепону.

4. На одній з шкіряних деталей люрексовою ниткою вишийте мордочку Кота, попередньо виконавши розмітку шилом.

На допомогу тим, кому вперше будете вишивати на шкірі, пропоную майстер-клас з прикрашання вишивкою вироби зі шкіри з описом техніки перенесення ескізу на шкіряну поверхню.

5. Пришийте дві сріблястих паєтки на місці вічко, зафіксувавши кожну пайетку однієї чорної бісеринки.

6. Виріжте з шматочка шкіри смужку розміром 5х20 мм Нанизайте на неї одне з біжутерних колечок. Кінці смужки зафіксуйте за допомогою клею, отримавши, таким чином, шкіряну петельку для кріплення карабіна.

Тепер необхідно зібрати всі наявні деталі брелока зі шкіри воєдино.

7. Викладіть на рівній щільною робочої поверхні (дошка, товстий стос газет) деталі брелока одну на іншу:

• задню (без вишивки) деталь Кота з шкіри лицьовою стороною вниз;

• у верхній частині задньої деталі прикріпіть за допомогою клею шкіряну петельку брелока;

• нанесіть краплю клею посередині задньої деталі брелока зі шкіри та приєднайте деталь із синтепону

• нанесіть краплю клею на виворітну сторону передньої (з вишивкою) деталі брелока зі шкіри та прикріпіть її до деталі з синтепону.

• відступивши 3 мм від краю, виконайте ряд отворів шилом на відстані 2,5-3 мм один від одного по периметру брелока.

• зшийте деталі брелока зі шкіри обметочным петельним швом, виконаним люрексовою ниткою в 2 складання.

При цьому деталь із синтепону заправляйте всередину брелока, щоб її краї не визирали назовні.

І тепер останній штрих – декорування шкіряного брелока, зробленого своїми руками.

8. Відміряйте відрізок ланцюжка, який буде охоплювати шию Кота без провисання. З'єднайте крайні ланки ланцюжка за допомогою плоскогубців, замкнувши ланцюжок в кільце безпосередньо на готовому брелоку.

9. Нанизайте на бижутерное колечко підвіску-сердечко. Прикріпіть підвіску на нашийник Кота з шкіри.

10. Прикріпіть карабін для брелока до шкіряного петельці з колечком.

                                         

 

 

 

№2 Веселий брелок «Зайка»

Веселый брелок - ЗАЙЧИК из фетра (1) (671x494, 768Kb)

Веселый брелок - ЗАЙЧИК из фетра (2) (669x501, 755Kb)Веселый брелок - ЗАЙЧИК из фетра (3) (667x487, 202Kb)

Веселый брелок - ЗАЙЧИК из фетра (3) (667x457, 707Kb)   Веселый брелок - ЗАЙЧИК из фетра (4) (666x489, 784Kb)

Веселый брелок - ЗАЙЧИК из фетра (5) (670x497, 832Kb)   Веселый брелок - ЗАЙЧИК из фетра (6) (668x495, 799Kb)

Веселый брелок - ЗАЙЧИК из фетра (7) (665x497, 799Kb)         Веселый брелок - ЗАЙЧИК из фетра (8) (670x494, 817Kb)

Веселый брелок - ЗАЙЧИК из фетра (9) (665x412, 626Kb)         Веселый брелок - ЗАЙЧИК из фетра (10) (664x447, 672Kb)

Веселый брелок - ЗАЙЧИК из фетра (11) (667x468, 686Kb)         Веселый брелок - ЗАЙЧИК из фетра (12) (661x451, 691Kb)

Веселый брелок - ЗАЙЧИК из фетра (13) (667x410, 608Kb)          Веселый брелок - ЗАЙЧИК из фетра (14) (660x500, 772Kb)

 

 

       

 

 

 

№ 3 Брелок «Песик»

 

  1.                 

Описание: 5111852_sobakaizfetra14 (700x576, 64Kb)

 

 

Підготувати та вирізати лекало із паперу.

  1.                 

Описание: F:\фото проети\Ріта\IMG_20180131_162305.jpg

За допомогою крейда перевести викрійку на фетр та вирізати деталі:

2 деталі – тулуб;

2 деталі – голова.

  1.                 

Описание: F:\фото проети\Ріта\IMG_20180131_162305.jpg

На лицьовій стороні тулубу пришити латку у вигляді сердечка.

  1.                 

Описание: Мопс из фетра своими руками

Зшити деталі тулубу між собою обметувальним петельним швом, залишаючи місце для заповнення холофайбером

  1.                 

Описание: F:\фото проети\Ріта\IMG_20180131_162233.jpg

На лицьовій стороні голови  виробу приклеїти очі, ніс та вишити ротик

  1.                 

Описание: Мопс из фетра своими руками

Зшити  деталі голови між собою обметувальним петельним швом, залишаючи місце для заповнення холофайбером

  1.                 

Описание: Мопс из фетра своими руками

 

Наповнити зшиті деталі холофайбером

Зшити частини брелока (голову та тулуб) між собою.

  1.                 

 

 

 

Зробити ошийник у вигляді  бантика.

  1.                 

C:\Users\Галина\Desktop\проект\IMG_20180212_163851.jpg

 

 

Пришити ланцюжок.

 Брелок готовий

 

 

 

                          

№ 4

Цей брелок можна виготовляти усією родиною. У результаті всі члени сім’ї отримають брелоки, зроблені у єдиному стилі, а підставка прикрасить вашу оселю.

Цей виріб легше виготовити з фанери. Втім, якщо ти навчився добре працювати з деревиною, спробуй зробити підставку і брелоки з деревини - це важче, але так буде набагато красивіше.

Матеріали та інструменти: фанера, лобзик, дриль, наждачний папір, олівець, лінійка, клей ПВА.

Послідовність виконання роботи

1. Візьми два листи фанери і збий їх. На верхньому намалюй будиночок і фігурки - можеш скористатися шаблоном. Або ж кожен член сім’ї може намалювати фігурку для себе.

2. Лобзиком випиляй будиночок. Відокрем другий шар фанери і випиляй у ньому фігурки людей. Зверни увагу, що низ фігурки має трохи виступати за контури будиночка. Це зроблено для того, щоб було зручніше вішати і знімати ключі.

3. Зачисть наждачним папером крайки фігурок і будиночка. Пофарбуй або полакуй їх.

4. Верхню частину будиночка приклей до нижньої. Зверху просвердли маленький отвір для кріплення на стіну.

 5. Внизу кожної фігурки також просвердли отвір, щоб причепити ключі.

https://narodna-osvita.com.ua/uploads/trud2k152/trud2k152-21.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проект «Іграшка-шнурівка»

 

 Ігри-шнурівки сприяють розвитку дрібної моторики, координації рухів і посидючості. Сьогодні в магазинах іграшок представлений величезний вибір розвиваючих шнурівок для дітей , незважаючи на це, гра-шнурівка, виготовлена ​​своїми руками з урахуванням уподобань дитини, принесе більше радості. Зробити її легко і швидко з підручних матеріалів, які є у вас вдома.

 Найпоширеніший матеріал для саморобної шнурівки – щільний картон. Роздрукуйте на принтері будь-який шаблон з представлених нижче, наклейте на картон і виріжте фігуру. У місцях розмітки виконайте отвори дироколом. Як мотузки можете використовувати шнурок, пряжу або муліне. Щоб кінець мотузки зробити жорстким, намотайте кілька шарів скотча або прив’яжіть ватяну паличку.           

Завтрак-шнуровка. Мягкий конструктор для малышей 103021 Фантазер ...                  Деревянная развивающая игрушка 'Шнуровка - ботинки', Затейники ... 

  У продажу є різноманітні види шнурівок, але їх можна зробити самостійно. З чого виготовити? За основу можна взяти будь щільний несипкий матеріал, наприклад фетр, фліс, а краще всього спінений полімер різних кольорів.Можна взяти товсті гігроскопічні серветки.

Вироби з дітьми. Іграшки-шнурівки. Шнурівка "Їжачок"

Для виготовлення даних шнурівок також знадобиться:
кольоровий папір (мені довелося її застосувати, тому що серветки у мене були всього 3-х кольорів, а якщо пофарбувати гуашшю, то навіть після висихання фарба залишається на руках); клей ПВА; шнурки і обмежувачі для шнурків; гудзики великі, бажано на ніжці;
маркер, олівець або ручка; ножиці з загостреними кінцями; діркопробивач.

Шнурівка «Їжачок»
Намалюйте на виворітній стороні матеріалу фігурку їжачка і виріжте її по контуру. На лицьовій стороні маркером або фломастером позначте носик, око і ротик.

 

Вироби з дітьми. Іграшки-шнурівки. Шнурівка "Їжачок"
З того ж матеріалу виріжте різноманітні плоди, гриби, листя, які дитина буде пришнуровувати до спинки їжачка. Якщо у вас виникне проблема з колірної гамою, скористайтесь кольоровим папером, приклейте її з допомогою клею ПВА. Дайте клею добре висохнути, а то коли будете робити отвори, папір може деформуватися.

Вироби з дітьми. Іграшки-шнурівки. Шнурівка "Їжачок"
Далі діркопробивачем зробіть по 2-4 отвори на кожному предметі. Потім прикладіть плоди і грибочки до спинки їжачка в будь-якому порядку, і в середині кожного отвору поставте по точці - по цим точкам ви будете робити отвори на спинці їжачка, вони повинні збігатися. На жаль, дироколом можна зробити отвори тільки недалеко від краю матеріалу. Щоб зробити їх в середині фігури доведеться скористатися ножицями. Зігніть постать їжачка в місці запланованої для отвори точки так, щоб вона знаходилася на згині, потім виріжте навколо неї маленький півколо. Коли розкладіть фігуру, вийде отвір, хоча і не ідеальний.

Вироби з дітьми. Іграшки-шнурівки. Шнурівка "Їжачок"
Шнурівка готова. Візьміть шнурок, зробіть вузлик на одному кінці або одягніть обмежувач, щоб він не проскочив крізь отвір, і покажіть дитині, як прикріпити плоди до спинки їжачка. При цьому можна навіть придумати яку-небудь казку, як їжачок збирав собі на обід фрукти та гриби.

Шнурівка «Квітка»

Развивающие игрушки для детей               Обратная сторона цветка

 

            Шаблоны для игрушки-цветка

 

 

 

 

 

 

 

Основи до шнурівок

Картинки по запросу шнуровки для детей         Похожее изображение

 

Похожее изображение                Картинки по запросу шнуровки для детей

C:\Users\USER 1\Pictures\h_1493216954_8391748_0c1e7e2163.jpgC:\Users\USER 1\Pictures\h_1493217029_6062551_5e87648cc2.gif

 

 

 

Проект «Закладка для книжки»

Перші закладки з’явились одночасно з появою самої книжки. Старовинні книжки довгий час були розкішшю та рідкістю, гортати сторінки означало псувати цінну реліквію. І щоб книжка зберігалася якнайдовше, користувалися закладками - це допомагало швидко знайти потрібну сторінку і читач не гортав без потреби аркуші.

У ХІІІ ст. з’явилася перша закладка зі шкіри, пізніше - із тканини та міцного паперу. Яких тільки закладок не виготовляли - шовкові, вишиті, з різними символами, портретами королів та королев...

У ХVVІ ст. з’явилися закладки-регістри - у вигляді невеличкого язичка (зі шкіри, пергаменту, тканини), прикріпленого на край аркуша, який мав виступ за край книжки.

Пізніше з’явилися закладки зі стрічки, тасьми, прикріплені до книжки.

У ХІХ-ХХ ст. з’явилася металева закладка, яка нагадувала скріпку.

Не обов’язково йти в спеціальний магазин, щоб купити таку річ для улюбленої книжки. Адже можна зробити закладки для книжок власноруч, витративши на це трохи часу і фантазії, але отримавши внаслідок ексклюзивні (неповторні) й красиві вироби. Їх можна зробити у вигляді великих скріпок, казкових істот, фруктів або овочів, музичних інструментів, стрічок із кумедними шаржами, долоньок тощо. Варіантів безліч, а який з них до душі вам - обирайте.

 Дуже часто в якості закладки для книжки ми використовуємо календарик, етикетку від одягу або шматочок серветки. Це дуже незручно тому, що таки закладки випадають та мають недуже естетичний вигляд. Пропаную прості і симпатичні закладки у вигляді сукні та автомобілю.

                           http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/1_(265).jpg          Закладка для книг с карманом

Матеріали для роботи: папір, тканина, голки, нитки,ножиці, резинка, фетр.

Крок 1.

Малюємо викрійку сукні, або автомобилю, які подалі стануть нашою закладкою. Ножицями вирізаємо викрійку.

 

 

                                                   http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/2_(283).jpg

Крок 2.

Викрійку приклеємо до тканині, потім вирізаємо заготовку та кріпимо до шмотка фетру із зворотньої сторони. Обрізати за контуром.

 

            http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/3_(287).jpg                 http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/4_(268).jpg

Крок 3.

Потім деталі крою обробляють швом «через край». Нитки вибираємо у тон тканини.

 

                                                http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/5_(268).jpg

 

Крок 4.

З сторони фітру кріпимо резинку: мохно приклеєти, але краще пришити. Ця резинка і буде тримати сторінку

   http://www.kidmade.com.ua/content/file/-/6_(249).jpg Похожее изображениеhttp://www.kidmade.com.ua/content/file/-/7_(234).jpg

 

                                           

 http://img1.liveinternet.ru/images/attach/c/8/99/898/99898481_large_Izobrazhenie_040.jpg         Закладка для книг с карманом

 

 http://img1.liveinternet.ru/images/attach/c/8/99/898/99898483_large_Izobrazhenie_042.jpg       http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/8/99/898/99898484_large_Izobrazhenie_043.jpg

                                      http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/8/99/898/99898482_large_Izobrazhenie_041.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Найпростіший спосіб зробити незвичайну закладку. Необхідно: оксамитова стрічка, резинка, ґудзик та застібка.

Закладки для книг своими руками         Закладки для книг своими руками

Закладки для книг своими руками         Закладки для книг своими руками

Закладки для книг своими руками      Закладки для книг своими руками

Закладки для книг своими руками https://mirpozitiva.ru/uploads/posts/2017-08/1503066360_008.jpg

 

 

    

Проект «Серветниця»

Такий виріб можна купити в магазині, але набагато вигідніше і цікавіше зробити самому. Це не займе багато часу, але викличе гордість за самостійно зроблене виріб. Зараз дуже багато варіантів і матеріалів з чого можна змайструвати таку прикрасу столу. На сьогоднішній день одним з найпростіших і зручних варіантів - це зробити салфетниц з фанери, показано на фото. Для роботи вам знадобиться невеликий шматок фанери, товщиною чотири міліметри, лобзик, дриль, наждачний папір, дрібної зернистості і клей по дереву, можна використовувати ПВА. Виріб без візерунків В першу чергу необхідно продумати проект «серветниця з фанери», вирішити якою вона буде. Можна зробити у вигляді сердець, фігурок тварин чи птахів, з різноманітними візерунками

Серветниця з дерев'яних прищепок

 

текст при наведении

На початку роботи необхідно розібрати бамбукові прищепки отримаємо конструкційний матеріал (фото 1). Прищепки якісно зроблені тільки з однієї сторони. Наступним кроком є підготовка поверхонь до склеювання. За допомогою наждачного паперу вирівнюємо поверхню, підібрав кожній деталі пару. Потім наносимо на деталі клей з’єднав, після повного висихання клею на рівній поверхні складаємо виріб старанно підібравши деталі пронумерував їх . На наступному етапі склеїв заготовки між собою (фото 2-4). Две половинки клеим между собой (фото 5). Після склеювання маємо готовий виріб (фото 6). Для міцності можна склеїти підставку таким чином (фото7-8).

текст при наведении                    текст при наведении

Фото1                                                                       Фото 2

 текст при наведении                   текст при наведении

Фото 3                                                                      Фото 4

текст при наведении        текст при наведении

Фото 5                                                                      Фото 6

текст при наведении           текст при наведении

Фото 7                                                                      Фото 8

 

 

 

 

 

 

 

 

Серветниця «Курочка»

Кольца для салфеток.

Кольца для салфеток.

                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Серветниця з картону

Салфетница своими руками фото

Виготовлення серветниці: матеріали і інструменти

  • щільний картон товщиною 2-3 мм
  • кольоровий папір для внутрішньої і зовнішньої обробки (приблизно 2 листа формату А4)
  • густий клей ПВА
  • надійний клей для з'єднання деталей («Момент-Кристал» або гарячий клейовий пістолет)
  • монтажна стрічка (вона ж крафт-стрічка)
  • гострі ножиці
  • канцелярський ніж (можна використовувати також ролерний ніж)
  • лінійка, олівець, циркуль, кисть для клею
  • самовостонавливающийся мат для різання (якщо його немає під рукою, подбайте про збереження поверхні столу іншими способами)
  • металеві канцелярські кліпси або прищіпки

                          Материалы для изготовления салфетницы

Як створити салфетницу своїми силами

Шаблон пропонованої серветниці дуже простий, але зручний у використанні, і допоможе нам ознайомитися з деякими базовими прийомами техніки картонаж, яка дозволяє створювати із звичайного картону красиві і практичні шкатулки, органайзери і коробочки.

З щільного картону вирізаємо 4 напівкруглі заготовки і 2 прямокутні деталі днища.

 

Заготовки из плотного картона

 

 

Ви можете змінити розміри шаблону по своєму смаку і навіть варіювати форму заготовок.

Приступаємо до з'єднання деталей. Для цього нам знадобитися широка монтажна стрічка. Склеюємо встик деталі дна і стінок, причому клейка стрічка повинна скріплювати їх як з внутрішнього, так і з зовнішнього боку.

                               Каркас салфетницы

Порада: ви можете декорувати салфетницу не тільки кольоровим папером, але і яскравою бавовняною тканиною. Алгоритм роботи в такому разі залишиться точно таким же, однак, перед обтяжкою тканиною, зовнішню частину серветниці бажано буде обклеїти шаром простий білої папери.

Обводимо заготовку на кольоровому папері, роблячи припуски не менше 3 см з усіх сторін.

                             Цветная бумага

Згинаємо кольоровий папір і обклеюємо картонну заготівлю з зовнішньої сторони. Використовуємо для цього клей ПВА, намагаючись, щоб на папері не було ні здуття, ні складочок.

 

 

 

                                 Оклейка цветной бумагой

Тепер у «обкладинці» слід зробити 4 надрізу. Для цього олівцем продовжуємо лінію внутрішнього згину серветниці на припуски і робимо по ній надрізи, не доходячи до кінця деталі 3-4 мм. Робимо невеликі надрізи по діагоналі до краю серветниці.

                                     Надрезы

Припуск приклеюємо на внутрішню частину серветниці. Після цього аналогічно підрізаємо бічні частини «обожки». Кладемо салфетницу на бік, робимо прямої надріз від лінії згину, відступивши 3-4 мм від краю, завершуємо трикутним надрізом.

Тепер за краєм робимо ножицями зубчасті надрізи, не дорізуючи до краю картонно деталі близько 4 см. В іншому випадку, на торці можуть утворитися неакуратні просвіти.

                                   Надрезы для загибания

 

 

Надрізи приклеюємо на виворітну сторону. Щоб клей краще схопився, на деякий час згини можна притиснути прищіпками або канцелярськими кліпсами.

                                      Канцелярские клипсы

Поки основна деталь сохне, повертаємося до решти картонним заготівлях. Вони повинні поміститися всередину вже існуючої серветниці, тому їх слід трохи зменшити, зрізавши близько 2 мм з рівною боку кожної з напівкруглих деталей із одного з країв прямокутника. Не забуваємо перевірити, як підійшли заготовки, вклавши їх всередину серветниці.

Для внутрішньої частини серветниці має сенс вибрати папір іншого кольору. Приклеюємо заготовки на папір, роблячи з усіх боків припуски не менше 1,5 см. Зрізаємо куточки під 45 градусів і робимо зигзагоподібні надрізи з округленими краю обох деталей, також, не доходячи до самого краю шаблону.

                       Внутренние заготовки

Приклеюємо бічні частини деталі денця, залишаючи довгі частини вільними. На бічні деталей загинаємо і приклеюємо всі припуски.

Тепер залишається тільки з'єднати зовнішню і внутрішню частину серветниці. Для цього спочатку вклеюємо деталь денця таким чином, щоб залишилися не приклеєними припуски закріплені на бічних стінках. Після цього вклеюємо бічні деталі, використовуючи для цього клей типу «Момент-Кристал».

Коли клей надійно схопився, наша підставка для серветок готова .

 

 

 

 

 

 

 

  Проект «Рухома іграшка»

  Іграшка дергунчик «Клоун»

- Іграшка складається з трьох частин: голови, рук, ніг і важелів. Переведіть на білий цупкий картон деталі іграшки (мал.1) через копіювальний папір, потім гарно їх розфарбуйте олівцями, фломастерами чи фарбами, щоб іграшка мала пречудовий вигляд. Виконують це так. На чистий аркуш цупкого білого паперу кладуть копіювальний папір, зверху малюнок і обводять всі деталі іграшки гостро загостреним простим олівцем.     Щоб складені аркуші під час роботи не рухалися. Їх скріплюють канцелярськими скріпками. Цю роботу виконуюють як найстаранніше, щоб мати на папері точну копію малюнка. Прямі лінії малюнка проводять під лінійку, а криві – олівцем від руки. Після чого всі деталі іграшки виріжте ножицями . Деталі з’єднайте. В точках з’єднання деталей зробіть шилом отвори для заклепок. Прикріпіть важелі навхрест послідовно та голову зверху, руки збоку та ноги внизу так, щоб отвори на деталях збігались, і закріпіть заклепками з м’якого дроту. Виконують це так. Ножицями відрізати шматки м’якого дроту довжиною 40 мм і вставити в отвори для заклепок. Кінці дроту накрутити на стержень від кулькової ручки так, щоб утворились з обох боків кільця, які і будуть тримати дві деталі. Якщо смикати клоуна за ноги в різні боки, то верхня частина клоуна опускається «клоун присідає», якщо досередини – піднімається «підскакує». Іграшка готова.

 

http://navigator.rv.ua/images/stories/trud_navch/cloun98.jpg

 

Мал. 1

 

 

 

Подвижные куколки из картона.

 

 

 

                   http://heaclub.ru/tim/26a9dbf70ee9c54bbbbbe8cdeb71dcd6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Шаблон

 

 

 

Загружено

 

 

 

 

 

http://heaclub.ru/tim/41778ecd7026a270915edad19bc4813a.jpg

 

 

 

                                http://heaclub.ru/tim/2c2ee15a01fbc05c80dd83d8897e1f63.jpg

 

http://heaclub.ru/tim/98a208c2362590f7c9b1eaa2ccb9349e.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Іграшка маріонетка

поделки из бумаги для детей

 

 

 

Картинки по запросу кукла марионетка из картона своими руками

 

Проект «Скринька»

 

Шкатулка из бобины от скотча

Протягом багатьох століть шкатулки для коштовностей були пов'язані з багатством і розкішшю. Тільки багаті і добре забезпечені люди могли дозволити собі мати

дорогоцінні камені , срібні або золоті ювелірні вироби ручної роботи. Для більш багатих, висококваліфіковані майстри створювали шкатулки із золота, срібла або бронзи;

для менш багатих робилися шкатулки з дерева і покривалися шкірою, шовком або прикрашалися різьбленням. Такі шкатулки ручної роботи разом з вмістом передавалися

з покоління в покоління і ставали сімейними реліквіями.

Про те, що скриньки для прикрас були популярні ще багато століть тому свідчить той факт, що їх знаходили на археологічних розкопках древніх поселень в Єгипті,

Вавилоні, Римі та Стародавній Греції, деякі з них відносяться до 3000 г до н.е. Стародавні єгиптяни, як відомо, робили шкатулки з чорного дерева, фаянсу, позолоти або

слонової кістки. Римляни виготовляли шкатулки в основному з дерева, слонової кістки і тонких металів, таких як бронза. Скриньки, виявлені в Азії, були зроблені з дерева,

порцеляни, слонової кістки або кістки інших тварин і в деяких збереглася підкладка з шовку. У Північній і Центральній Америці індіанці вирізали шкатулки з кедра.

З промисловою революцією прийшли підвищення добробуту для звичайної людини і технології, які дозволили запустити масове виробництво. Вишукані шкатулки стали

простішими у виготовленні, відносно недорогими і в межах платоспроможності самих жінок. З появою каталогів поштою на початку 1900-х років, шкатулки стали

широкодоступним і популярним предметом домашнього вжитку.

 

Шкатулка-органайзер з комп'ютерних дисків та кружечків від скотчу .

 

box9

Для роботи потрібно:

  4 кружечка від скотча та 5 компютерних дисків ( на 1 більше);

1 тонка в'язальна спиця чи спиця від зонта (можна 20-25 см тонкого сталевого дроту чи велосипедна спиця);

смужки самоклеючої плівки (можна замінити обоями, кольоровим папером чи наклеїти колаж з журнальних фото, але часу піде більше - поки паперові наклейки висохнуть);

круглий білий чи кольоровий шнур (1,5 метра);

різні дрібнички для прикрас - намистинки, гудзики, тощо;

золота акрилова фарба, термоклей;

 лінійка, ножиці, тонке шило.
Послідовність виготовлення

Виріжте з плівки-самоклейки смужки шириною, шо дорівнює висоті кружечка від скотчу. З кружечків зніміть весь скотч, до паперової основи;. обклейте кольоровою плівкою.  Тонким шилом зробіть наскрізний отвір в картонній стінці кружечка від скотчу (якщо довжини шила не вистачить, то розпочніть отвір шилом, а завершіть вже спицею).

                                    box3

На самоклеючій плівці обведіть 5 раз комп'ютерний диск, виріжте круги та наклейте  їх на кольоровий бік дисків. З боку блискучої сторони наклейте круги поменше, щоб приховати отвір посередині. Розташуйте посередині диска кружечок від скотчу, обведіть його олівцем (з того боку, що заклеєний повністю).  На 4 дисках шилом проколіть отвори на пару міліметрів всередину від наміченої лінії, останній диск без отвору (диски не тріснуть, їх утримує самоклейка).

                                     box4

Тепер зклейте шкатулки. Вставте спицю в отвір кружечка від скотча так, щоб виглядав короткий кінчик ( 1-2 см). На картонний зріз кружечка нанесіть суцільну смужку термоклею  (без пропусків), вставте кінчик спиці в отвір диска та міцно притисніть кружечок по наміченій лінії до диска, потримайте так секунд 20-30.  Все це треба зробити швидко, поки клей не вистиг. Зклейте так всі шкатутки, одну з них наклейте на диск без отвору - вона буде нижньою.

                                         box5

Ось так це виглядало; поряд з коробочками кришечка з диска (з отвором) та спиця. Щоб замаскувати виступивший назовні термоклей, приклейте  по колу круглий шнур. Він ще й укріпить місце з'єднання шкатулки. Золотою акриловою фарбою  пофарбуйте верхній край шкатулки та внітрішню стінку.

                                       box6

Тепер змонтуйте конструкцію. Спочатку насильте верхню кришку та одну шкатулку - ту, що буде верхньою. Потім насильте ще дві шкатулки з наскрізними отворами. На цьому етапі оцініть вигляд органайзера та при потребі змініть порядок шкатулок. В отвір стінки нижньої шкатулки видавіть трошки термоклею, вставте до упора спицю та стисніть стінку шкатулки, потримайте секунд 20-30, щоб клей застиг. Слідкуйте, щоб до нижньої шкатулки не приклеїлась наступна.

                                            box7

Щоб замаскувати стик шнура, наклейте термоклеєм заготовлені прикраси. В довільному порядку, за власним бажанням.  Кінчик спиці прикрасила прапорцем з самоклейки.

А це конструкція в дії - можна повертати всі шкатулочки в пошуках потрібної дрібнички, або відкрити тільки одну, якщо впевненні, що потрібна річ знаходиться саме там.

                                          box9

                            

 

 

 

 

 

А можна зробити так:

Картинки по запросу шкатулка из бобины от скотча

 

Похожее изображение

Похожее изображение

 

Картинки по запросу шкатулка из деревянных прищепок

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Граждан Любов Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
20 липня 2020
Переглядів
4306
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку