Технологія приготування та відпуск страв з яєць: омлети (натуральний, змішаний та фарширований). Технологія приготування та відпуск страв із запечених яєчних продуктів. Вимоги до якості, відсоток втрат під час теплової обробки.
Яку санітарну обробку проходять яйця? 1. Протягом 10 хв. у воді. 2. 5 хвилин в 2% розчині харчової соди, 3. 5 хвилин в 2% розчині хлорного вапна або 0,5% розчині хлораміну 4. Ополіскують холодною проточною водою.
Номер слайду 5
Термін зберігання омлетів, яєчні ? Яєчні, омлети, яєчна кашка, страви з запечених яєць збереженню не підлягають.
Номер слайду 6
Які яйця не використовують для приготування страв?
Номер слайду 7
Які види омлетів за способом приготування ви знаєте?
Номер слайду 8
Як перевірити якість яєць?
Номер слайду 9
Якщо немає овоскопу, як перевірити?
Номер слайду 10
Завдання на урок1. Організувати робоче місце.2. Приготувати:- яйця пашот;- яєчню кашку;- омлет натуральний;- омлет змішаний;- омлет фарширований.3. Подача страв.4. Бракераж.5. Прибирання робочого місця і лабораторії.