Тема: “Вирощування кристалів в домашніх умовах”.

Про матеріал
• дізнатися, що таке кристали; • вивчити процес вирощування кристалів; • провести досліди з вирощування кристалів мідного купоросу та кухонної солі та проаналізувати їх результати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: “Вирощування кристалів в домашніх умовах”Мета роботи: виростити кристали з насиченого розчину мідного купоросу та з насиченого розчину кухонної солі в домашніх умовах. Завдання:• вивчити процес вирощування кристалів;• провести досліди з вирощування кристалів мідного купоросу та кухонної солі та проаналізувати їх результати.• встановити вплив температури довкілля на зростання кристалів кухонної солі та мідного купоросу.• порівняти особливості кристалізації кухонної солі та мідного купоросу. Метод дослідження: експеримент, спостереження. Прізвище,ім'я авторів: Токарєва Інна,11-А клас Рєпнікова Юлія, 6-Л клас Заклад: Лубенська загальноосвітня школа I-III ступенів №3 Науковий керівник: Клюєва Антоніна Василівна

Номер слайду 2

Вирощування кристалів – дуже захоплююче заняття. Приготування перенасиченого розчину Одержання «затравки» для росту кристалу. Результат кристалізації

Номер слайду 3

Вирощування кристалів кухонної соліЗ перенасиченого розчину перші кристали утворилися на третій день спостережень,кристал поступово збільшувався в розмірах. Експеримент проводився протягом 10 днів.

Номер слайду 4

Висновок: при сприятливих умовах можна виростити кристали кухонної солі і мідного купоросу; кристали цих речовин мають різну форму, різне забарвлення, різні властивості. Кристали мідного купоросу ростуть швидше за кристали кухонної солі. На ріст кристала впливає наявність «затравки» та оптимальна температура. Ми сподіваємося і надалі продовжувати дослідження у процесі вирощування кристалів. Провівши експеримент по вирощуванню кристалів ми переконались, що збільшуючись у розмірі кристал не змінює своєї міжмолекулярної взаємодії, зберігає форму та збільшується у об’ємі. Правильна геометрична форма є істотною зовнішньою ознакою будь-якого кристалу в природних умовах.

pptx
Додано
11 березня 2023
Переглядів
477
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку