Мета: поглибити знання здобувачів освіти про рослини та правила догляду за ними, з’ясувати чому рослини належать до живої природи, формувати вміння спостерігати за змінами в природі залежно від пори року;
розвивати зв’язне мовлення та вміння шукати корисну інформацію, пізнавальний інтерес учнів до пошукової та дослідницької діяльності, вміння працювати в команді;
виховувати дбайливе ставлення до рослин, почуття відповідальності, працелюбність та повагу до праці.
Очікувані результати:
2. Фотозвіт «Як зростав урожай».
3. Цікавість, позитив від результату (врожаю).
Тип проєкту: дослідницько-інформаційний, міжпредметний, довготривалий, індивідуальний.
Навчальні предмети:
я досліджую світ – раніше отримана інформація про зміни в природі залежно від умов, чому саме рослини належать до живої природи;
інформатика – пошук інформації із різних джерел;
українська мова – зв’язне мовлення та комунікація між учасниками проєкту;
математика – вміння зробити розрахунок стосовно об’єму ґрунту необхідного для посіву та висадки насіння та цибулини, вимірювання об’єкту дослідження у різний період, розрахунок кількості води для користі посадковому матеріалу;
дизайн та технології – створення «теплиці» для насіння перцю, та укомплектування пластикових стаканчиків для висадки цибулі та насіння квасолі; створення композиції «Класний город»;
Кінцевий продукт: фотозвіт «Як зростав урожай» та «Моя страва».
Організаційний етап: повідомлення теми, мети та форми проєкту; висловлення та обговорення думок, передбачень стосовно майбутньої роботи.
Підготовчий етап: пошук та збір інформації про рослини (книги, інтернет, опитування), які можна вирощувати у теплицях та пересаджувати у відкриті ґрунти;
вибір рослини, які можуть повноцінно розвиватися у нашому кліматі;
збір необхідних матеріалів (насіння, цибулин, квасолі, ґрунту, пластикові станканчики, піддон, харчова плівка тощо);
отримання детальної інформації по висадці та догляду за рослинами.
Основний етап:
Висадка квасолі на мокру вату у пластикові стаканчики.
Висадка цибулини у ґрунт в пластиковому стаканчику.
Початок проєкту: березень, 2020 - завершення: серпень, 2021.
Підведення підсумків: