ТЕСТ. Навчальний модуль «Кулінарія». 10-11 класи
ІІ варіант
1. До холодних страв і закусок належать:
А) бутерброди (відкриті й закриті);
Б) салати й вінегрети;
В) холодні страви з риби й морепродуктів, м’яса й птиці;
Г) всі перераховані вище
2. За характером рідкої основи перші страви класифікуються (декілька варіантів):
А) холодні (температура подачі не вище 14°С) — окрошка, холодний борщ, юшка;
Б) на бульйонах (кістковому, м’ясному, м’ясо-кістковому, з птиці, рибному) та на відварах (овочевому, з бобових, грибів тощо);
В) на фруктових і ягідних відварах;
Г) гарячі (температура подачі не менше 75°С) — прозорі супи, борщі, розсольники, молочні, круп’яні й овочеві супи, супи-пюре.
3. Страви та вироби з тіста класифікують залежно від особливостей рецептури й призначення (декілька варіантів):
А) холодні (температура подачі не вище 14°С) — окрошка, холодний борщ, юшка;
Б) борошняні страви — пельмені, вареники, млинці, налисники тощо;
В) на фруктових і ягідних відварах;
Г) борошняні кулінарні вироби — пиріжки, пончики, ватрушки тощо.
4. На якому малюнку зображено різновиди десертів?
А
Б
5. Які є способи теплової обробки продуктів?
А) варіння, смаження;
Б) сортування, миття, очищення;
В) нарізування, відбивання, панірування, перемішування
6. На якому етапі презентують, підбивають підсумки та планують шляхи реалізації проєкту?
А) організаційно-підготовчому;
Б) конструкторському;
В) технологічному;
Г) заключному (завершальному)
КЛЮЧ до тестів:
1 – Г; 2 – Б,В; 3 – Б,Г; 4 – Б; 5- А; 6 - Г