Тест "Кулінарія. ІІ варіант"

Про матеріал
Даний матеріал можна використати для контролю знань при захисті проєктів з даного модуля
Перегляд файлу

ТЕСТ. Навчальний модуль «Кулінарія». 10-11 класи

ІІ варіант

1. До холодних страв і закусок належать:

А) бутерброди (відкриті й закриті);

Б) салати й вінегрети;

В) холодні страви з риби й морепродуктів, м’яса й птиці;

Г) всі перераховані вище

2. За характером рідкої основи перші страви класифікуються (декілька варіантів):

А) холодні (температура подачі не вище 14°С) — окрошка, холодний борщ, юшка;

Б) на бульйонах (кістковому, м’ясному, м’ясо-кістковому, з птиці, рибному) та на відварах (овочевому, з бобових, грибів тощо);

В) на фруктових і ягідних відварах;

Г) гарячі (температура подачі не менше 75°С) — прозорі супи, борщі, розсольники, молочні, круп’яні й овочеві супи, супи-пюре.

3. Страви та вироби з тіста класифікують залежно від особливостей рецептури й призначення (декілька варіантів):

А) холодні (температура подачі не вище 14°С) — окрошка, холодний борщ, юшка;

Б) борошняні страви — пельмені, вареники, млинці, налисники тощо;

В) на фруктових і ягідних відварах;

Г) борошняні кулінарні вироби — пиріжки, пончики, ватрушки тощо.

 

 

4. На якому малюнку зображено різновиди десертів?

А

 

Б

5. Які є способи теплової обробки продуктів?

А) варіння, смаження;

Б) сортування, миття, очищення;

В) нарізування, відбивання, панірування, перемішування

6. На якому етапі презентують, підбивають підсумки та планують шляхи реалізації проєкту?

А) організаційно-підготовчому;

Б) конструкторському;

В) технологічному;

Г) заключному (завершальному)

 

КЛЮЧ до тестів:

1 – Г; 2 – Б,В; 3 – Б,Г; 4 – Б; 5- А; 6 - Г

 

 

docx
Додано
29 грудня 2020
Переглядів
879
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку