Тест "Органічні речовини"

Про матеріал

Тест "Органічні речовини" містить 12 тестових питань до вивчення білків, жирів та вуглеводів.

Перегляд файлу

Самостійна робота

«Органічні речовини»

9 клас

  1. За допомогою якого зв’язку підтримуються вторинна структура білка?

А) пептидного;

Б) водневого;

В) ковалентного.

2. Скільки атомів Карбону містить фруктоза?

А) 6;

Б) 10;

В) 2.

3. Запасний полісахарид рослин — це:

А) глікоген;

Б) крохмаль;

В) хітин.

4. Прості білки називають:

А) протеїнами;

Б) протеїдами;

В) ферментами.

5. Із перерахованих виберіть вуглевод, що належить до групи моносахаридів:

А) глікоген;

Б) мальтоза;

В) глюкоза.

6. Укажіть сполуки, під час розщеплення яких виділяється найбільша кількість енергії:

А) білки;

Б) жири;

В) вуглеводи.

7. Яким зв’язком сполучені амінокислоти в молекулі білка?

А) ковалентним;

Б) пептидним;

В) водневим.

8. Укажіть сполуку, яка нерозчинна у воді:

А) ліпід;

Б) білок;

В) вуглевод.

9. Виберіть представника  полісахаридів:

А) глюкоза;

Б) рибоза;

В) глікоген.

10. Із перерахованих оберіть представника білків:

А) колаген;

Б) глюкоза;

В) віск.

11. Третинна структура білка утворена:

А) ланцюгом;

Б) спіралью;

В) глобулою;

Г) мультимером.

12. Денатурація - це:

А) відновлення структури білка на початковій стадії руйнування;

Б) процес руйнування первинної структури білків;

В) процес порушення природної структури білка без руйнування пептидних зв’язків;

Г) не має правильної відповіді.

docx
Додано
30 січня 2022
Переглядів
408
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку