Тест "Органічні речовини" містить 12 тестових питань до вивчення білків, жирів та вуглеводів.
Самостійна робота
«Органічні речовини»
9 клас
А) пептидного;
Б) водневого;
В) ковалентного.
2. Скільки атомів Карбону містить фруктоза?
А) 6;
Б) 10;
В) 2.
3. Запасний полісахарид рослин — це:
А) глікоген;
Б) крохмаль;
В) хітин.
4. Прості білки називають:
А) протеїнами;
Б) протеїдами;
В) ферментами.
5. Із перерахованих виберіть вуглевод, що належить до групи моносахаридів:
А) глікоген;
Б) мальтоза;
В) глюкоза.
6. Укажіть сполуки, під час розщеплення яких виділяється найбільша кількість енергії:
А) білки;
Б) жири;
В) вуглеводи.
7. Яким зв’язком сполучені амінокислоти в молекулі білка?
А) ковалентним;
Б) пептидним;
В) водневим.
8. Укажіть сполуку, яка нерозчинна у воді:
А) ліпід;
Б) білок;
В) вуглевод.
9. Виберіть представника полісахаридів:
А) глюкоза;
Б) рибоза;
В) глікоген.
10. Із перерахованих оберіть представника білків:
А) колаген;
Б) глюкоза;
В) віск.
11. Третинна структура білка утворена:
А) ланцюгом;
Б) спіралью;
В) глобулою;
Г) мультимером.
12. Денатурація - це:
А) відновлення структури білка на початковій стадії руйнування;
Б) процес руйнування первинної структури білків;
В) процес порушення природної структури білка без руйнування пептидних зв’язків;
Г) не має правильної відповіді.