Тест "Твоя електробезпека"

Про матеріал
Інтерактивну презентацію-тест "Твоя електробезпека" можна використати з метою актуалізації опорних знань учнів з питань електробезпеки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Архипова Людмила Дмитрівна, вчитель фізики Фастівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7

Номер слайду 2

Електробезпека — це система організаційних і технічних заходів та засобів, що забезпечують захист людей від шкідливого й небезпечного впливу електричного струму, електричної дуги, електромагнітного поля і статичної електрики.

Номер слайду 3

Ні Чи можна підніматись на опори повітряних ліній електропередач?

Номер слайду 4

Чи можна відчиняти двері розподільчих щитів, силових шаф, трансформаторних підстанцій та проникати в приміщення електроустановок? НІ

Номер слайду 5

До чого може  призвести  відкривання дверей та проникнення в приміщення трансформаторних підстанцій? До смертельного ураження струмом!

Номер слайду 6

Чому не можна запускати повітряних зміїв поблизу повітряних ліній електропередач? Повітряний змій може заплутатись в проводах, і це може призвести до смертельного ураження струмом!

Номер слайду 7

Чи можна так робити? ні Запам’ятайте! Використовувати побутові електроприлади потрібно за призначенням і дуже обережно. Спершу необхідно набрати у чайник води, а потім увімкнути його в електромережу.

Номер слайду 8

Назвіть грубе порушення техніки безпечного використання електроенергії Струмоведучі частини нічим не захищені від попадання води всередину.

Номер слайду 9

Як дізнатись про небезпеку ураження електричним струмом? Для цього є застережні знаки і плакати! Застережні знаки і плакати обов’язково встановлюються на приміщеннях електроустановок та в місцях підвищеної небезпеки. Запам’ятайте їх! Вони попереджають вас про небезпеку!

Номер слайду 10

Ближче  скількох метрів не можна   підходити до обірваного проводу повітряної лінії, який лежить на землі чи звисає з опори?

Номер слайду 11

Що необхідно зробити якщо ви помітили обірвані дроти на лініях електропередач або відкриту трансформаторну підстанцію? Повідомити про це дорослих або сповістити в міську Раду, в міліцію або в район електричних мереж (РЕМ)

Номер слайду 12

Що потрібно робити якщо людина потрапила під електричну напругу? Вимкнути електроприлад з мережі, покликати на допомогу дорослих, викликати лікаря!

Номер слайду 13

Що забороняється робити, якщо вас зацікавили предмети, які зачепились за проводи повітряних ліній електропередач? Забороняється підніматись на опори повітряних ліній електропередач!

Номер слайду 14

Назвіть порушення правил електробезпеки Не можна витягати за шнур вилку з розетки. Не можна доторкатися до кабелів або проводів, ізоляція яких ушкоджена!

Номер слайду 15

Не можна витирати вологою ганчіркою проводи, розетки, вимикачі та інші електроприлади, увімкнені в електромережу. Що не можна робити під час прибирання з електроприладами, які увімкнені в електромережу? Запам’ятайте! Не торкайтеся мокрими руками та не витирайте вологою ганчіркою електричні кабелі, розетки, вимикачі, інші електроприлади, ввімкнені в електромережу.

Номер слайду 16

Сформулюйте правило електробезпеки Розташовувати ігрові майданчики, а також проводити ігри під повітряними лініями, н е м о ж н а

Номер слайду 17

Назвіть порушення правил електробезпеки Неможна вставляти будь-які стержні в розетку!

Номер слайду 18

Сформулюйте правило електробезпеки Неможна користуватися оголеними проводами та вставляти їх у розетку.

Номер слайду 19

Назвіть порушення правил електробезпеки Не можна перевантажувати електророзетку

Номер слайду 20

Сформулюйте правило електробезпеки Неможна залишати увімкнуті електроприлади без нагляду

Номер слайду 21

Дотримуйтесь правил електробезпеки

Номер слайду 22

У презентації використано малюнки, які є у вільному доступі мережі INTERNET

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сливенко Олена Петрівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
27 лютого 2020
Переглядів
1846
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку