Тест"Україна в умовах десталінізації"

Про матеріал
Контрольна робота з Історії Украіни у 12 класі з теми " Україна в умовах десталінізації"
Перегляд файлу

 

  1. Смерть Сталіна призвела до…  А) запеклої боротьби в партійно-державному керівництві;  Б) розпаду СРСР;  В) початку Третьої світової війни

 

2. Коли до УРСР було приєднано Кримську область?                                                                      

А)1944 р.;Б)1954 р.;В)1945 р. 

3. Процес десталінізації пов'язаний з приходом до влади в СРСР після смерті Сталіна     

А) Л. Берії;Б) Г. Маленкова; В) М. Хрущова.   

 4. . Важливим засобом піднесення сільського господарства М.Хрущов вважав збільшення вирощування…  А) пшениці;  Б) худоби;  В) картоплі;  Г) кукурудзи.

5.Надзвичайне возвеличення будь-кого і поклоніння йому – це…

А) культ особи;  Б) волюнтаризм;  В) суб`єктивизм.

6. У чому проявилася демократизація суспільно-політичного життя в період відлиги?  А) була запроваджена демократична система виборів;  Б) припинилося втручання партійних органів у діяльність господарських і культурних установ;  В)  впроваджувалися «громадські засади» у різних галузях господарської, культурної діяльності, відбувалося деяке скорочення управлінського апарату, активізувалася діяльність рад, профспілок, комсомолу.

7. Для творчості «шестидесятників» було характерним:  а) зображення реальних людей з їх багатогранними інтересами, відображення загальнолюдських цінностей та ідеалів, критичне ставлення негараздів у суспільстві;  б) зображення радянської дійсності у прикрашеному вигляді, підкреслення переваг соціалістичного способу життя;  в) підтримка художніми творами курсу на комуністичне будівництво, на "«інтернаціоналізацію» суспільства.

8. У чому полягає історичне значення ХХ з`їзду КПРС? А) у прийнятті нової програми КПРС – програми комуністичного будівництва;  Б) у засудженні культу особи Й.Сталіна;  В) у розробці нової зовнішньополітичної доктрини.

9 Причини краху реформ М.Хрущова полягали в тому, що:   А)вони були надто радикальними;Б)мали на меті модернізувати, а не демонтувати командно-адміністративну систему;В)передбачали запровадження в СРСР засад ринкової економіки.

10. Чому в період правління М.Хрущова не було до кінця подолано наслідки сталінізма в різних сферах життя?  А) М.Хрущов сам належав до сталінського оточення;  Б) зі смертю Сталіна не відбулась зміна влади;  В) радянська система не здатна до реформування;  Г) сталінізм міцно вкорінився у свідомості людей.

11. Визначте характерні риси "хрущовської відлиги": (3 правильні відповіді)              А)припинення масових репресій, часткова реабілітація їх жертв; Б)розширення прав республіки в економічній, фінансовій та юридичній сферах; В) поступовий демонтаж командно-адміністративної системи управління економікою; Г)розширення прав УРСР щодо проведення самостійної зовнішньої політики; Г')послаблення цензури, певна демократизація суспільного життя.                                                                                 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

docx
Додано
27 листопада 2019
Переглядів
2980
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку