6 клас - Здоров’я, безпека, добробут
Тест
Збалансоване харчування.
1. Чинники, що впливають на формування харчових звичок :
а) реклама, ЗМІ б) матеріальні можливості людини
в) наші смакові уподобання г) стан здоров’я людини
д) національні традиції е) родинні традиції
є) розуміння того, що є корисним і що є шкідливим для здоров’я
ж) поради друзів
2. Принципи раціонального харчування:
а) помірність б) різноманітність в) збалансованість г) доступність
д) якість
3. Принцип ... раціонального харчування : калорійність раціону не має перевищувати енергетичні затрати організму
а) помірності б) різноманітності в) збалансованості
4. Принцип ... раціонального харчування: у харчуванні має бути продукти усіх основних груп.
а) помірності б) різноманітності в) збалансованості
5. Принци ... раціонального харчування передбачає правильне співвідношення основних груп продуктів.
а) помірності б) різноманітності в) збалансованості
6. Яка кількість води приблизно необхідна для людини на день?
а) 1 літр б) 2-2,5 літра в) 4 літри г) Понад 5 літрів д) 1,5 літра
7. Яка з перелічених страв є найбільш збалансованим обідом?
а) Гамбургер з картоплею фрі та кокаколою
б) Куряча грудка з гречкою та салатом
в) Піца з ковбасою та сиром
г) Шоколадний торт і морозиво
д) Котлета з жареною картоплею та огірком
8. Харчова піраміда ...
а) інформує про різноманітність продуктів харчування
б) показує, які саме продукти потрібні для нормальної життєдіяльності
нашого організму
в) допомагає дізнатися у якому співвідношенні продукти необхідні
організму для збалансованого харчування
г) Всі відповіді правильні
д) Немає правильних відповідей
9. Які продукти слід обмежити у своєму раціоні?
а) Солодкі газовані напої б) Фаст-фуд в) Смажені страви
г) Свіжі овочі д) Бобові е) Молочні продукти
10. Які звички сприяють здоровому харчуванню?
а) Регулярно снідати б) Пити достатньо води
в) Обмежити вживання солодощів
г) Їсти повільно і ретельно пережовувати їжу
Ключ до тесту
1. а,б,в,г,д,е,є (2б.) 2. а,б,в (1б.) 3. а (1б.) 4. б (1б.) 5. в (1б.) 6. д (1б.)
7. б (1б.) 8. б,в (2б.) 9. а,б,в (1б.) 10. а,б,в, г (1б.)