6 клас - Здоров’я, безпека, добробут
Тест
Узагальнення знань з розділу «Фізичне здоров’я».
1. ... - це характеристика продукту харчування, що вказує на його енергетичні властивості.
а) Калорійність б) Поживність в) Мінеральність
2. Обери всі правильні відповіді.
Харчування в підлітковому віці має бути :
а) калорійним б) поживним в) збалансованим г) різноманітним
3. Обери всі правильні відповіді.
У денній нормі споживання продуктів найбільше має бути ...
а) хлібобулочних виробів б) м’яса в) риби г) горіхів
д) молочних продуктів е) овочів є) фруктів ж) круп
4. Обери всі правильні відповіді.
Часте вживання продуктів із небезпечними харчовими добавками може призвести до ...
а) алергічних реакцій б) онкозахворюванням
в) порушенню обміну речовин г) ураженню печінки та нирок.
д) ожиріння е) збільшенню росту
5. Обери всі правильні відповіді.
Колективний імунітет захищає ...
а) людей, які вакцинувалися
б) людей, які перехворіли
в) людей, яким не можна вакцинуватися через різні протипоказання.
г) людей похилого віку
д) немовлят
6. Зуби мають різну форму тому що ...
а) їх функція різна б) з віком вони стираються
в) це залежить від віку людини г) це залежить від образу життя людини
7. Обери всі правильні відповіді.
ВІЛ не передається коли людина ...
а) покусана одним комаром
б) користується спільними голками для ін’єкцій
в) потискає руку ВІЛ-позитивному другу
г) знаходиться поруч з ВІЛ-позитивною людиною
д) перев’язує ВІЛ-інфікованій людині рану без латексних рукавичок
8. Встанови правильну послідовність надання допомоги при харчовому отруєнні:
1 Звернутись до лікаря або викликати швидку допомогу.
2 Попередити всіх, хто вживав сумнівну страву.
3 До прибуття лікарів промити хворому шлунок.
4 Дати хворому випити води або несолодкого чаю.
а) 1-2-3-4 б) 4-1-3-2
в) 1-3-4-2 г) 3-1-2-4
д) 2-1-4-3
9. . ... - це недуга, яку не вдалося подолати й вона час від часу спалахує.
а) Інфекційна б) Ендемічна в) Пандемічна г) Епідемічна
д) Хронічна
10. Обери всі правильні відповіді.
Дефіцит йоду в організмі призводить до ...
а) порушення обміну речовин б) втрати слуху
в) затримки фізичного розвитку г) затримки розумового розвитку
д) захворювання щитоподібної залози е) сердечних захворювань
є) апатії
11. Обери принципи раціонального харчування.
а) Помірність б) Різноманітність
в) Збалансованість г) Калорійність
12. ... гігієни індивідуальні для кожної людини і ними ... ділитися з другом чи подругою .
а) Предмети ... не можна б) Предмети ... можна
в) Засоби ... не можна г) Засоби ... можна
Ключ до тесту
1. а (1б.) 2. а,б,в г (1б.) 3. а,ж (1б.) 4. а,б,в,г,д (1б.) 5. а,б,в (1б.)
6. а (1б.) 7. а,в,г (1б.) 8. в (1б.) 9. б (1б.) 10. а,б,в,г,д, є (1б.)
11. а,б,в (1б.) 12. а (1б.)