11 клас технології

Додано: 8 лютого 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 26 разів
35 запитань
Запитання 1

Кулінарíя — 

варіанти відповідей

область людської діяльності пов'язана із приготуванням їжі.

 Сукупність найпопулярніших страв народу чи країни 

відділ у магазині, в якому продають напівфабрикати або вже готову до споживання продукцію

дотримання певних правил із приготування їжі 

Запитання 2

До холодних страв і закусок належать:

варіанти відповідей

прозорі супи, борщі, щі, розсольники, молочні, круп'яні, овочеві супи, супи-пюре

бутерброди (відкриті й закриті); салати й вінегрети; закуски з овочів і грибів; холодні страви з риби й морепродуктів, м’яса й птиці; страви з яєць

окрошка, холодний борщ, щі зелені, юшка з буряків

гарніри овочеві, круп’яні, з макаронних виробів тощо

Запитання 3

Солодкі страви (десерти) за температурою подачі поділяють на:

варіанти відповідей

розігріті

гарячі

холодні, гарячі  

холодні

Запитання 4

Страви та вироби з тіста класифікують залежно від особливостей рецептури й призначення: 

варіанти відповідей

на натуральну їжу, напівфабрикати та фабрикати

на перші страви, основну страву та десерт

 на «перші страви» (англ. first course), «другі страви» (англ. second course) та «солодкі страви»

на борошняні страви, борошняні кулінарні вироби, борошняні гарніри, напівфабрикати для подачі страв 

Запитання 5

До способів первинної обробки належать: 

варіанти відповідей

варіння, смаження 

сортування, миття, очищення, нарізування, відбивання, панірування, перемішування, протирання, формування, збивання, просіювання, замочування

тушкування, запікання, варіння з подальшим обсмажуванням

пасерування, бланшування

Запитання 6

Кейк-попси

варіанти відповідей

Це бісквітні тістечка, на які красиво викладено шапочку з крему. Зовні вони мають вигляд маленьких порційних тортиків.

Це невеликі бісквітні тістечка у формі кульки на паличці в шоколадній глазурі.

Це французький десерт, заварне тістечко з кремом усередині.

Це кулінарні вироби французької кухні із заварного тіста з різними начинками. 

Запитання 7

Макарон

варіанти відповідей

Тістечко зі збитих яєчних білків і цукру. Випікають тривалий час при низьких температурах у попередньо розігрітій духовці.

Класичне американське частування (macaroon) — мигдальне печиво з кокосовою стружкою. 

Цей французький десерт (macaron) являє собою невелике й дуже легке печиво-безе, яке за формою нагадує міні-сендвіч. Він складається з двох половинок, а посередині — прошарок ніжного крему. Можуть бути різного кольору.

Це ніжний повітряний крем з білків, збитих з цукром

Запитання 8

Визначте серед наведених варіантів Marshmallow (маршмеллоу). Це кондитерський виріб, який, як правило, складається з цукру або кукурудзяного сиропу, води, желатину, глюкози, ароматизаторів, іноді барвників, збитих у густу піну. Деякі рецепти включають яйця.

варіанти відповідей
Запитання 9

Борщ з вушками, грибна юшка, вареники, голубці, маринований оселедець, мариновані гриби, кутя,заливна риба, тушкована капуста, квасоля, узвар, пампушки. Ці страви традиційно готують на



варіанти відповідей

Різдво Христове


Святвечір

Великдень 

Новий рік

Запитання 10


Цей обрядовий здобний хліб всі печуть лише раз на рік. У неділю, в світле свято подають його до столу.

варіанти відповідей
Запитання 11

Канапе́ (фр. canapé)- це

варіанти відповідей

невеликий шматок хліба (як правило, багета) із різними видами закуски на ньому

різновид бутерброда, складений з двох або декількох скибочок хліба ( булки) і одного або декількох шарів м'яса та інших начинок.

крихітні бутерброди масою 10-30 г, товщиною 0,5-7 см


бутерброд із сосискою або ковбаскою

Запитання 12

 Спільний прийом їжі, коли запрошені їдять стоячи, вільно вибираючи страви і напої, обслуговуючи себе самостійно і використовуючи як столове приладдя переважно виделку. стільців та столів зі строго розписаними місцями не передбачається має назву...

варіанти відповідей

Фуршет

Обід-буфет

Шведський стіл

 Прийом “жур-фікс”

Запитання 13

Вимоги до якості бутербродів

варіанти відповідей

Продукти акуратно нарізані, зачищені і викладені на скибочці хліба, мають гладеньку поверхню, смак і запах властивий використаним продуктам. Хліб не черствий, товщина скибочки для відкритих бутербродів – 1-1,5 см, закритих – 0,5.

Хліб повинен бути не дуже м'яким, щоб його можна було легко нарізати, і не зовсім черствим.

Бутербродні вироби не підлягають тривалому зберіганню, тому їх готують безпосередньо перед реалізацією.

Подають бутерброди на блюдах, вазах з плоскими краями або на малих столових чи закусочних тарілках, які покривають паперовими серветками або серветками з тканини.

Запитання 14

Сьогодні існує декілька визначень цього поняття. Художнім оформленням виробів промислового виробництва, житлових і офісних приміщень називають...


варіанти відповідей

Дизайн

Креслення

Декорування

Конструювання

Запитання 15

Дизайн інтер'єру - це

варіанти відповідей

художньо-проектна діяльність по створенню гармонійного та ефективного візуально-комунікативного середовища.

поєднання різних дій спрямованих на благоустрій територій: озеленення та окультурення територій, включаючи архітектуру, рослинництво і культурологію.

галузь дизайну, спрямована на інтер'єр приміщень з метою забезпечити зручність і естетично приємну взаємодію середовища з людиною.

Проектування будівль: бізнес-центрів, приміщень різного призначення й ін.

Запитання 16

Історично сформована сукупність творчих принципів та особливостей відображення об’єктів матеріальної і духовної культури визначається як ...

варіанти відповідей

мода певної епохи

авторський стиль

Історичні закономірності художнього процесу

стиль певної епохи.

Запитання 17

Під цим поняттям розуміють ціле сімейство стилів, які з’явилися в минулі епохи та мають історичні характеристики: античний, бароко, класицизм, ампір, модерн.


варіанти відповідей

Етнічний стиль інтер’єру

Класичні стилі інтер’єрів

Сучасні стилі інтер'єрів

Сучасна класика

Запитання 18

Визначте серед наведених варіантів український стиль інтер'єру

варіанти відповідей
Запитання 19

Визначте серед наведених варіантів стиль Хай-Тек в інтер'єрі (від англ. «Hi-tech» - високі технології) 

варіанти відповідей
Запитання 20

Інсталяція (від англ. installation) — це...

варіанти відповідей

результат перенесення зображень об’єктів на папір або цифровий носій за допомогою світла і різних фізичних і хімічних процесів.

частина поверхні стіни, стелі, дверей, обмежена рамкою і заповнена живописом, мозаїкою або скульптурним рельєфом.

Твір живопису, намальований переважно фарбами на полотні, картоні, дошці тощо.

художня техніка, яка використовує тривимірні об'єкти, призначені для зміни сприйняття простору людиною.

Запитання 21

Основою художньо-конструкторської діяльності є ...

це творчий процес компонування різних частин у єдине ціле

відповідно до визначеної ідеї. 

варіанти відповідей

конструювання

дизайн

композиція 

інсталяція

Запитання 22

Основними принципами дизайну є...

варіанти відповідей

ритм, симетрія, асиметрія, статика, динаміка, монохромія, поліхромія

відповідність змісту, цілісність, єдність змісту та форми

гармонійність, співрозмірність, цілісність

Ажурність, пластика, текстура, фактура

Запитання 23

Який етап НЕ повинен містити творчий проєкт з технології?

варіанти відповідей

Технологічний етап


Організаційно-підготовчий етап

Дослідницький етап

Конструкторський етап

Запитання 24

Декоративно-ужиткове мистецтво — це

варіанти відповідей

галузь мистецтва, яка художньо-естетично формує матеріальне середовище, створене людиною

сукупність виробничих одиниць, які здійснюють переважно однакові або подібні види виробничої діяльності.

галузь декоративного мистецтва зі створення художніх виробів, що мають практичне застосування, а також художнє оброблення (оздоблення) побутових предметів (меблів, тканини, знарядь праці, одягу, посуду, прикрас, іграшок та інших виробів).

одна із форм суспільної свідомості і суспільної діяльності. 

Запитання 25

Вишивка — це

варіанти відповідей

малювання на папері чи канві стразами або камінцями.

вид народного декоративного мистецтва або орнаментальне або сюжетне зображення на певних предметах (тканині, шкірі, рушниках, одязі, наволочках та ін..), яке виконане різними ручними або машинними швами.

прикрашання тканин, шкіри стрічками

один із видів художньої діяльності, у якому поєднуються естетичні та практичні якості.

Запитання 26

Візерунок або узор, побудований на ритмічному повторенні геометричних елементів, стилізованих тваринних чи рослинних мотивів називають...

варіанти відповідей

орнаментом

декорацією

прикрасою

оздобою

Запитання 27

Для української народної вишивки найбільш характерними є такі види орнаментів:

варіанти відповідей

геометричний,

рослинний,

тваринний

геометричний,

рослинний,

зооморфний,

антропоморфний,

символічний,

комбінований

рослинний

зооморфний

антропоморфний

геометричний

каліграфічний

пейзажний


рослинний, 

геометричний,

зооморфний,

антропоморфний. 

Запитання 28

Ритмічне повторення одно­го елемента орнаменту за всією довжиною вишивки називають

варіанти відповідей

композицією вишивки

зразком орнаменту

рапортом орнаменту

мотивом орнаменту

Запитання 29

За способом виконання всі вишивальні шви поділяють на «глухі» і «прозорі».

Глухі техніки вишивання у свою чергу поділяють на поверхнево-нашивні лічильні й поверхнево-нашивні віль­ні, а прозорі техніки вишивання — на прозорі лічильні й прорізні вільні. Оберіть поверхнево-нашивні віль­ні.


варіанти відповідей

гладь (художня, декоративна, біла та ін.), рушникові шви 

хрестик , півхрестик, ретязь, зерновий вивід, набирування, лічильна гладь,тамбурний, стебловий 

хрестик, назад голку, ко­лодки (гобеленний шов), курячий брід, полтавська гладь

качалочки, кривулька, верхоплут, пряма гладь (лишт­ва), штапівка, солов’їні вічка, двобічна гладь, прорізна гладь тощо

Запитання 30

Процес виготовлення полотна або мережива вручну з ниток за допомогою в'язального гачка називають

варіанти відповідей

в'язанням гачком 

в'язанням спицями

в'язанням макраме

в'язанням човником

Запитання 31

Аплікація...

варіанти відповідей

це один із видів народного декоративного мистецтва, орнаментальне або сюжетне зображення на тканині, шкірі, виконане різними ручними або машинними швами. 

техніка вузлового плетіння.

мистецтво виготовлення плоских або об'ємних композицій зі скручених у спіралі смужок паперу.

це один із видів декоративно-ужиткового мистецтва, заснований на створенні художніх зображень, візерунків, орнаментів, малюнків шляхом закріплення їх на будь-якій площині, прийнятій за тло.

Запитання 32

Декоративний пінистий матеріал, що використовується в різних видах рукоділля (має інші назви: пластична замша, спінена гума, ревелюр, фом ЕВА)

варіанти відповідей

фетр

файл

фендом

фоаміран


Запитання 33

...це робота з паперовими серветками. Для кольорових робіт серветки не фарбуються, а застосовуються їх натуральні кольори. Серветки добре поєднуються з будь-якими матеріалами: пластикою, яєчною шкарлупою, бісером.

варіанти відповідей

кінусайга

пейп - арт

айріс фолдінг

стрінг - арт

Запитання 34

Найдавнішими видами українського ужиткового мистецтва вважають

варіанти відповідей

петриківський розпис, писанкарство, бісероплетіння

різьблення по деревині, вишивання, гончарство, килимарство

в'язання спицями, в'язання гачком, макраме

кераміка, різблення, валяння з вовни

Запитання 35

Лозоплетіння – це

варіанти відповідей

техніка вузлового плетіння

виготовлення господарсько-побутових та художніх виробів з різноманітної еластичної сировини

плетіння різних предметів (кошиків, меблів, возів тощо)

з гнучких прутів верби або ліщини.

процес виготовлення виробів з безперервних ниток шляхом згинання їх у петлі й з'єднання петель одна з одною за допомогою нескладних інструментів вручну

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест