11 клас технології кулінарія

Додано: 8 лютого 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 205 разів
24 запитання
Запитання 1

Кулінарíя — 

варіанти відповідей

область людської діяльності пов'язана із приготуванням їжі.

 Сукупність найпопулярніших страв народу чи країни 

відділ у магазині, в якому продають напівфабрикати або вже готову до споживання продукцію

дотримання певних правил із приготування їжі 

Запитання 2

До холодних страв і закусок належать:

варіанти відповідей

прозорі супи, борщі, щі, розсольники, молочні, круп'яні, овочеві супи, супи-пюре

бутерброди (відкриті й закриті); салати й вінегрети; закуски з овочів і грибів; холодні страви з риби й морепродуктів, м’яса й птиці; страви з яєць

окрошка, холодний борщ, щі зелені, юшка з буряків

гарніри овочеві, круп’яні, з макаронних виробів тощо

Запитання 3

Солодкі страви (десерти) за температурою подачі поділяють на:

варіанти відповідей

розігріті

гарячі

холодні, гарячі  

холодні

Запитання 4

До способів первинної обробки належать: 

варіанти відповідей

варіння, смаження 

сортування, миття, очищення, нарізування, відбивання, панірування, перемішування, протирання, формування, збивання, просіювання, замочування

тушкування, запікання, варіння з подальшим обсмажуванням

пасерування, бланшування

Запитання 5

Кейк-попси

варіанти відповідей

Це бісквітні тістечка, на які красиво викладено шапочку з крему. Зовні вони мають вигляд маленьких порційних тортиків.

Це невеликі бісквітні тістечка у формі кульки на паличці в шоколадній глазурі.

Це французький десерт, заварне тістечко з кремом усередині.

Це кулінарні вироби французької кухні із заварного тіста з різними начинками. 

Запитання 6

Макарон

варіанти відповідей

Тістечко зі збитих яєчних білків і цукру. Випікають тривалий час при низьких температурах у попередньо розігрітій духовці.

Класичне американське частування (macaroon) — мигдальне печиво з кокосовою стружкою. 

Цей французький десерт (macaron) являє собою невелике й дуже легке печиво-безе, яке за формою нагадує міні-сендвіч. Він складається з двох половинок, а посередині — прошарок ніжного крему. Можуть бути різного кольору.

Це ніжний повітряний крем з білків, збитих з цукром

Запитання 7

Визначте серед наведених варіантів Marshmallow (маршмеллоу). Це кондитерський виріб, який, як правило, складається з цукру або кукурудзяного сиропу, води, желатину, глюкози, ароматизаторів, іноді барвників, збитих у густу піну. Деякі рецепти включають яйця.

варіанти відповідей
Запитання 8

Борщ з вушками, грибна юшка, вареники, голубці, маринований оселедець, мариновані гриби, кутя,заливна риба, тушкована капуста, квасоля, узвар, пампушки. Ці страви традиційно готують на



варіанти відповідей

Різдво Христове


Святвечір

Великдень 

Новий рік

Запитання 9


Цей обрядовий здобний хліб всі печуть лише раз на рік. У неділю, в світле свято подають його до столу.

варіанти відповідей
Запитання 10

Канапе́ (фр. canapé)- це

варіанти відповідей

невеликий шматок хліба (як правило, багета) із різними видами закуски на ньому

різновид бутерброда, складений з двох або декількох скибочок хліба ( булки) і одного або декількох шарів м'яса та інших начинок.

крихітні бутерброди масою 10-30 г, товщиною 0,5-7 см


бутерброд із сосискою або ковбаскою

Запитання 11

 Спільний прийом їжі, коли запрошені їдять стоячи, вільно вибираючи страви і напої, обслуговуючи себе самостійно і використовуючи як столове приладдя переважно виделку. стільців та столів зі строго розписаними місцями не передбачається має назву...

варіанти відповідей

Фуршет

Обід-буфет

Шведський стіл

 Прийом “жур-фікс”

Запитання 12

Вимоги до якості бутербродів

варіанти відповідей

Продукти акуратно нарізані, зачищені і викладені на скибочці хліба, мають гладеньку поверхню, смак і запах властивий використаним продуктам. Хліб не черствий, товщина скибочки для відкритих бутербродів – 1-1,5 см, закритих – 0,5.

Хліб повинен бути не дуже м'яким, щоб його можна було легко нарізати, і не зовсім черствим.

Бутербродні вироби не підлягають тривалому зберіганню, тому їх готують безпосередньо перед реалізацією.

Подають бутерброди на блюдах, вазах з плоскими краями або на малих столових чи закусочних тарілках, які покривають паперовими серветками або серветками з тканини.

Запитання 13

Який етап НЕ повинен містити творчий проєкт з технології?

варіанти відповідей

Технологічний етап


Організаційно-підготовчий етап

Дослідницький етап

Конструкторський етап

Запитання 14

Невеличкі кошики з тіста з начинкою (до 10 см у діаметрі) мають назву...

варіанти відповідей

Профітролі

Закусочні кульки

Тарталетки

Канапе

Запитання 15

Духовку для випікання тарталеток краще розігріти заздалегідь. Зазвичай їх ставлять в духову шафу, температура в якому досягла ...

варіанти відповідей

220-240 градусів

180-200 градусів

120-140 градусів

205-215 градусів

Запитання 16

Тарталетки найчастіше випікають 

варіанти відповідей

з пісочного тіста

з дріжджового тіста


з листкового тіста


Запитання 17

Невеликі кулінарні вироби 2-4 см у діаметрі із заварного тіста з різними начинками: заварний крем, салат, гриби, м'ясо та ін. мають назву

варіанти відповідей

Валовани

Канапе

Профітролі

Тарталетки

Запитання 18

Особливістю цього тіста з пшеничного борошна є наявність великих пустот всередині виробів, які заповнюються кремом або іншою начинкою

варіанти відповідей

Заварне

Прісне

Дріжджове

Пісочне

Запитання 19

Яке тісто готується без розпушувачів?

варіанти відповідей

Заварне

Дріжджове опарним способом

Пісочне

Листкове

Дріжджове безопарним способом

Запитання 20

Щоб надати тісту пористості до нього додають різні розпушувачі. Яких видів розпушувачів не існує?

варіанти відповідей

Біохімічні

Хімічні

Механічні

Фізичні

Запитання 21

Опара – 

варіанти відповідей

рідке дріжджове тісто з борошна (35-60%), води або молока (60-70%), дріжджів.

тісто без біологічних чи хімічних розпушувачів

рідке бісквітне тісто

заварне тісто 

Запитання 22

Страви та вироби з тіста класифікують залежно від особливостей рецептури й призначення: 

варіанти відповідей

на натуральну їжу, напівфабрикати та фабрикати

на перші страви, основну страву та десерт

 на «перші страви» (англ. first course), «другі страви» (англ. second course) та «солодкі страви»

на борошняні страви, борошняні кулінарні вироби, борошняні гарніри, напівфабрикати для подачі страв 

Запитання 23

Основних видів тіста за способами приготування всього два:

варіанти відповідей

бісквітне, листкове

дріжджове і бездріжджове

здобне і прісне

заварне і пісочне

рідке і густе

Запитання 24

Кенді бар — це

варіанти відповідей

фуршетний стіл з усілякими солодощами

виконавча (банкетна) сервіровка столу

цукерковий або солодкий стіл

розміщення в певному порядку всіх необхідних предметів (посуду , приборів, столової білизни та інше )

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест