Технологія приготування заправних супів

Додано: 8 лютого 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 36 разів
12 запитань
Запитання 1

1. Як поділяють супи за температурою подавання


варіанти відповідей

а) гарячі і теплі


б) гарячі і холодні

в) теплі і холодні

Запитання 2

За способом приготування як класифікуються запрані супи

варіанти відповідей

а) прозорі, заправні

б) пюреподібні, солодкі

в)обидва варіанти вірні

Запитання 3

Оберіть рідку основу для приготування картопляних супів

варіанти відповідей

а) м`ясному, рибному, грибному бульйонах

б) воді,молоці

в) обидва варіанти вірні

Запитання 4

Кулешик це-

варіанти відповідей

а) однорідна пюреподібна маса

б) прозора маса з осадом

в) обидві відповіді не вірні

Запитання 5

Рідкою основою для солодких супів є:

варіанти відповідей

а) фруктовий сік

б) суміш фруктового соку та фруктового відвару

в) фруктовий відвар

Запитання 6

В якому цеху готують перші страви?

варіанти відповідей

а) у суповому відділенні гарячого цеху

б) у соусному відділенні гарячого цеху

в) у відділенні де готують овочеві страви

Запитання 7

Скількома способами готують м`ясний прозорий бульйон

варіанти відповідей

а) одним способом

б) двома способами

в) трьома способами

Запитання 8

Бульйое це -

варіанти відповідей

а) відвар з круп з додаванням білого коріння

б) відвар з овочей

в) відвар з мяса, кісток,риби,сільськогосподарської птиці.

Запитання 9

Температура подавання холодних супів.

варіанти відповідей

а) t - 10С°

б) t- 12С°

в) t- 14С°

Запитання 10

Як подають перші гарячі заправні супи


варіанти відповідей

а) у підігрітих до t- 40С°

б) у підігрітих до t- 60С°

в) у глибоких тарілках охолоджених до t- 10С°

Запитання 11

За характером рідкої основи на скільки груп поділяють перші страви.

варіанти відповідей

а) одну групу

б) три групи

в) чотири

Запитання 12

Яким чином пасерувати овочі?

варіанти відповідей

а) до готовності, з підсмаженою кірочкою

б) до напівготовності,повільно,з підсмаженою кірочкою

в) у невеликій кількості жиру без утворення рум'яної кірочки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест