8-ма армія в скрутній ситуації

Додано: 13 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
6 запитань
Запитання 1

Планували, що коли впаде Тобрук, то Мальту захоплять десантними військами. 21 червня Муссоліні повторив ці накази. Зрадівши перспективі завоювання Єгипту, він відклав напад на Мальту до вересня і дозволив Роммелю окупувати прохід Ель-Аламейн до Суецького каналу. Роммель .. червня перетнув єгипетський кордон.

варіанти відповідей

24

22

21

Запитання 2

Наша армія відступила до ...... 25 червня Окінлек поїхав до .... і вирішив перебрати від Річі пряме оперативне командування армією. Він мав би це зробити ще у травні, Коля я просив його. 26 числа і далі точилися бої. Німців застали зненацька, був рукопашний бій у місячному світлі, який не можливо описати. І ми відступили.

варіанти відповідей

Матруха

Александрії

Старка

Запитання 3

.. липня Роммель доповів, що буде оборонятися, щоб накопичити війська. Контратаки Окінлека на початку липня, чинили великий тиск на Роммеля. Роммель побував контратаку, але мав мало військ. Був перемінний успіх. Окінлек витримав штурми і Єгипет ще був у безпеці.

варіанти відповідей

4

5

6

Запитання 4

У суботу 18 липня Маршалл, Кінг і Гопкінс приземлилися біля Глазго і поїхали до Лондона. Вони багато сперечалися, щодо проведення операцій. ... відпав, а "Гімнаст" набув повних прав.

варіанти відповідей

Молот

Юпітер

Облава

Запитання 5

Гімнаст перейменували на Смолоскип. 25 липня Рузвельт сказав Гопкінсу, що висадка повинна бути не пізніше ..... Того вечора наші друзі знову вилетіли назад до Вашингтона.

варіанти відповідей

30 вересня

30 жовтня

30 листопада

Запитання 6

На думку США "Облава" неможлива 1943, так як ми затвердили "Смолоскип". Про це мені повідомили опівночі .. серпня 1942 на авіабазі Лайнгем, звідки я мав полетіти у подорож.

варіанти відповідей

2

1

3

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест