9-А Узагальнення та систематизація знань з теми: "Оксигеновмісні органічні сполуки"

Тест виконано: 694 рази
19 запитань
Запитання 1

Вкажіть назву функціональної групи спиртів

варіанти відповідей

альдегідна група

карбонільна група

карбоксильна група

 гідроксильна група

Запитання 2

Укажіть зовнішній ефект якісної реакції для визначення гліцеролу

варіанти відповідей

утворення білого осаду

утворення синього розчину

утворення блакитного осаду

утворення сріблястого нальоту на стінках пробірки

Запитання 3

Напишіть рівняння реакції горіння етанолу та вкажіть суму коефіцієнтів

варіанти відповідей

9

10

12

16

Запитання 4

До насичених вищих карбонових кислот відносять кислоти

варіанти відповідей

лінолева і ліноленова

стеаринова і пальмітинова

стеаринова і ліноленова 

Запитання 5

Встановіть назву багатоатомного спирту

варіанти відповідей

гліцерол

етанол

метанол

бутанол

Запитання 6

Вкажіть формулу оцтової кислоти:

варіанти відповідей

С2Н4О


СН3СООН


С2Н4О3

Запитання 7

Закінчити рівняння реакцій СН3СООН + КОН=

варіанти відповідей

КСООН + СН3ОН

 СН3СООК + Н2О

СН3СООСН3 + К

СН2-К-СООН + Н2О

Запитання 8

Загальна формула насичених одноосновних карбонових кислот.......


варіанти відповідей

СnН2n-1COOH 

СnН2n+2COOH

СnН2n+1COOH

СnН2n-2COOH

Запитання 9

Вкажіть кількість гідроксильних груп у молекулі глюкози

варіанти відповідей

2

4

5

6

Запитання 10

Вкажіть значення відносної молекулярної маси глюкози

варіанти відповідей

342

180

340

120

Запитання 11

Вкажіть, яка з поданих речовин має назву "виноградний цукор"

варіанти відповідей

сахароза

гліцерол

фруктоза

глюкоза

Запитання 12

Укажіть молекулярну формулу сахарози

варіанти відповідей

С2Н4О2

С2Н6О

С12Н22О11

С6Н12О6

Запитання 13

Вкажіть речовини, що належать до вуглеводів

варіанти відповідей

етанол

глюкоза

етанова кислота

сахароза

гліцерол

крохмаль

тристеарин

целюлоза

Запитання 14

6СО2 + 6Н2О = С6Н12О6 + 6О2 це реакція

варіанти відповідей

горіння

окиснення

дихання

фотосинтезу

Запитання 15

Який вуглевод у гарячій воді утворює клейстер

варіанти відповідей

сахароза

целюлоза

глюкоза

крохмаль

Запитання 16

Вказати формулу мила

варіанти відповідей

СН3СООН

 С17Н33СООН

 С17Н35СООNa

17Н35СОО)2Mg

Запитання 17

Назвіть фізичні властивості стеаринової та пальмітинової кислот

варіанти відповідей

 тугоплавкі

 жирні на дотик

 добре розчинні в органічних розчинниках

 тверді білі воскоподібні речовини без запаху

нерозчинні у воді

 легкоплавкі

Запитання 18

Позначте, як класифікують жири:

варіанти відповідей

насичені та ненасичені;

розчинні та нерозчинні у воді;

одноатомні та багатоатомні;

тваринні та рослинні.

Запитання 19

Біологічга роль жирів

варіанти відповідей

джерело енергії

терморегуляція у тварин

утворення води при окисненні, що дає змогу тваринам обходитись без води

усе перераховане

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест