Асортимент і характеристика базових алкогольних напоїв"

Додано: 15 березня 2022
Предмет:
Тест виконано: 250 разів
25 запитань
Запитання 1

     Який алкогольний напій виготовляють з цукрової тростини?

варіанти відповідей

Текіла

Ром

Джин

Запитання 2

     Який алкогольний напій має аромат ялівцю?

варіанти відповідей

Текіла

Ром

Джин

Запитання 3

     Який алкогольний напій виготовляють з голубої агави?

варіанти відповідей

Текіла

Ром

Джин

Запитання 4

     Який алкогольний напій виготовляють шляхом перегонки сухого білого виноградного вина?

варіанти відповідей

Джин

Коньяк

Віскі

Запитання 5

    Який алкогольний напій отримують перегонкою ячмінного сусла і дозріванням в дубових діжках?

варіанти відповідей

Джин

Абсент

Віскі

Запитання 6

     Який алкогольний напій має зелений колір, міцність 75 0 і виготовляється з використанням полину?

варіанти відповідей

Джин

Абсент

Віскі

Запитання 7

   Як поділяються столові вина?

варіанти відповідей

Десертні, міцні



 Сухі, напівсухі

Сухі, десертні

Запитання 8

     Який вміст цукру мають сухі вина?

варіанти відповідей

 0,3 %



3-8 %

35 %

Запитання 9

     Який вміст цукру мають напівсухі вина?

варіанти відповідей

0,3%

3-8%

35%

Запитання 10

  Яка оптимальна температура подавання шампанського?

варіанти відповідей

8 0С

10-14 0С

16-18 0С

Запитання 11

Яка оптимальна температура подавання білого сухого вина?

варіанти відповідей

8 0С

10-14 0С

 16-18 0С

Запитання 12

 Яка оптимальна температура подавання красного сухого вина?

варіанти відповідей

8 0С

10-14 0С

16-18 0С

Запитання 13

 Яка температура подавання коньяку?

варіанти відповідей

8-10 0С


12-15 0С


Вище кімнатної

Запитання 14

 До якої групи напоїв відносять граппу?

варіанти відповідей

Горілка

Бренді

Вино

Запитання 15

 Для чого використовують світлий ром?

варіанти відповідей

Для приготування грогів

 Для приготування коктейлів

Для споживання в чистому вигляді

Запитання 16

Бренді виготовлений з яблучно сидру.

варіанти відповідей

Кірш

Кальвадос

Вільямс

Запитання 17

 Система охолодження вин в спеціальному охолоджувачі з водою і льодом

варіанти відповідей

Фрапірування

Декантування

Шамбрірування 

Запитання 18

Підтримування кімнатної температури для пляшок занесених з погребу 

варіанти відповідей

 Фрапірування

 Декантування 

Шамбрірування 

Запитання 19

Як називається процес відокремлення вина від осаду шляхом перливання вина з пляжки в графін?

варіанти відповідей

Фрапірування 

Декантування

Шамбрірування 

Запитання 20

Солодкий спиртний напій середньої та високої міцності, який виготовляється з фруктово-ягідної та пряно-ароматичної сировини


варіанти відповідей

Бітер

Бальзам

Лікер

Запитання 21

В чому полягає сутність дегоржажу при виробництві шампанського?

варіанти відповідей

Виведення осаду з пляшок 

Видалення осаду на затичку 

Змішування виноматеріалів одного сорту у великі однорідні партії

Запитання 22

В чому полягає сутність ремюажу при виробництві шампанського?

варіанти відповідей

Виведення осаду з пляшок 

Видалення осаду на затичку 

Змішування виноматеріалів одного сорту у великі однорідні партії

Запитання 23

В чому полягає сутність асамбляжу при виробництві шампанського?

варіанти відповідей

Виведення осаду з пляшок 

Видалення осаду на затичку 

Змішування виноматеріалів одного сорту у великі однорідні партії

Запитання 24

Який процес властивий лише при виробництві шотландського віскі?

варіанти відповідей

Потрійна дистиляція

Обробка солоду торфяним димом

Пропускання крізь деревинне вугілля

Запитання 25

В дому полягає процес "купажування" під час виробництва коньяку?

варіанти відповідей

Коньячні спирти різних років витримування, зм'якшена вода, цукровий сироп і карамелізований цукор

Змішування коньчних спиртів різних років витримки

Коньячні спирти різних років витримування, зм'якшена вода, дріжджі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест