ЗРБ Кондитер ІІІ (1)

13 запитань
Запитання 1

Основна сировина кондитерського виробництва :

варіанти відповідей

цукор, борошно, жири, яйця, моло-чні продукти; 

цукор, крохмаль, яйця, сода; 

яйця, молоко, борошно, ізюм, мак.

Запитання 2

Солодка рідина, дуже в’язка, без запаху, безбарвна, з ледь жовтуватим відтінком: 

варіанти відповідей

мед; 

патока; 

цукровий сироп

Запитання 3

Порошкоподібний продукт, який одержують при розмелюванні зерна: 

варіанти відповідей

крохмаль;

борошно;

сода

Запитання 4

Молоко, яке піддається обробці при температурі не вище ніж 100º С називається: 

варіанти відповідей

кип´яченим; 

пастеризованим;

стерилізованим.

Запитання 5

Як поділяються яйця залежно від терміну зберігання, якості й маси? 

варіанти відповідей

холодильникові і дієтичні;

вапновані і столові;

дієтичні і столові.

Запитання 6

При розрахунках рецептур умовно прийня-та маса одного яйця без шкаралупи, що дорівнює: 

варіанти відповідей

60 г;

50 г;

40 г

Запитання 7

Коли забороняється використання меланжу? При приготуванні:

варіанти відповідей

тіста;

опари;

кремів

Запитання 8

Драглеутворююча речовина, яку одержують з морських водоростей:

варіанти відповідей

желатин; 

агар; 

пектин.

Запитання 9

Пригадай: сушені цілі плоди абрикос з кісточкою: 

варіанти відповідей

урюк; 

курага; 

кайса.

Запитання 10

Чому сироп для просочування виробів перед додаванням ароматизаторів охолоджують до 20 ºС? 

варіанти відповідей

не можна ароматизувати сироп гарячим, бо він втратить свій аромат; 

не відбудеться інверсія;

втратить прозорість, в’язкість.

Запитання 11

Яке використання сиропу – тираж? 

варіанти відповідей

для глазурування поверхні пряників;

для просочування виробів;

для оздоблення тістечок і тортів.

Запитання 12

Форма округла або кільцеподібна, колір світло-коричневий, зверху посипані цукровою пудрою:

варіанти відповідей

біляші; 

пампухи; 

вергуни. 

Запитання 13

Пригадай: пиріг для приготування якого викладають шар тіста, потім начинку; на начинку кладуть смужки тіста у вигляді решіток: 

варіанти відповідей

відкритий; 

напіввідкритий; 

закритий.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест