Основна сировина кондитерського виробництва :
Солодка рідина, дуже в’язка, без запаху, безбарвна, з ледь жовтуватим відтінком:
Порошкоподібний продукт, який одержують при розмелюванні зерна:
Молоко, яке піддається обробці при температурі не вище ніж 100º С називається:
З яких послідовних операцій складається підготовка сухого молока до виробництва:
Як поділяються яйця залежно від терміну зберігання, якості й маси?
При розрахунках рецептур умовно прийня-та маса одного яйця без шкаралупи, що дорівнює:
Коли забороняється використання меланжу? При приготуванні:
Драглеутворююча речовина, яку одержують з морських водоростей:
Нагрівання продукту з жиром без додавання води, в результаті чого утворюється рум'яна кірочка:
Для надання начинці соковитості й в’язкості, використовують:
Сушені цілі плоди абрикос з кісточкою:
Подрібнена терта какао-маса з цукром і какао-маслом:
Плоди, які мають дерев’янисту шкаралупу та їстівне ядро:
Крем, який має вигляд ледь драглистої, пастоподібної маси, яка не зберігає наданої форми:
Чому сироп для просочування виробів перед додаванням ароматизаторів охолоджують до 20 ºС?
Яке використання сиропу – тираж?
В лоток наливають прозоре желе, ледь охолоджують, висипають заготовлені заздалегідь різноманітні фігурки з кольорового желе і обережно перемішують. Це желе називається:
Напівфабрикат, білого кольору, щільної, пластичної консистенції, при t 45 – 50ºС плавиться, перетворюючись на тягучу білу масу:
Яка особливість приготування крему масляного «Нового»? Використовують:
З якою метою колірують вироби із білковим кремом в печі:
Який спосіб приготування білкового крему передбачає використання цукрового сиропу?
Дрібна різнокольорова крупка, що виготовляється із помади:
Які види тіста відносяться до прісного?
Який спосіб розпушування використовують для приготування бісквітного тіста?
Який спосіб розпушування використовують для приготування вафельного тіста?
Що називають обминанням?
Спиртове бродіння:
При якій t і терміну випікають ватрушки, пиріжки?
Через скільки годин безперервної роботи фритюрниці жир стає не придатним для подальшого використання?
Форма округла або кільцеподібна, колір світло-коричневий, зверху посипані цукровою пудрою:
Пиріг для приготування якого викладають шар тіста, потім начинку; на начинку кладуть смужки тіста у вигляді решіток:
Основною сировиною для приготування пісочного тіста є борошно, жир і цукор у співвідношенні:
Пісочне десертне (м’яке) тісто формують за допомогою:
Яка характерна особливість приготування бісквіту «Нового»? Використання:
Який термін зберігання тортів з масляним основним кремом?
Який термін зберігання тістечок із заварним кремом?
Форма кільця з фігурними краями, поверхня обсипана подрібненими горіхами:
Торт круглої чи квадратної форми, складається з двох чи трьох бісквітних пластів, просочених сиропом, склеєних масляним кремом, бокова сторона обкрошена бісквітними крихтами, поверхня оздоблена кремом і фруктами:
Форма квадратна, поверхня оздоблена масляним кремом, цукатами; бокова сторона обкрошена бісквітними крихтами; на розрізі:чотири пісочних коржа склеєні масляним кремом; консистенція крихка, розсипчаста:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома