"Автоматизація процесів сушки зерна" і "Автоматизація процесу випічки хліба"

Додано: 14 березня 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 87 разів
12 запитань
Запитання 1

Шахтна зерносушарка типу ДСП складається:


варіанти відповідей

із зони сушіння і зони охолодження;

Із двох зон сушіння і зони охолодження;

із трьох зон сушіння і зони охолодження;

Запитання 2

Хлібопекарна піч ПХС-25 являє собою:

варіанти відповідей

тунель, де з однієй сторони завантажуються на конвеєр заготовки тіста, з протилежної сторони вивантажується готовий хліб;

тупикову піч, де завантаження на конвеєр заготовок тіста і вивантаження отриманого хліба здійснюється з однієї сторони;

ротаційну шафу, де заготовки з тіста розміщуються у спеціальний багатоярусний візок.

Запитання 3

В процесі сушки зерна регулюванню підлягають параметри:

варіанти відповідей

регулювання температури в зоні охолодження і регулювання тиску газу, що подається в топку;

регулювання температури і розрідження в топці;

регулювання температури газоповітряної суміші і температури в другій зоні сушіння;

регулювання тиску газу і яскравості полум'я в топці.

Запитання 4

В схемі автоматизації процесу сушки зерна прилад, що розміщений на щиті поз. призначений для:

варіанти відповідей

контролю і сигналізації яскравості полум'я в топці;

контролю і сигналізації тисків в трубопроводах подачі сушильного агенту в сушарку;

контролю і сигналізації температурних режимів процесу;

контролю витрат, тиску і температури топкових газів.

Запитання 5

В схемі автоматизації процесу сушки зерна система сигналізації і захисту спрацьовує у випадку:

варіанти відповідей

погасання факелу, відсутності розрідження в топці, падіння тиску повітря і тиску газу, що подаються в топку;

погасання факелу, збільшення тиску повітря, що подається в топку, перегріву топкової камери;

збільшення тиску газу, що подається в топку;

підвищення розрідження в топці, перегріву топки.

Запитання 6

Прилад контролю полум'я на схемі автоматизації процесу сушки зерна має позицію:

варіанти відповідей

8;

7г;

3б,

2е.

Запитання 7

В схемі автоматизації процесу випічки хліба регулюванню підлягають параметри:

варіанти відповідей

витрати пари в зону зволоження, температура в муфельних печах;

тиск топкових газів в газоходах, температура в ІІ зоні випікання;

вологість в першій зоні випікання і температура в другій зоні випікання;

температура в І і ІІ зонах випікання; розрідження в муфельних печах.

Запитання 8

В схемі автоматизації процесу випічки хліба контролер, на якому реалізована система сигналізації і захисту має позицію:

варіанти відповідей

6ж;

7б;

12а;

5в.

Запитання 9

В схемі автоматизації хлібопекарної печі регулювання температури в другій зоні випікання здійснюється контуром, в який входять прилади:

варіанти відповідей

2а, 2б, 2в, 2г;

1а, 1б, 1в, 1г;

3а, 3б, 3в;

4а, 4б, 4в.

Запитання 10

В схемі автоматизації процесу випічки хліба регулювання розрідження в муфельних печах здійснюється шляхом:

варіанти відповідей

зміни подачі газу до пальників;

зміни виходу топкових газів в атмосферу;

зміни частоти обертання двигунів вентиляторів топкових газів;

зміни подачі пари у камеру зволоження.

Запитання 11

Прилад поз. в схемі автоматизації хлібопекарної печі являє собою:

варіанти відповідей

реле температури;

реле рівня;

реле тиску;

реле яскравості полум'я.

Запитання 12

В схемі автоматизації зерносушильного агрегату температура зерна в другій зоні сушіння регулюється шляхом:

варіанти відповідей

зміни витрат топкових газів в другу зону сушіння;

включення-виключення вентилятора подачі газоповітряної суміші в другу зону сушіння;

зміни витрат повітря, що підмішується до топкових газів;

зміни подачі газу у топковий пристрій.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест