Технологія приготування соусів молочних і сметанних

Додано: 22 березня 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 341 раз
16 запитань
Запитання 1

Що є основою для приготування молочних соусів?

варіанти відповідей

молоко

молоко і біла жирова песеровка

молоко, вода і біла суха песеровка

будь яка рідина

Запитання 2

Який жир використовують для пасерування борошна під час приготування молочного соуса?

варіанти відповідей

комбінований жир

маргарин

вершкове масло

рослинна олія

Запитання 3

Яку рідку основу використовують для молочних соусів?

варіанти відповідей

бульйони ,відвари

тільки цільне молоко

незбиране молоко або молоко, розведе­не бульйоном чи водою.


міцні білі бульйони і молоко

Запитання 4

За консистенцією під час приготування молочні соуси бувають?

варіанти відповідей

різної консистенції

густі і рідкі

рідкі, середньої густини і густі

залежно від використання

Запитання 5

В кінці приготування в соус молочний додають .............., щоб при зберіганні на поверхні не утворювалася плівка.


варіанти відповідей

сіль, цукор

вершкове масло

жир

маргарин

Запитання 6

Рідкі соуси використовують для .......

варіанти відповідей

поливання овочевих, круп'яних страв

запікання (з додаванням сирих яєчних жовтків), страв з овочів, м'яса, риби

для заправляння припущених і варених овочів

фарширування, додають їх у морквяні котлети, сир­ники та інші страви як зв'язуючу основу.


Запитання 7

Середньої густини соуси використовують для .......

варіанти відповідей

поливання овочевих, круп'яних страв

запікання (з додаванням сирих яєчних жовтків), страв з овочів, м'яса, риби

для заправляння припущених і варених овочів

фарширування, додають їх у морквяні котлети, сир­ники та інші страви як зв'язуючу основу.


Запитання 8

Густі соуси використовують для .......

варіанти відповідей

поливання овочевих, круп'яних страв

запікання (з додаванням сирих яєчних жовтків), страв з овочів, м'яса, риби

для заправляння припущених і варених овочів

фарширування, додають їх у морквяні котлети, сир­ники та інші страви як зв'язуючу основу.


Запитання 9

Консистенція соусу залежить від кількості борошна,на 1 л соусу густої кон­систенції потрібно .....

варіанти відповідей

120 г борошна

140 г борошна

130 г борошна

100 г борошна

Запитання 10

Консистенція соусу залежить від кількості борошна,на 1 л соусу рідкої кон­систенції потрібно .....

варіанти відповідей

50 г борошна

80 г борошна

130 г борошна

100 г борошна

Запитання 11

Консистенція соусу залежить від кількості борошна,на 1 л соусу густої кон­систенції потрібно .....

варіанти відповідей

110 г борошна

80 г борошна

130 г борошна

100 г борошна

Запитання 12

Який термін зберігання молочних соусів рідкої консистенції?

варіанти відповідей

1-1,5 год

2 год

3 год

не зберігають

Запитання 13

Що є основою для приготування сметанних соусів?

варіанти відповідей

сметана

молоко і біла жирова песеровка

сметана і біла суха песеровка

будь яка рідина

Запитання 14

Яку рідку основу використовують під час приготування сметанних соусів?

варіанти відповідей

на овочевих і рибних бульйонах

на м'ясному бульйоні

на м'ясному бульйоні або відварах

будь-яка рідка основа

Запитання 15

Сметанні соуси зберігають при температурі 75 °С ...?

варіанти відповідей

1 год

не більш ніж 2 год

1 добу

3-4 години

Запитання 16

Соу сметанний використовують для.....

варіанти відповідей

тільки для перших страв і запікання

подачі до будь яких страв

подачі до м'ясних, овочевих і рибних страв


приготування по­хідних соусів.


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест