Вступ. Вироби з дріжджового тіста

Додано: 18 березня
Предмет: Технології
10 запитань
Запитання 1

Яка сировина є основною для приготування борошняних кондитерських виробів?

варіанти відповідей

Борошно

Горіхи

Повидло

Цукор

Запитання 2

Які показники якості характеризують хлібопекарські властивості борошна?


варіанти відповідей

Помол

Кількість клейковини

Колір

Газоутворююча властивість борошна

Зольність

Запитання 3

Яка вологість борошна називається базисною?


варіанти відповідей

14,0%

14,5%

15,0%

Запитання 4

В чому полягає підготовка цукру для приготування дріжджового тіста?


варіанти відповідей

Цукор подрібнюють у пудру

Цукор просіюють

Цукор розчиняють

Запитання 5

Оберіть правильну схему підготовки яєць до використання:


варіанти відповідей

1) яйця миють, споліскують, перевіряють свіжість, випускають


2) яйця дезинфікують, миють, споліскують


3) яйця миють, дезинфікують, нейтралізують соду, споліскують


4) яйця дезинфікують, нейтралізують соду, споліскують

 


Запитання 6

Які види розрихлювачів тіста вам відомі?


варіанти відповідей

Дріжджі

Сіль

Лимонна кислота

Харчова сода

Молочнокислі бактерії

Амоній

Запитання 7

Як правильно підготувати мед до виробництва?


варіанти відповідей

Мед нагрівають до 45-50 0С і проціджують


Мед охолоджують до 15 0С і збивають


Мед розтирають з цукром і використовують


Запитання 8

З якою метою проводять обминку тіста?

варіанти відповідей

З метою видалення пухирців повітря

З метою кращого розчинення цукрів

З метою покращити еластичність тіста

Запитання 9

Для чого після розробки тіста, необхідний процес розстоювання сформованих виробів?

варіанти відповідей

Для збагачення киснем та збільшення об`єму виробів

Для відпочинку тіста після розробки

Для того щоб вироби збільшились у об`ємі та підсохли на поверхні

Запитання 10

Для забезпечення румяної кірочки на поверхні виробів з дріжджового тіста, їх змащують?

варіанти відповідей

Яйцем або меланжем

Цукровим сиропом

Молоком з цукром

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест