Гарячі та холодні напої

Додано: 19 березня 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 129 разів
16 запитань
Запитання 1

Яке значення чаю для харчування людини?

варіанти відповідей

 Він має приємні смакові властивості.


Він має приємні смакові властивості. Втамовує спрагу, сприятливо впливає на діяльність багатьох органів і нормалізує обмін речовин.

Він втамовує спрагу і нормалізує обмін речовин.

Запитання 2

Каву по – східному готують із кавового порошку помолу

варіанти відповідей

 Дрібного

Середнього.

Крупного.

Запитання 3

Температура подачі гарячих напоїв

варіанти відповідей

 50-55 0С

  60-65 0С

70-80 0С

90 0С

Запитання 4

Чим обумовлюється харчова цінність чаю?

варіанти відповідей

До складу чаю входять екстрактивні речовини, дубильні речовини, цукри, кофеїн, пектин, леткі речовини, білки, вітаміни, мінеральні речовини.


До складу чаю входять ароматичні і дубильні речовини та білки.

До складу чаю входять смолисті речовини і кофеїн.

Запитання 5

У киплячу воду кладуть цукор, вливають яблучний сік, коли охолоне – додають лимонний сік, вишневий сироп. Цей напій - 

варіанти відповідей

Крюшон.

Український букет.

Вітамінний.

Запитання 6

Які показники враховують при визначенні якості чаю?

варіанти відповідей

  Забарвлення настою, густина, інтенсивність і яскравість настою.

 Зовнішній вигляд, аромат, смак, колір, вологість і масова частка дрібних частинок та загальної золи.

Зовнішній вигляд, наявність золотих тіпсів і не скручених частинок листя.

Запитання 7

Для приготування какао з молоком

варіанти відповідей

 какао-порошок змішують з цукром.

какао-порошок закладають в кипляче молоко.

какао-порошок змішують з цукром, додають невелику кількість окропу і розтирають до однорідної маси.

Запитання 8

Колір кави під час об смаження змінюється завдяки

варіанти відповідей

реакції карамелізації і маланоідиноутворення

 звільненню ефірних олій

розщепленню мінеральних солей.

Запитання 9

На порцію чаю (200 мл) витрачають сухого чаю

варіанти відповідей

1 г  

2 г

4 г

5 г

Запитання 10

Для напою “Петровський” необхідно

варіанти відповідей

 журавлина;

 ревінь;

корінь женьшеню;

корінь хрону.

Запитання 11

Як поділяють чай залежно від первинної обробки?

варіанти відповідей

 На чорний, зелений, жовтий і червоний.

На байховий(чорний, зелений, жовтий, червоний), пресований – таблетковий(чорний і зелений), плитковий, кирпичний, екстрагований.

На байховий, пресований, плитковий

Запитання 12

На прозорість напою кави впливає

варіанти відповідей

 Ступінь помолу зерен

Якість води.

Якість кавового зерна.

Термін екстрагування.

Запитання 13

Тонізуючими речовинами кави є

варіанти відповідей

Кофеїн.

Тригопелін.

Ефіри кавової та хінної кислот

Запитання 14

Кава по-віденському подається з 

варіанти відповідей

молочними пінками;

збитими вершками;

 морозивом;

пряженим молоком.

Запитання 15

Напій з шипшини настоюють

варіанти відповідей

12 год;

24 год;

36 год.

Запитання 16

Прохолодні напої, які готують з плодово-ягідних або овочевих соків, розведених перевареною водою з додаванням цукру - це

варіанти відповідей

 кваси; 

крюшон;

 змішані напої;

морси

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест