Білки

Додано: 14 квітня 2021
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 420 разів
11 запитань
Запитання 1

До нітрогеновмісних речовин належать:

варіанти відповідей

білки

вуглеводи

жири

естери

Запитання 2

Що являє собою білок?

варіанти відповідей

полінуклід

полісахарид

поліпептид

поліетилен

Запитання 3

До складу білків входять залишки:

варіанти відповідей

карбонових кислот

амінокислот

вищих карбонових кислот

амінів

Запитання 4

Розрізняють структури білка: 

варіанти відповідей

первинну

вторинну

третинну

четвертинну

усі відповіді правильні

Запитання 5

Денатурація білка - це процес руйнування:

варіанти відповідей

первинної структури

вторинної структури

третинної структури

вторинної та третинної структури

Запитання 6

Процес денатурації білка відбувається під дією :


варіанти відповідей

води

кисню

температури

розчинів кислот, лугів

Запитання 7

Яка хімічна властивість характерна для білків ?

варіанти відповідей

реакція гідрування

реакція гідратації

реакція гідролізу

реакція дегідрування

Запитання 8

Залишки амінокислот у білках сполучені зв`язками:

варіанти відповідей

йонними

пептидними

водневими

ковалентними полярними

Запитання 9

Продуктами гідролізу білка є:

варіанти відповідей

глюкоза та фруктоза

амінокислоти

гліцерин та жирні кислоти

глюкоза

Запитання 10

Мономерами білків є ... альфа-амінокислот

варіанти відповідей

10

15

20

25

Запитання 11

Пригадайте приготування білкових продуктів: яєчні, смаження риби, м яса. Це приклади явища:

варіанти відповідей

деструкції

денатурації

ренатурації

полімеризації

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест