Білки 9 клас

Додано: 21 квітня 2021
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 212 разів
26 запитань
Запитання 1

1.    Молекули усіх білків є

варіанти відповідей

мономерами 

полімерами  

біополімерами

радікалами

Запитання 2

Амінокислоти для білкових молекул є

варіанти відповідей

мономерами   

йонами  

біополімерами  

радикалами

Запитання 3

Послідовність амінокислотних ланок у молекулі білка — це…

   

варіанти відповідей

первинна структура 

вторинна структура  

третинна структура

 четвертинна структура

Запитання 4

Що є продуктами гідролізу білків?

варіанти відповідей

глюкоза і фруктоза

гліцерин і жирні кислоти

амінокислоти  

глюкоза

Запитання 5

Зв'язки між амінокислотними залишками в молекулі білків є

варіанти відповідей

водневими

пептидними

йонними

ковалентними 

Запитання 6

 Усі білки мають четвертину будову

       

варіанти відповідей

так 

здебільшого

ні 

деякі

Запитання 7

Білок крові людини називається:


 

варіанти відповідей

 гліцерол

 цукор

гемоглобін

  плазма

Запитання 8

Виберіть чотири твердження, які характеризують білки:


варіанти відповідей

 складаються з залишків амінокислот

  є мономерами

  є органічними речовинами

 є біополімерами

є поліпептидами

  є простими речовинами

Запитання 9

Явище руйнування вторинної, третинної та четвертинної структур білкової молекули називається:



варіанти відповідей

полімерізація

  денатурація

  деструкція

  гідроліз

Запитання 10

Пептидні зв’язки утворюються при взаємодії амінокислот з:  

  

варіанти відповідей

спиртами

 металами

  лугами

 іншими амінокислотами

Запитання 11

Вкажіть нітрогеновмісну органічну сполуку.


варіанти відповідей

 етанол

 білок

 крохмаль

 сахароза

Запитання 12

Укажіть рядок продуктів найбагатших на білки. 

варіанти відповідей

 картопля, пшенична крупа, м'ясо

 яблука, горіхи, апельсини

 м'ясо, риба, бобові

 риба. буряк . морква

Запитання 13

Укажіть, як називається процес, що відбувається під час приготування яєчні.


варіанти відповідей

 денатурація

гідроліз

 естерифікація

  гідрування

Запитання 14

Первинна структура білка:

варіанти відповідей
Запитання 15

Вторинна структура білка:

варіанти відповідей
Запитання 16

Який білок підтримує рівень глюкози в крові і виконує гормональну функцію:

 


варіанти відповідей

пепсин

міозин

  інсулін

  гемоглобін

Запитання 17

Прості білки, що складаються тільки із залишків молекул амінокислот називають

 

варіанти відповідей

пепсинами

протеїнами

 протеїдами

вуглеводами

Запитання 18

Складні білки, що складаються із залишків молекул амінокислот і різних небілкових складових

варіанти відповідей

пепсинами

протеїнами

 протеїдами

сахарами

Запитання 19

Оберіть функції білків в організмі людини

варіанти відповідей

Будівельна

 

Енергетична

Каталітична

Транспортна

 Окиснення

Запитання 20

Скільки амінокислот входить до білків ?

варіанти відповідей

20

100

 200

30

Запитання 21

Скільки є структурних організацій білка?

варіанти відповідей

1

3

2

4

Запитання 22

За рахунок виникнення яких зв'язків утворюється вторинна структура білка?

варіанти відповідей

ковалентних

 металевих

 водневих

 йонних

Запитання 23

Вкажіть четвертинну структуру білка

варіанти відповідей
Запитання 24

Що тут неправда про функції білків?

варіанти відповідей

 Забезпечують скорочення м’язів

  

  

Відкладаються в організмі прозапас для теплоізоляції

 Є каталізаторами біохімічних реакцій


 Беруть участь в утворенні скелета, зв’язок, шкіри, пір’я, шерсті та інших похідних епідермісу

Запитання 25

Вкажіть, що являє собою первинна структура білка:

варіанти відповідей

Глобула

Ланцюг амінокислот

Суперспіраль

Спіраль

Запитання 26

Вкажіть, що являє собою третинна структура білка:

варіанти відповідей

Спіраль

Глобула

Скупчення кількох глобул

Ланцюг амінокислот

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест