20 квітня о 19:00Вебінар: Мобінг (цькування) у педагогічному колективі: ознаки, юридичні аспекти, алгоритм подолання

Амінокислоти. Білки (9кл.)

Додано: 20 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 35 разів
18 запитань
Запитання 1

Вкажіть органічну сполуку, яка є складовою частиною білка:

варіанти відповідей

поліетилен

крохмаль

глюкоза

амінокислота

Запитання 2

Руйнування просторової структури білка:

варіанти відповідей

приєднання

гідроліз

денатурація

розклад

ренатурація

Запитання 3

Вкавжіть функціональні групи амінокислот:

варіанти відповідей

карбоксильна

гідроксогрупа

аміногрупа

нітрогрупа

Запитання 4

Скільки α-амінокислот входить до складу білків?

варіанти відповідей

10-11

20-21

30-31

40-41

Запитання 5

Властивості, притаманні амінокислотам:

варіанти відповідей

безбарвні

білого кольору

тверді

рідкі

низькі температури плавлення

високі температури плавлення

розчинні у воді

Запитання 6

Первинна структура білка:

варіанти відповідей
Запитання 7

Амінокислоти відносять до:

варіанти відповідей

речовин з властивостями кислот

речовин з властивостями основ

амфотерних сполук

Запитання 8

Вторинна структура білка - це:

варіанти відповідей
Запитання 9

Третинна структура білка - це:

варіанти відповідей

спіраль

глобула

ланцюг з амінокислот

розміщення у просторі декількох глобул

Запитання 10

Вкажіть пептидний зв'язок:

варіанти відповідей

-СООН

-NH2

-OH

-CO-NH-

Запитання 11

Серед переліку оберіть функції притаманні білкам:

варіанти відповідей

каталітична

запасаюча

будівельна

транспортна

захисна

Запитання 12

Елементи, які входять до складу білків:

варіанти відповідей

Н

О

С

Cl

S

N

B

Запитання 13

Хімічні чинники, які викликають денатурацію білка:

варіанти відповідей

температура

сильні кислоти, луги

солі важких металів

спирт

струшування

радіація

Запитання 14

Фізичні чинники, які викликають денатурацію:

варіанти відповідей

струшування

солі важких металів

радіація

температура

сильні кислоти та луги

Запитання 15

Оберіть продукти багаті на білки:

варіанти відповідей
Запитання 16

З якими речовинами реагують амінокислоти?

варіанти відповідей

кислоти

солі

оксиди

луги

між собою

Запитання 17

Ким вперше був виділений білок з пшеничного борошна?

варіанти відповідей

Е.Фішер

О.Бутлеров

Д. Менделєєв

М. Ломоносов

Я. Беккарія

Запитання 18

Оберіть якісні реакції на білки.

варіанти відповідей

Ксантопротеїнова

Срібного дзеркала

Гідрування

Гідроліз

Біуретова

Денатурація

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест