Жири. Білки. Вуглеводи

Додано: 20 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 110 разів
6 запитань
Запитання 1

Продукти взаємодії гліцеролу й карбонових кислот - це

варіанти відповідей

вуглеводи

жири

білки

Запитання 2

Безбарвна кристалічна речовина, добре розчинна у воді, солодка на смак. Про яку речовину йдеться?

варіанти відповідей

целюлозу

пальмітинову кислоту

глюкозу

крохмаль

Запитання 3

Якщо крохмаль - джерело енергії, то ___________- будівельний матеріал рослин. Вставити пропущене слово.

варіанти відповідей

глюкоза

целюлоза

сахароза

фруктоза

Запитання 4

Карбонові кислоти містять крім вуглеводневої ще й карбоксильну групу - СООН, а амінокислоти - дві групи (2 варіанти відповіді):

варіанти відповідей

карбонільну

карбоксильну

гідроксильну

аміногрупу

Запитання 5

Природні полімери, що утворюються з амінокислот, є основним будівельним матеріалом клітин тваринних організмів - це

варіанти відповідей

білки

вуглеводи

жири

рідкий жир

Запитання 6

Вкажіть правильні твердження, які стосуються процесу денатурації.

варіанти відповідей

Денатурація - позбавлення природних якостей

Процес денатурації ми спостерігаємо під час кулінарної обробки білкових харчових продуктів (м,яса, яєць, риби)

Денатурація - це руйнування складної просторової структури білка.

З розчином курячого яйця не зручно проводити досліди, для того щоб побачити процес денатурації.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест