Білки, амінокислоти

Додано: 9 травня
Предмет: Хімія, 9 клас
Копія з тесту: Білки, амінокислоти
12 запитань
Запитання 1

До нітрогеновмісних органічних речовин належать

варіанти відповідей

насичені й ненасичені вуглеводні, амінокислоти

амінокислоти й білки

білки, жири, амінокислоти, вуглеводи

жири й білки

Запитання 2

При денатурації руйнується структура білка:

варіанти відповідей

четвертинна, третинна і вторинна

первинна

вторинна

вторинна й третинна

Запитання 3

Виберіть клас речовин,які утворюються при гідролізі білків:

варіанти відповідей

карбонові кислоти

жири

вуглеводні

амінокислоти

Запитання 4

Як називають зв'язок між сполученими в один звязок функціональними групами СООН і 

2?

варіанти відповідей

пептидним

ковалентним

йонним

металічним

Запитання 5

Третинна структура білка - це

варіанти відповідей

просторова конфігурація, якої набуває поліпептидний зв'язок

послідовність чергування різних амінокислотних ланцюгів

конфігурація, якої набуває у просторі закручений поліпептидний ланцюг

Запитання 6

Скільки є структурних організацій білка?

варіанти відповідей

1

2

3

4

Запитання 7

Незамінними амінокислотами є ті, які:

варіанти відповідей

синтезуються організмами

не синтезуються організмами

добувають у вигляді синтетичних добавок

здатні взаємодіяти між собою

Запитання 8

Спіралеподібну форму ланцюга має така структура білка -

варіанти відповідей

первинна

вторинна

третинна

Запитання 9

Проаналізуйте твердження й оберіть правильний варіант відповіді.

Твердження 1. Унаслідок денатурації в молекулах білків руйнуються всі структури, окрім первинної.

Твердження 2. Амінокислоти належать до амфотерних сполук.

варіанти відповідей

правильне лише твердження І

правильне твердження 2

правильні обидва твердження

неправильні обидва твердження

Запитання 10

Укажіть рядок продуктів харчування, найбагатших на білки:

варіанти відповідей

риба, буряк, морква

яблука, горіхи, апельсини

м'ясо, риба, бобові рослини 

картопля, мука, риба

Запитання 11

Проаналізуйте опис органічної сполуки: «Високомолекулярний біополімер, мономерами якого є залишки амінокислот, що між собою сполучені пептидним зв’язком». Вона належить до:

варіанти відповідей

Ліпіди

Нуклеїнових кислот

Білки

Вуглеводи

Запитання 12

Дане фото відображає структуру білка

варіанти відповідей

первинну

вторинну

третинну

четвертинну

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест