Оксигеновмісні органічні сполуки

Додано: 9 травня
Предмет: Хімія, 9 клас
22 запитання
Запитання 1

Укажіть групу вуглеводів, до яких належить глюкоза:

варіанти відповідей

дисахариди

моносахариди

полісахариди

альфасахариди


Запитання 2

За походженням жири поділяють на:

варіанти відповідей

Вищі

Рослинні

Прості

Нижчі

Тваринні

Складні

Запитання 3

Функціональні (характеристичні) групи -ОН та -СООН називаються відповідно

варіанти відповідей

лужна, карбонільна

гідроксильна, карбонільна

лужна, карбоксильна

гідроксильна, карбоксильна

Запитання 4

Жири утворюються вналідок

варіанти відповідей

вищих жирних кислот та нижчих карбонових кислот

взаємодії спирту гліцеролу і оцтової кислоти

взаємодії одноатомних спиртів і вищих жирних кислот

взаємодії спирту гліцеролу і вищих жирних кислот

Запитання 5

Вуглеводи поділяють на

варіанти відповідей

оксигеновмісні, безоксигенові

одноосновні, двоосновні, триосновні

моносахариди, дисахариди, полісахариди

моноосновні, подвійні, комплексні

Запитання 6

Вкажіть формулу фруктози

варіанти відповідей

C6H12O6

C2H5OH 

(C6H10O5)n

C12H22O11

Запитання 7


Вкажіть всі речовини, що належать до вуглеводів

варіанти відповідей

рибоза

глюкоза

сахароза

етанова кислота

етанол

гліцерол

крохмаль

Запитання 8

Білки - це високомолекулярні органічні сполуки, утворені залишками


варіанти відповідей

неорганічних кислот

карбонових кислот

всіх кислот

амінокислот

Запитання 9


Який вуглевод у гарячій воді утворює клейстер

варіанти відповідей

крохмаль

глюкоза

сахароза

целюлоза

Запитання 10

Виберіть формулу олеїнової кислоти

варіанти відповідей

CH3COOH

C17H35COOH 

C17H33COOH 

C15H31COOH 

Запитання 11


Сахарози найбільше в таких продуктах

варіанти відповідей

Цукрова тростина

Цукрова буряк

Виноград

Мед

Запитання 12

Крохмаль і целюлоза належать до

варіанти відповідей

полісахаридів

моносахаридів

дисахаридів

трисахаридів

Запитання 13

Які групи входять до амінокислот

варіанти відповідей

-СООН

-NH

-R

-NH2

-COH

Запитання 14

До нітрогеновмісних сполук належать:


варіанти відповідей

жири

спирти

вуглеводи

білки

гліцерол

Запитання 15

До складу білків входять

варіанти відповідей

аміни

карбони

α-амінокслоти

β-амінокслоти

Запитання 16

Вкажіть пептидний зв'язок

варіанти відповідей

-С=СN-

-СН=СN-

-СН-ОN-

-СO-NH-

Запитання 17

Порушення четвертинної, третинної, вторинної та первинної структури білка

варіанти відповідей

денатурація

ренатурація

гідроліз

гідрування

Запитання 18

Порядок сполучення амінокислот у білковій молекулі показує

варіанти відповідей

первинна структура

четвертина структура

вторинна структура

третинна структура

Запитання 19

Вторинна структура білка стабілізується слабкими

варіанти відповідей

пептидним зв'язком

водневим зв'язком

сульфідним зв'язком

йонним зв'язком

Запитання 20

У разі порушення вторинної структури білкової молекули процес виявляється незворотним і називається

варіанти відповідей

денатурацією

ренатурацією

деструкцією

гідролізу

Запитання 21

Об'єм води, якою розбавляють 200 г розчину з масовою часткою сахарози 40% та одержують новий розчин з масовою часткою сахарози 20% становить

варіанти відповідей

200 мл

400 мл

100 мл

Запитання 22

Позначте загальну формулу одноосновних карбонових кислот:

варіанти відповідей

NH2-R-COOH

R-OH

R-COO-R

R-COOH

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест