Білки.Ферменти.

Додано: 3 грудня 2020
Предмет: Біологія, 10 клас
Тест виконано: 1158 разів
20 запитань
Запитання 1

Білки - високомолекулярні нітрогеновмісні полімери, мономерами яких є:

варіанти відповідей

нуклеотиди

гліцерин і жирні кислоти

амінокислоти

глюкоза

Запитання 2

Небілковий компонент ферментів:

варіанти відповідей

активний центр

кофактор

субстрат

рецептор

Запитання 3

Первинний рівень структурної організації білкових молекул має вигляд:

варіанти відповідей

глобули

ланцюжка з великою кількістю амінокислотних залишків

спіралі

об'єднання кількох глобул

Запитання 4

Денатурація - це:

варіанти відповідей

відновлення структури білка на початковій стадії руйнування

процес руйнування первинної структури білків

процес порушення природної структури білка без руйнування пептидних зв’язків

не має правильної відповіді

Запитання 5

До складу білків входить амінокислот:

варіанти відповідей

100

120

12

20

Запитання 6

З поміж речовин вибрати назву ферменту:

варіанти відповідей

мальтоза

лактоза

мальтаза

рибоза

Запитання 7

Альфа спіраль і бета складчаста структура - це приклад структури білка:

варіанти відповідей

четвертинної

вторинної

первинної

третинної

Запитання 8

Карбоксильна група у складі амінокислот виявляє властивості:

варіанти відповідей

металічні

лужні

основні

кислотні

Запитання 9

Фактори, що спричиняють денатурацію білків - це:

(декілька варіантів)

варіанти відповідей

радіація

дія кислот

перемішування білків

висока температура

Запитання 10

Під час утворення пептидного зв'язку виділяється одна молекула:

варіанти відповідей

кисню

вуглекислого газу

води

азоту

Запитання 11

Захисну функцію виконують такі білки:

варіанти відповідей

міозин, актин

фібриноген, інтерферон

пепсин, амілаза

інсулін, глюкагон

Запитання 12

Будівельну функцію виконують такі білки:

варіанти відповідей

актин

трипсин

кератин

гемоглобін

Запитання 13

Речовина, з якою взаємодіє фермент:

варіанти відповідей

активний центр

субстрат

пептид

кофактор

Запитання 14

До складу молока входить білок:

варіанти відповідей

міозин

тромбін

мукопротеїн

казеїн

Запитання 15

Третинна структура білків має вигляд:

варіанти відповідей

глобули

ланцюга амінокислотних залишків

спіралі

бета складчастої структури

Запитання 16

З поміж речовин вибрати назви ферментів:

(кілька варіантів)

варіанти відповідей

лактоза

лактаза

амілаза

мальтаза

Запитання 17

До складу амінокислот входять групи:

(кілька варіантів)

варіанти відповідей

-СООН

-COH

-NH2

-OH

Запитання 18

Ферменти виконують функцію:

варіанти відповідей

каталізаторів

структурну

захисну

транспортну

Запитання 19

Ренатурація - це:

варіанти відповідей

процес руйнування первинної структури білків

процес порушення природної структури білка без руйнування пептидних зв’язків

відновлення структури білка на початковій стадії руйнування

відновлення четвертинної структури білка

Запитання 20

Білок у складі еритроцитів:

варіанти відповідей

еритротин

фібриноген

гемоглобін

електроцит

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест