Під час нагрівання білка ______________ його складна будова, внаслідок чого він втрачає здатність виконувати біологічні функції.
Деякі білки _______________ у воді з утвореннямколоїдних розчинів.
Перший вагомий внесок у дослідження білків зробив німецький учений
Кожний білок відрізняється від інших набором ______________ залишків,
В усіх білках містяться п’ять основних елементів
Амінокислоти — похідні карбонових кислот, у молекулах яких деякі атоми
Гідрогену вуглеводневих залишків заміщені на групи атомів –_________ (аміногрупи).
Білки здійснюють і регулюють обмін речовин у клітинах, водночас слугуючи для них ______________ матеріалом.
У природі нашої планети є речовини, без яких існування живих організмів було б не можливим. Це-
Білки — органічні природні полімери,
мономерами яких є-
Хімічний зв’язок, що з’єднує
залишки амінокислот у молекулі білка,
називають -
Розрізняють структури білка:
Послідовність амінокислотних ланок у молекулі білка ,це -
Що є продуктом гідролізу білка?
Що являє собою білок?
Вкажіть реакцію характерну для білка?
За допомогою якої функції, гемоглобін у складі еритроцитів переносить кисень до тканин організму?
Зсідання білка називають-?
Атоми яких хімічних елементів входять до складу білків:
Скільки рівнів у будові поліпептидного ланцюга білка:
яку назву має просторова конфігурація білка, якщо поліпептидні ланцюги природних білків скручені в спіраль, між витками якої діють водневі зв'язки:
Яку назву має просторова конфігурація білка, якщо спіраль перетворюється у глобулу, між частинами якої утворюються ковалентні дисульфідні містки:
Білки бувають прості і складні. За данним визначенням вкажіть назву білка:
"Під час гідролізу окрім α-амінокислот утворюють інші органічні та неорганічні сполуки (фосфопротеїд, хромопротеїд)" :
Яка біологічна роль білків відповідає визначенню:
(ферменти в організмі мають білкову природу)
"пепсин - фермент, який за допомогою хлоридної кислоти ,у шлунку перетравлює їжу" -
Яка біологічна роль білків відповідає визначенню:
"білок інсулін - завдяки якому підтримується певний рівень глюкозу в крові" -
Руйнування вторинної, третинної і четвертинної структур білків при нагріванні,
під дією сильних кислот, електромагнітного випромінювання.
Дайте визначення цього процесу-
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома