Реакції біологічного окислення молекул та синтез АТФ відбуваються:
Процес трансляції білка відбувається
Реплікація ДНК відбувається
Біосинтез РНК на ДНК-матриці відбувається
Фермент каталаза розщеплює гідроген пероксид (Н2О2) на кисень та воду. Цей тип окисних реакцій особливо важливий для клітин печінки, де відбувається велика кількість реакцій детоксикації. Назвіть органели, в яких відбуваються дані процеси.
Назвіть органели клітини, що містять ДНК.
Біоорганічні високомолекулярні сполуки, молекули яких є гетерополімерами, які складаються із залишків α-L-амінокислот, з'єднаних кислото-амідними (пептидними) зв'язками - це:
Біоорганічні речовини, які за хімічною будовою є альдегідо- і кетопохідними багатоатомних спиртів, або поліоксиальдегідами і поліоксикетонами - це:
Клас біоорганічних речовин, характерною особливістю яких є нерозчинність у воді та інших полярних розчинниках і здатністю до розчинення в неполярних розчинниках - це:
Полінуклеотиди, які складаються з мономерних ділянок - нуклеотидів (мононуклеотидів) - це:
До складу біомембран входять
Подвійниий шар фосфоліпідів є молекулярною основою будови
Суперспіралі ДНК у комплексі з гістоновими та негістоновими білками утворюють:
Глюкоза є мономером:
Дезоксирибонуклеотиди є мономерами:
Наявність пептидного зв'язку характерно для молекул:
Наявність фосфодіестерного зв'язку характерно для молекули:
До білків належать:
До вуглеводів належать:
До ліпідів належать:
За рахунок окислення яких речовин організм людини отримує основну кількість енергії, необхідної для життєдіяльності?
Назвіть полісахарид, який є резервною формою збереження глюкози в організмі людини.
До складу нуклеотидів ДНК входить:
До складу нуклеотидів РНК входить:
До складу нуклеотидів ДНК та РНК входять:
Амілоза, амілопектин є фракціями, з яких складається
Денатурація – це:
За хімічною природою пепсин та трипсин відносяться до:
За хімічною природою крохмаль та целюлоза відносяться до:
За хімічною природою рибоза та дезоксирибоза відносяться до:
За хімічною природою глюкоза та фруктоза відносяться до:
За хімічною природою сахароза та лактоза відносяться до:
Зберігання, передача та реалізація спадкової інформації – це функції
D-глюкоза є мономером:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома