Біологічне значення неметалічних елементів

Додано: 1 квітня 2020
Предмет: Хімія, 11 клас
Тест виконано: 1014 разів
12 запитань
Запитання 1

Завдяки якому неметалу в організмах відбувається окиснення білків, жирів, вуглеводів.

варіанти відповідей
Запитання 2

У спокої організм дорослої людини споживає 1,8 - 2,4 г кисню за хвилину. Людина протягом однієї доби споживає 720 дм 3 , а протягом року - близько.....м3 кисню.

варіанти відповідей

262,8

366,5

22,4

Запитання 3

Оксид якого елемента ( ЕО2 ) утворюється в організмі людини під час окиснення органічних сполук, стимулює дихальний центр, регулює значення рН крові.

варіанти відповідей
Запитання 4

Він входить до складу амінокислот і білків, які виконують різномантні функції . Дефіцит цього елементу може призвести до значних розладів у структурі і функціях організму людини, зокрема дистрофії.

варіанти відповідей
Запитання 5

Він входить до складу нуклеїнових кислот, які, як вам відомо, регулюють ріст і розвиток клітин , забезпечують зберігання і використання генетичної інформації . Подібно до Кальцію , він незамінний в утворенні кістковой тканини, а ще забезпечує здоров'я ясен і зубів, впливає на роботу нирок і серця, бере участь у процесах накопичення та вивільнення енергії в клітинах.

варіанти відповідей
Запитання 6

Цей елемент входить до складу кісток , нігтів, волосся, зубної емалі . Його йони надходять до організму з питною водою, у разі їх недостачі виникає захворювання зубів - карієс.

варіанти відповідей
Запитання 7

Даний елемент присутній в організмах у формі аніонів. Вони беруть участь у підтриманні рН у клітинах і біологічних рідинах, проведенні нервових імпульсів, утворенні шлункового соку. У разі недостатнього вмісту його у шлунковому соці людина може захворіти на гастрит. Разом з йонами Калію і Натрію аніони цього елементу підтримують осмотичний тиск і регулюють водно - сольовий обмін.

варіанти відповідей
Запитання 8

В організмі людини цей елемент міститься у крові , нирках, печінці , найбільше його в клітинах мозку. Він регулює нервову діяльність. Від нестачі .... виникають підвищена дратівливість, безсоння, неврози.

варіанти відповідей
Запитання 9

В організмі людини міститься від 12 до 20 мг цього елементу, причому більша його частина сконцентрована в щитоподібній залозі у складі гормонів тироксину і трийодотироніну. Це високоактивні .... гормони щитоподібної залози, які на клітинному рівні впливають на мембранні процеси, мітохондрії, і ядро, обмін білків і ліпідів, нервову систему.У наслідок нестачі розвиваються важкі захворювання, зокрема базедова хвороба.

варіанти відповідей
Запитання 10

Для відмирання нервової тканини в стоматологічній практиці використовують пасту, що містить арсен( ІІІ )оксид . Для цього на оголену пульпу зуба наносять порцію пасти завбільшки як шпилькова голівка. Допоможіть експертові визначити масову частку Арсену в оксиді.

варіанти відповідей

А.56 %

Б.30 %

В.75 %

Г.40 %

Запитання 11

До неметалічних елементів вміст, яких в організмах вищий, ніж металічних, належать: Оксиген - 65%, Гідроген - 10%, Карбон- 18%, Нитроген - 3% та інші - 4%.

Використовуючи дані, обчисліть масу Оксигену у вашому організмі. Якщо, наприклад, маса вашого тіла 60 кг.

варіанти відповідей

24500г

37200г

39000г

12600г

Запитання 12

Який об'єм гідроген хлориду можна одержати в результаті реакції водню об'ємом 224 л ( н.у.) з хлором масою 284г ?

варіанти відповідей


А.22,4 л

Б. 112л

В. 179,2 л

Г. 200 л

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест