Допоміжне теплове устаткування

Додано: 26 березня 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 68 разів
40 запитань
Запитання 1

Робота кип’ятильників безперервної дії заснована на принципі… 

варіанти відповідей

Конвекції

Кондукції

Сполучних посудин

Адсорбції

Запитання 2

Вода із водопроводу надходить через поплавковий клапан у… .

варіанти відповідей

Кип’ятильний резервуар

Сполучену посудину

Збірник окропу

Живильну коробку

Запитання 3

Який пристрій регулює нагрівання води в водонагрівачах?

варіанти відповідей

Пакетний перемикач

Термосигналізатор

Поплавковий пристрій

Електрод «сухого ходу»

Запитання 4

Що являють собою датчики рівня кип’ятку в збірнику кип’ятку електричного кип’ятильника..

варіанти відповідей

Діафрагму.

Сигнальні лампи.

Електроди.

Важіль поплавка

Запитання 5

Що забезпечує захист ТЕНів від «сухого ходу» в електричному кип’ятильнику?

варіанти відповідей

Відбивач

Електрод

Датчики рівня кип’ятку

Фланці

Запитання 6

Під час роботи кип’ятильник раптово виключився від напруги. Назвіть причину.

варіанти відповідей

 Перегорів один із ТЕНів

Збірник кип’ятку переповнений водою

У збірнику кип’ятку відсутній кип’яток

Всі відповіді правильні

Запитання 7

Електрод захисту ТЕНів від «сухого ходу» знаходиться:

варіанти відповідей

В збірнику кип’ятку

В живлячій коробці

В водонагрівальному пристрої

Правильної відповіді немає

Запитання 8

Який пристрій регулює подачу води в кип’ятильник?

варіанти відповідей

Поплавок

Водомірне скло

Переливна труба

Кран рівня

Запитання 9

Який пристрій відключає ТЕНи кип’ятильника при переповненні збірника кип’ятком:

варіанти відповідей

Верхній електрод

Нижній електрод

Поплавковий пристрій

Терморегулятор

Запитання 10

Як класифікуються водонагрівачі за принципом дії?

варіанти відповідей

Парові, газові та електричні

Контактні, з непрямим нагрівом

Несекційні, секційні, немодульовані, модульовані

Проточні та ємкісні

Запитання 11

Яку температуру перших страв підтримують марміти?

варіанти відповідей

Не нижче 75С

Не нижче 65 ºС

Не нижче 85 ºС

Всі відповіді правильні

Запитання 12

Які теплові апарати підтримують в гарячому стані готову кулінарну продукцію?

варіанти відповідей

Котли, сковороди, марміти.

Котли, марніти, термостати.

Марміти, плити, теплові шафи

Марміти, теплові стійки, термостати, теплові шафи. 

Запитання 13

Які проміжні теплоносії використовуються в сучасних мармітах?

варіанти відповідей

Пари, вода, технічне масло

Повітря, пара

Тільки пара

Тільки повітря

Запитання 14

Як називаються робочі місткості марміту?

варіанти відповідей

Наплитні котли

Кокільниці

Мармітниці

Пашотниці

Запитання 15

Яке призначення диспансера? 

варіанти відповідей

Для короткочасного зберігання у гарячому стані порціонних страв і підігрівання тарілок

Для підтримання в гарячому стані перших та других страв та гарячих напоїв.

Для підтримання в гарячому стані перших та других страв

Для підігрівання тарілок і одночасного збереження тарілок у процесі роздачі готових страв

Запитання 16

Для чого призначені теплові прилавки?

варіанти відповідей

Для короткочасного зберігання у гарячому стані порціонних страв і підігрівання тарілок

Для підігрівання і підтримання в гарячому стані гарячих напоїв

Для підігрівання і подачі на рівень столу тарілок

Для підтримання у гарячому стані перших і других страв 

Запитання 17

Яке устаткування входить до складу ліній прилавків самообслуговування?

варіанти відповідей

 Прилавки, візки для посуду, марміти

Прилавки, транспортер, теплові шафи

Прилавки, візки для посуду, транспортер

Прилавки, візки для посуду 

Запитання 18

Яке призначення термостатів? 

варіанти відповідей

Для підтримання в гарячому стані І страв

Для підтримання в гарячому стані ІІ страв

Для підтримання в гарячому стані гарячих напоїв

Всі відповіді правильні 

Запитання 19

Яке устаткування входить до складу механізованих ліній з комплектації і відпуску обідів?

варіанти відповідей

Транспортер комплектації, пересувне роздавальне устаткування

Пересувне роздавальне устаткування

Прилавки, візки для посуду

Транспортер комплектації, стаціонарне роздавальне устаткування

Запитання 20

Назвіть теплоносій теплової шафи.

варіанти відповідей

Пара.

Повітря.

Пароводяна суміш. 

Вода

Запитання 21

Для зберігання температури подачі, яких страв призначений марміт МЕП-60?

варіанти відповідей

Соусних других страв.

Перших страв.

Гарнірів

Холодних страв і закусок.

Запитання 22

Як захищають ТЕНи парогенератора від "сухого ходу" в електромарміті МСЕСМ-110?

варіанти відповідей

За допомогою переливної трубки

За допомогою крану рівня води

За допомогою реле тиску

За допомогою компресора

Запитання 23

Яка робоча температура в марміті МЕП-2? 

варіанти відповідей

75-80°С

70-75 °С

65-70 °С

90-95 °С

Запитання 24

На яких лініях роздавальні використовують стійки нагромаджувачі СНР-6, СНР-9?

варіанти відповідей

ЛМ

ЛПС

"Ефект"

"Прогрес" 

Запитання 25

Підтримання в гарячому стані страв і кулінарних виробів забезпечується методом…

варіанти відповідей

розігрівання;

парової бані

гарячим повітрям

Усі відповіді правильні.

Запитання 26

Яка форма жарильної поверхні для смаження млинців?

варіанти відповідей

Кругла

Квадратна

Прямокутна

Еліпсоподібна.

Запитання 27

Яке допоміжне устаткування призначене для підтримування страв у гарячому стані?

варіанти відповідей

 Електросковороди

Фритюрниці, фондюшниці

Марміти, термостати, теплові шафи

Млинниці, електрокотли

Запитання 28

Час зберігання готових кулінарних виробів в мармітах з моменту їх приготування складає не більше….

варіанти відповідей

1-2 годин

2-3 годин

3-4 години

4-5 годин

Запитання 29

Устаткування, яке призначене для підтримування у гарячому стані готової продукції як безпосередньо у закладі ресторанного господарства, так і при її транспортуванні до місць реалізаціїце…

варіанти відповідей

Допоміжне устаткування

Роздавальні лінії

Термостати, марміти

Правильна відповідь відсутня

Запитання 30

Теплове допоміжне устаткування, яке підтримує в гарячому стані готові страви та кулінарні вироби в межах 65-75°С в період їх реалізації на лініях роздачі- це… 

варіанти відповідей

Термостати

Теплові стійки

Марміти

Теплові вітрини

Запитання 31

Теплове допоміжне устаткування, яке використовують для підігрівання та підтримування в гарячому стані прозорих супів, гарячих напоїв - це…

варіанти відповідей

Термостати

Теплові стійки

Марміти

Теплові вітрини

Запитання 32

Теплове допоміжне устаткування, яке призначене для підігріву посуду(тарілок, склянок, чашок)- це…

варіанти відповідей

Термостати

Теплові стійки

Марміти

Теплові вітрини

Запитання 33

Теплове допоміжне устаткування, яке призначене для збереження готових кулінарних виробів у свіжому та теплому стані протягом тривалого часу до моменту їх реалізації – це…

варіанти відповідей

Термостати

Теплові стійки

Марміти

Теплові шафи

Запитання 34

Теплове допоміжне устаткування, яке використовують для підтримання їжі в підігрітому стані готових до вживання кондитерських і хлібобулочних виробів, сандвічів, піци, пиріжків, ход-догів- це…

варіанти відповідей

Термостати

Теплові стійки

Марміти

Теплові вітрини

Запитання 35

Температурний діапазон, який підтримується у вітринах, має бути в межах…

варіанти відповідей

30-90°С

40-90°С

50-90°С

60-90°С

Запитання 36

Шведська лінія самообслуговування типу острів призначена для …

варіанти відповідей

Перших страв

Салатів

Других страв

Гарнірів

Запитання 37

Теплове допоміжне устаткування, призначене для підігрівання гарнірів, а також уже скомплектованих на тарілці других стравце…

варіанти відповідей

Лампи для підігрівання

Теплові стійки

Марміти

Теплові вітрини 

Запитання 38

Теплове допоміжне устаткування, призначене для підтримування у гарячому стані страв і кулінарних виробів методом парової бані, яке використовується при обслуговуванні бенкетів, шведських столів, фуршетів-це…

варіанти відповідей

Лампи для підігрівання

Теплові стійки

Чефери

Теплові вітрини

Запитання 39

В залежності від концепції підприємства харчування, роздаткові лінії можуть бути призначені для…

варіанти відповідей

Самостійного або сервісного обслуговування

Сервісного або бенкетного обслуговування

Самостійного або бенкетного обслуговування

Всі відповіді правильні

Запитання 40

У процесі роботи парового марміту ТЕНи нагрівають воду до температури….

варіанти відповідей

85-90°С

80-85°С

75-80°С

70-75°С

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест