Дослідження яєць

Додано: 2 грудня 2021
Предмет: Біологія, 11 клас
Тест виконано: 50 разів
15 запитань
Запитання 1

Залежно від якості та терміну зберігання до дня реалізації (від вироб-

ника до споживача) яйця підрозділяють на класи:

варіанти відповідей

дієтичні; столові; охолоджені


extra”; класу А; класу В.

відбірні; вищої категорії; першої категорії

Запитання 2

Які яйця відносять до дієтичних

варіанти відповідей

яйця, термін зберігання яких не перевищує 7 діб, не враховуючи дня знесення, які зберігають за температури не нижче ніж 0 оС і не вище ніж 20 оС.

яйця, які зберігали за температури від 0 оС до 20 оС не більше ніж 25 діб, не враховуючи дня знесення

які зберігали у холодильниках за температури від мінус 2 оС до 0 оС не більше ніж 90 діб.

Запитання 3

Які яйця відносять до класу „extra”

варіанти відповідей

яйця, призначені для експорту, термін зберігання яких не перевищує 28 діб за температури не нижче ніж 5 оС і не вище ніж 15 оС від дня знесення

призначені для експорту, термін зберігання яких за температури не нижче ніж 5 оС і не вище ніж 15 оС не перевищує 9 діб від дня знесення

харчові яйця, призначені для експорту з метою використання у харчовій чи нехарчовій промисловості, які не відповідають за вимогами класу А і зберігалися за температури від 0 оС до 5 оС.

Запитання 4

Залежно від маси харчові яйця підрозділяють на категорії:

варіанти відповідей

відбірні; вищої категорії; першої категорії; другої категорії; дрібні.

вищої категорії; першої категорії; другої категорії

відбірні; вищої категорії; першої категорії;

Запитання 5

Висота повітряної камери у дієтичних яєць:

варіанти відповідей

не більше 4 мм

не більше ніж 6 мм

не більше ніж 9 мм

Запитання 6

Висота повітряної камери у столових яєць:

варіанти відповідей

не більше 4 мм;

не більше 6 мм;

не більше 9 мм;

Запитання 7

Як маркують відбірні яйця?

варіанти відповідей

XL

L

М.

Запитання 8

Як позначають категорії відбірних яєць:

варіанти відповідей

В;

0

1

М

Запитання 9

Якою повинна бути вага яєць вищої категорії:

варіанти відповідей

від 53 до 62,9 г

від 35 до 44,9 г

від 63 до 72,9 г

від 73 г і більше

Запитання 10

Які умовні позначення наносять на дієтичних відбірних яйцях ?

варіанти відповідей

ДВ

Д0

Д1

СВ

Запитання 11

Які умовні позначення наносять на харчових столові яйця вищої категорії:


варіанти відповідей

СВ

С0

С1

С2

Запитання 12

З якою метою визначають висоту повітряної камери:

варіанти відповідей

Для визначення ступеня свіжості яєць

Для визначення маси яєць

Для визначення поживної цінності яєць

Запитання 13

Що називають меланжем

варіанти відповідей

суміш заморожених яєчних білків і жовтків без шкаралупи

висушену суміш білків і жовтків

яйця без шкарлупової оболонки

Запитання 14

Охарактеризуйте ваду яєць тумак

варіанти відповідей

яйце з темним непрозорим умістом і гнильним запахом;

яйце з наявністю на поверхні жовтка або білка кровяних включень, які можна виявити під час овоскопії

яйце з однорідним рудуватим забарвленням умісту

Запитання 15

Санітарна оцінка яєць за ботулізму

варіанти відповідей

яйця дезінфікують розчином вапна з умістом активного хлору 3 %, протягом 30 хв.

яйця утилізують.

проварюють у киплячій воді не менше ніж 13 хв.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест