дріжджове тісто опарним способом

Додано: 27 вересня
Предмет: Технології, 11 клас
10 запитань
Запитання 1

для яких виробів з дріжджового тіста використовують опарний спосіб приготування

варіанти відповідей

для виробів з великою кількістю здоби

для вагових виробів

для смажених виробів

Запитання 2

Скільки етапів має процес приготування дріжджового опарного тіста

варіанти відповідей

однофазний етап

двухфазний етап

багатофазний

Запитання 3

Що перешкоджає утворенню гарної клейковини і знижує активність дріжджових грибків під час приготування дріжджового тіста опарним способом?

варіанти відповідей

велика кількість обмінок тіста

додавання родзинок в тісто

Велика кількість цукру і жиру 

Запитання 4

якої консистенції повинна бути опара для тіста?

варіанти відповідей

густої сметани

напівгустої сметани

напіврідкої сметани

Запитання 5

Як визначити готовність опари?

варіанти відповідей

опара збільшується в об'ємі у 1.5 рази, на її поверхні утворюється багато бульбашок.

опара збільшується в об'ємі, на її поверхні утворюється багато бульбашок, які лопаються. 

опара збільшується в об'ємі у 2-3-рази, на її поверхні утворюється багато бульбашок, які лопаються і опара осідає. 

Запитання 6

В яких випадках готують густу опару?

варіанти відповідей

з великою кількістю здоби

з борошна зі слабкою клейковиною.

якщо в тісто додають крохмаль

Запитання 7

як впливає гаряча рідина на якість тіста?

варіанти відповідей

погіршує стан дріжджових клітин, від чого бродіння тіста припиняється

дріжджі швидко розчиняються

цукор швидко розчиняється

Запитання 8

Як впливає на виріб відсутність солі в тісті?

варіанти відповідей

викликає розтікання тістових заготівок і погіршує смак виробу. 

позитивно

викликає деформацію виробів

Запитання 9

Поверхня виробів розтріскана.Чому?


варіанти відповідей

тривалий термін випікання

рано дістали із жарової шафи

Недостатній час розстоювання, низька температура випікання, вироби випечені з перекислого тіста

Запитання 10

Вироби темно-бурого кольору, м’якушка липка


варіанти відповідей

в тісті багато вершкового масла

В тісті забагато цукру

в тісті багато ваніліну

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест